Q0759. Wat is dit?

Onbekend

Ik heb totaal geen idee wat er aan de hand is. In mijn schooltijd werd ik geraakt door een blik van een meisje die mij aankeek, ik deed er niets mee,maar ik moest daarna steeds aan haar denken Toen de schoolperiode voorbij was belde ze mij zomaar op, voor een eerste afspraak. We spraken voor het eerst met elkaar en er was een ongewone heftige klik tussen ons, we wilden alles van elkaar weten, we raakten niet uitgepraat, ze had toevallig een zelfde zwaar litteken op dezelde plek als ik heb. Omdat ik al een vriendin had kwamen er spanningen en zagen wij elkaar niet meer. 25 jaar heb ik haar uit mijn hoofd proberen te zetten, maar dat gevoel met haar was uniek, die klik heb ik nooit meer gevoeld. Het gezinsleven beviel mij prima en was gezellig, maar in mijn dromen kwam ze terug, iedere keer weer, en ik wilde dat niet , hoe meer ik mij daartegen verzette hoe intensiever die dromen werden. Toen heb ik de knoop doorgehakt, ik heb haar gebeld, ze nam de telefoon zelf aan en het leek of de tijd had stilgestaan, ze wist alles nog. We maakten een afspraak, toen ik haar voor het eerst weer zag, wist ik niet wat ik meemaakte, ik werd geraakt door een heel apart zeer intens zeer heftig gevoel ,alles zag er opeens heel zacht en stil uit en zij stond daar ,in het middelpunt alsof het een droom was. Ik heb mezelf bijeen geraapt en we raakten aan de praat, ze vertelde dat er voor haar maar 1 man was in dit leven met wie ze oud wilde worden en dat was met mij , dat vond ze al 25 jaar geleden. We kregen een relatie en mijn rustige leven veranderde in een hel. Hoge bergen en diepe dalen zijn wij door gegaan, het gevoel naar elkaar bleef steeds heel intens en we groeiden samen heel erg naar elkaar toe Toch hebben we er een punt achter gezet door alle spanningen in mijn leven. Een half jaar later werd ze doodziek en in coma opgenomen in een ziekenhuis, toen ze ontwaakte uit haar coma vroeg ze alleen maar naar mij. Ik heb haar opgezocht en ze knapte zienderogen op,we konden niet meer zonder elkaar. Maar weer liepen de spanningen zo hoog op door iedereen die zich met mijn leven bemoeide , dat ik een time out heb genomen. Ik ben inmiddels gescheiden, heb erg veel last van schuldgevoel naar iedereen toe. Met mijn verstand wil ik mijn rustige leven terug, maar mijn gevoel naar haar toe is al die jaren onveranderd gebleven, ik denk ieder moment aan haar. Ik dacht dat het wel zou verdwijnen op den duur ,maar wat is dit?

Antwoord 1
Het is duidelijk een zielsliefde is mijn mening. Je brengt enige tijd samen door zonder problemen. Doordat je elkaar spiegelt, komen er onopgeloste angsten naar boven. Er komt een afstand tussen jullie (afstoten) en dit is het moment om aan jezelf te werken. Wanneer deze angsten (= ook invloeden buitenaf) niet opgelost zijn, zal aantrekken en afstoten blijven plaats vinden. Probeer zoveel mogelijk (zonder te forceren) met elkaar te praten. Luister naar je eigen gevoel en niet naar omstanders. Omstanders zien jullie sterke band en zijn jaloers om wat jullie hebben. Bij twijfels zal ego de mogelijkheid nemen om tussen beide te komen. Succes. Gr.(Alicia S.)

Reactie
Alicia ,dank voor je antwoord. Praten gaat heel erg goed , met haar zit ik in een heel andere dimensie, gevoelswereld. Zelf voel ik mij erg burgerlijk , hoe kan ik iedereen tevreden houden. Er zijn tal van onopgeloste angsten waarvan ik het idee heb dat als ik ze oplos ,dan richt ik schade in mijn directe omgeving aan. Daarom zit ik maar in die time out, dan kan ik nadenken en stel ik alles uit. Altijd was ik de nuchterheid zelve, steeds laat ik mij ompraten door iedereen die denkt er verstand van te hebben. Maar mijn gevoel naar haar blijft onveranderd en is door niets en niemand te beinvloeden. Hoe bedoel je dat ego tussen beide zou kunnen komen?(Onbekend)

Antwoord 2
Lieve vraagsteller, zie ook mijn antwoord bij 758. Ik denk dat het belangrijkste is dat je kunt berusten en accepteren dat het is zoals het is …. maar DAT is pas mogelijk als jij jezelf hebt teruggevonden. Misschien zit jij toch nog in een harnas waarin je niet hoort, misschien zit jij toch nog niet helemaal op je pad. Pas als jij het juiste spoor volgt zul je ook werkelijk in staat zijn om te accepteren en te berusten, en dat spoor, de juiste route, weet je alleen zelf heel diep van binnen. Heel heel lastig, ik weet het, maar het gaat je vast lukken en dan zal er een hele nieuwe wereld voor je open gaan. Veel sterkte en liefs(F.)

Reactie
Dank je F. voor jouw lieve reactie. Fijn dat je mij hoop geeft. Ik voel mij in een harnas waarbij ik voortdurend datgene doe wat er van mij verlangd wordt en om daarmee te breken is zo moeilijk. Iedere keer is er weer iets waardoor er een beroep op mij gedaan wordt. Als ik mijn gevoel zou volgen dan pak ik mijn spullen en ga naar haar toe om nooit meer weg te gaan, maar mijn verstand zegt nog steeds dat ik eerst orde op zaken moet stellen ,anders wordt het (aardse) een chaos.Nogmaals dank voor je aandacht (Onbekend)

Antwoord 3
Zo herkenbaar! Enkel je gevoel volgen brengt zoveel schade en zou egoïstisch zijn, dus doe je maar verstandig… en dan krijg je 2 volwassen verstandige mensen met een enorm verlangen naar elkaar, hoe verstandig zijn zij? en voor wie? pfffffff wie heeft dit bedacht? ik wens mezelf en mijn twin heel veel kracht en sterkte x (Onbekend)

Antwoord 4
Het is verschrikkelijk ,want ik geef nog steeds heel veel om iedereen om mij heen, ik wil ze ook niet loslaten omdat het een stuk van mijn leven is. Maar het lijkt of dat gegeven gebruikt wordt om mij te blokkeren . Je hebt het heel treffend gezegd antwoord 3, dat je als 2 volwassen en verstandige mensen zo enorm naar elkaar verlangd , waarom kan je dan toch niet gewoon bij elkaar zijn. Ik wens jou ook veel kracht en sterkte toe.(Onbekend)

Antwoord 5
Een heel verstandig antwoord zou zijn, je kunt nou eenmaal niet alles hebben in dit leven (alsof ik dat zou willen) pfff, alleen Liefde voelen doe je niet met je verstand, het is er gewoon. Dit is ook niet meer te negeren of weg te stoppen en ik vraag me steeds vaker af wat hier nou de bedoeling van is … het is echt te gek voor woorden vind ik, wat moet ik hier nou van leren, en ik weet het echt niet. Liefs. (Onbekend)

Antwoord 6
Inderdaad kan je niet alles hebben in dit leven, zo voelt het ook, dat je alles in de steek wilt laten om maar bij elkaar te zijn, ook al verlies je alles wat je hebt . Opeens is het niet meer belangrijk. Maar dan wordt je weer ingehaald door de realiteit, het lijkt wel of je soms aanvallen van liefde krijgt die je ziek maken van verlangen en waar je niets tegen kan doen. Niets helpt uiteindelijk tegen dat gevoel.Toch fijn om even mijn hart te kunnen luchten. Liefs(Onbekend)

Antwoord 7
Het is eenvoudiger hier mee om te gaan als je heel dicht bij jezelf kunt blijven. Sta jezelf toe dat je die liefde voelt, accepteer dat je liefde kunt voelen voor meerdere mensen tegelijk. En dan het belangrijkste; heb vertrouwen dat het leven je brengt wat je nodig hebt. Luister naar je hart. Dat betekent niet dat je zomaar alle schepen achter je moet verbranden en voor haar moet gaan. Maar wel dat je probeert zo goed mogelijk te leven naar je hart, en te groeien in spiritualiteit. Er zijn meer wegen om contact met een zielslief te hebben dan puur in het fysieke/aardse. Wat dacht je van astraal contact en in dromen? Dat is net zo goed realiteit als dat je elkaar in het echt ziet. Zo gaat het ook al een tijd tussen mijn twin en mij, en ik merk dat we steeds dichter bij elkaar komen zonder anderen er pijn mee te doen. Het gaat zo geleidelijk, dat het is alsof anderen in onze omgeving er heel subtiel op worden voorbereid. (Onbekend)