Q0338. Is er een manier om er achter te komen of iemand echt je tweelingziel is?

Onbekend

Ik vermoed dat ik mijn tweelingziel ontmoet heb, maar weet dit niet zeker. We kunnen niet met (halen het negatiefste in elkaar naar boven) en kunnen niet zonder elkaar (halen het positiefste, waaronder een onvoorwaardelijke liefde naar boven). We komen ook steeds weer bij elkaar terug en dit maakt het allemaal erg verwarrend. Is er een manier om daar achter te komen of iemand echt je tweelingziel is? Mijn 2e vraag is: ik voel (op afstand) veel van zijn emoties. Hij is echter opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis momenteel en heeft hele heftige emoties. Ik wil deze echter niet voelen, omdat ik me wil los maken van hem. In een kortstondige relatie met hem, heeft hij mij ontzettend pijn gedaan (letterlijk en figuurlijk) en ik wil graag verder met mijn leven, maar kom niet los van zijn emoties. Kan ik me hiervoor afsluiten of de zielsverbinding (tijdelijk) doorbreken.

Antwoord
Ik heb het inzicht dat het klopt… Wat je zegt dat klopt. Ik ben inmiddels tot dat inzicht gekomen. Door gebeurtenissen in het verleden heb ik me laten kwetsen en besloten niet meer te voelen. Domweg omdat ik als kind niet wist hoe hiermee om te gaan. Datzelfde mechanisme neem ik mee in mijn volwassen leven. In al mijn relaties. Ik ben nu op het punt dat ik weer wil leren voelen, en inderdaad, de angst om gekwetst te worden houdt me tegen. Ik lever nu een grote strijd om mijn weggestopte gevoel weer te voelen. Dat gevoel is waarschijnlijk liefde. De liefde waar ik zo naar hunker. Ik ben zelf degene die het wegstopt en niet toelaat. Ik hoop het terug te vinden.(Onbekend)

Antwoord
Zie bijv. antwoorden vraag 315 dat zijn een paar mogelijkheden,eigenlijk is er m.i. maar 1 manier en dat is een buitenzintuiglijke ervaring/droom waarin iemand zich duidelijk in een flits presenteert als jouw tweelingziel,verder “weet” je of voel je het zuiver in je hart,dat kan niemand anders dan jijzelf bepalen.En,zoals in dat liedje van Frans Halsema “in mijn lichaam heeft ze plaats gemaakt voor twee” maar dan echt heel versterkt.En GEEN MOMENT,vanaf dat je wakker wordt tot je gaat slapen,geen moment is TZ uit je gedachten.Altijd bij je.Een heel veilig en vertrouwd gevoel.Is dit wel het geval,bijv. een uur ofzo uit je bewustzijn of gedachten,dan mag je al gaan twijfelen of diegene echt jou tweelingziel is…Mijn tip,al is die zwaar:las een “pauze” in,leg het elkaar liefdevol op :neem 2 jaar afstand van elkaar,dan kun je het nog beter waarnemen.Wij kunnen elkaar ook 2 jaar niet zien (arts-patient regeling) en dat is een zegen hoe zwaar misschien ook,maar daardoor ! kun je nog beter herkennen of hij/zij waarlijk je TZ is.(Onbekend)

Antwoord
Toen ik Leon ontmoette voelde hij als een tweelingziel van mij. Ik heet eLEONora, dus ook daar zat de naam in van mijn mannelijke energie. Toen het fout ging tussen ons, en ik zijn horoscoop zag, zag ik dat hij Venus in Tweelingen had staan. Liefde-Tweelingziel. toen ik ontdekte dat mijn noordelijke maansknoop ook in Tweelingen stond, begreep ik het. Hij en ik hadden meer moeten communiceren met elkaar. Echter na vele levens in kloosters of in de wildernis alleen, hadden we beiden te taak terug te keren naar de maatschappij en ons daar met alle soorten mensen en gedachtengoeden te verenigen, om wat we hadden geleerd juist in alledaagsheid een plek te geven. Van boekenwijsheid naar ervaren. Juist toen hij zei dat hij van mij hield brak ik het contact af, omdat ik voelde dat we niet konden settelen. Achteraf gezien had ik helaas niet in de gaten dat we eerst samen konden leren communiceren. Ik had hem meer uit zijn zelfgebouwde grot kunnen uitdagen. Omdat Leon zo dicht! bij mijn eigen mannelijke energie komt die ik juist in mezelf mag sturen als een moeder en vrouw, voelde de pijn alsof ik iets geamputeerd had. Zo dicht kan iemand dus ook als tweelingziel voelen als spiegel voor de ziel in jezelf, jouw innerlijke bruidegom. Het is als ik hem zie alsof ik op scherpst van de snede leefde, en nu wordt het steeds meer rust en een breder gevoel. Het is daarom best interessant om als je verliefd wordt de venus van je partner te bestuderen en jouw noordelijke maansknoop. Dit zegt vaak iets over jouw innerlijke tegenpool en wat die van jou vraagt.(Onbekend)