S354. Confrontatie met mezelf

Onbekend

We waren al jaren collega’s waarbij we elkaar wel is waar niet zo vaak zagen. Maar vanaf dag een merkte ik iets bijzonders aan hem.Iets wat mij van binnen raakte. Daarna was er een zeer sterke aantrekkingskracht maar vooral nieuwsgierigheid naar hem. Hij die ineens zo dicht bij me stond, me indringend aankeek maar wat heel vertrouwd voelde. Ik weet niet of hij dat toen ook had, mijn gevoel zegt van wel. Ik had alleen geen idee toen dat het om zielsliefde ging. Die ondekking kwam een paar jaar later toen we elkaar een jaar niet gezien hadden en ineens weer zagen omdat we nu weer collegas van elkaar werden op een andere locatie.
Het was een zeer sterk gevoel van herkenning. Het zette mijn wereldje op zn kop. Nachten kon ik er niet van slapen. Na een
cursus die we samen volgende voor het werk leek er een soort vonk over te slaan. Maar in de zin van ik ken jou en jij lijkt mij te kennen. Via een social media bleken we allebei elkaar wel vaker en meer prive te willen spreken. We wisselde later nummers uit. Het was misleidend en verwarrend. Net een verliefdheid maar ergens toch anders.
We hebben een hele diepe band met elkaar en houden dagelijks contact. Er is nooit sprake geweest van een relatie in de zin van vriend/vriendin maar het contact was heftig en vaak wel verwarrend met diepe gevoelens van liefde die vooral ik heel moeilijk kon plaatsen omdat ik daarnaast een relatie heb.
Voor mijn partner was het in die tijd ook moeizaam. Het was verwarrend etc. Hield ik wel genoeg van hem? En niet meer van die ander. Nogsteeds had ik van zielsliefde nog nooit gehoord. Het fenomeen zielsverwant ben ik vaak gaan googlen. En toen kwam ik hier. Herkenning,veel herkenning!
Er zijn veel obstakels die met verstand te maken hadden. Het gevoel verteld zo dicht mogelijk bij hem in de buurt te zijn maar het verstand zegt dat je dat vanwege je relatie niet moet doen. Voor hem was er ook die wijze afstand en politiek correct blijven.
Mijn gevoel zegt dat we het liefst bij elkaar wilden/willen zijn. Een knuffel voelt altijd zo groots en fijn.
We hebben een vriendschappelijke relatie en dagelijks contact. We kunnen elkaar niet loslaten en Zien elkaar af en toe op het werk en gemiddeld eens per maand prive. We doen dan meestal iets leuks en kletsen over koetjes en kalfjes of over dieper gaande onderwerpen. Zielsliefde hebben we nooit met elkaar besproken maar allebei weten we dat onze band een beetje vreemd is maar ook heel bijzonder!
Het heeft me geconfronteerd met mezelf en dat was niet makkelijk. Andersom is dat ook denk ik zo geweest.Heel bijzonder is Telepathie, we voelen elkaar heel sterk aan. Op een dag dat hij zich rot voelt voel ik dat en andersom.
Gevoel: Het is een heel mooi gevoel. En een diepe intense liefde die in eerste instantie niet te begrijpen is. Ik wil het ooit nog wel eens met hem bespreekbaar maken. Alleen durf ik dat niet.