S322. Mijn zielsliefde bracht mij het gevoel dat ik het waard was om van te houden

Onbekend

We ontmoetten elkaar in een bar. Hij keek naar mij vanuit de verte en lachte naar me. Ik begreep het niet, ik was erg gesloten en argwanend. Ik had dezelfde maand nog een relatie van 5 jaar verbroken omdat ik erachter was gekomen dat mijn ex al die tijd vreemd ging en er een ander leven op nahield. Toch trok zijn lach me aan. Hij gebaarde dat ik moest terug lachen en dat kon ik niet weerstaan. Hij liep vervolgens op me af en begon een gesprek. Hij zei al snel dat hij een connectie met me voelde.

Ik was nogal overdonderd (ook pas 21 jaar oud) en wist niet goed raad, maar wel tot hem aangetrokken. Hij liep uiteindelijk mee naar mijn auto en vroeg mijn telefoonnummer. Argwanend als ik nog was, gaf ik het niet, maar nam ik wel het zijne. Diezelfde nacht lag ik wakker. Ik kon hem niet uit mijn hoofd laten. Ik besloot hem een berichtje te sturen, waarop hij de volgende ochtend antwoordde dat ie graag wou afspreken. We spraken dezelfde dag af, het was een geweldige date. We konden over alles praten en hadden gelijke smaken ondanks ons leeftijdsverschil (25 jaar) en andere afkomst. Toen we die avond voor het eerst kusten, wist ik het: dit is hem! Ik ben sindsdien bij hem gebleven en niet meer weggegaan! Ik heb in de 3 maanden daarna nog enkele nachten in mijn eigen appartement doorgebracht en ben toen bij hem ingetrokken.

De relatie is intens. Het eerste weekend dat we samen waren, voelde als een droom. We waren zo enorm gelukkig en deden niets anders dan de liefde bedrijven. Ik voelde me begrepen en hij ook. We aanbaden elkaar! Toen ik zijn vrienden ontmoette (we kenden elkaar toen 2 dagen) zaten we de hele tijd met elkaars handen in elkaar. Voor een grote stoere man als hij zegt dat al heel veel! Het voelde fantastisch!

We voeren nog altijd goede gesprekken waarbij we elkaar niet vervelen, maar we kunnen ook makkelijk uren samen zijn zonder te praten. Als we zonder elkaar zijn, missen we elkaar enorm! Ik moest kort na onze ontmoeting op zakenreis voor 5 dagen en heb iedere avond wel anderhalf uur met hem aan de telefoon gezeten. Toen kenden we elkaar pas een week! Toen hij me afzette op het vliegveld, zei ik al dat ik van hem hield. Hij zei toen: “ik ook van jou”.

We komen uit totaal andere culturen en we hebben een leeftijdsverschil van 25 jaar. Hij is wijs, maar ook hard door het leven. Ik ben nog idealistischer, zachter en vergeeflijker. Soms botst het dat hij zo hard is en niemand in de wereld nog vertrouwt. Tegelijkertijd hebben we allebei een leven geleid waarin we veel zijn bedrogen en verlaten, iets wat we met elkaar gemeen hebben. We verloren ook allebei onze moeder toen we 18 waren.

Er was geen twijfel mogelijk dat we samen hoorden en wilden zijn. Vanaf dag 1 ben ik bij hem blijven slapen en gebleven! Hij wilde wel iets rustiger aan doen met samenwonen, omdat hij toch iets ouder en wijzer was. Door omstandigheden moest ik mijn huis uit en bleef er weinig keus. Geen verkeerde keus, want na 4 jaar zijn we nog steeds samen en hebben we net een prachtig kindje gekregen!

Onze relatie is heel sterk. We houden zielsveel van elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Soms hebben we ruzie, vaak om kleine dingen, maar dan voel ik me zo verschrikkelijk slecht! Hij is een binnenvetter, maar ik voel dat hij dan ook lijdt. We voelen elkaar feilloos aan en hebben weinig woorden nodig. De relatie voelt veilig, vertrouwd en wordt iedere dag beter!

Mijn zielsliefde bracht mij het gevoel dat ik het waard was om van te houden. Ik had jarenlang in verdriet geleefd, eenzaamheid, drugsproblemen, eetstoornissen, dood, een gebroken gezin, etc. Hij gaf mij weer zelfvertrouwen. Hij maakt mij dagelijks ook nog steeds sterk, dat zie hij als zijn missie. Hij komt daarom soms koel en gevoelloos over, maar hij wilt dat ik het leven aan kan, ook alleen.

Het mooiste is dat we direct bij elkaar bleven sinds onze eerste date. Ik heb nog nooit zoveel liefde zo snel ervaren! Daarnaast is het mooiste dat we nu een prachtig kindje samen hebben!

Ja. Vooral in de eerste verliefdheidsfase, maar nu nog steeds, voelt het intens, alsof we samen één zijn. We genieten er volledig van. Ik houd nog het meest van zijn geur, die voelt zo vertrouwd.

Ik denk altijd aan hem, ook al zijn we dagelijks heel veel samen. Ik dank het universum iedere dag voor zijn komst in mijn leven. Ik voel dat ik iedere dag moet genieten van zijn liefde en ik voel me werkelijk gezegend. Ik houd zielsveel van hem. Ik beeld me vaak voor, dat ik zijn hand vast zal houden als hij zal sterven, dat we tot die tijd samen zijn en dat ik er altijd voor hem zal zijn.

Iedereen in mijn omgeving dacht dat ik te hard van stapel liep, aangezien een lange en vernederende relatie net beëindigd was, maar ik volgde mijn hart. Ik wist dat hij de ware was. Liefde kan niet altijd getimed worden. Dat begrepen mensen niet zo goed.

Het klinkt cliché, maar mijn tips zijn om niet op uiterlijk, ras, leeftijd of andere ‘aardse’ dingen te letten als je iemand ontmoet. Let op je gevoel en volg je hart. Gun het jezelf om lief te hebben en geliefd te zijn!