S212. Zielsliefde heeft mij erg veel over mijzelf geleerd

Inge

Het ontdekken van zielsliefde is iets dat gaat door merg en been, overal doorheen. Je weet het, je voelt het. Ik heb het een aantal keer ervaren zelfs, het is een gevoel van verbondenheid die zo diep gaat en zo’n samensmelting dat je die ander voelt, ruikt, weet, hoort. Het is bijna niet uit te drukken in woorden. Ik heb liefdesrelaties gehad maar ook alleen zielsliefde gekend doordat de ander in een relatie zat.
Ik heb zelf nooit in een relatie gezeten als ik dit ervaarde, ik was altijd vrij als het gebeurde.

Ik heb zielsliefde gekend met iemand uit een ander land en de obstakels die ik ken zijn voor mij de beperkingen van mijn eigen zienswijze, het rationaliseren of het negeren.
Een liefdesrelaties wilden we wel……maar soms kon het gewoon niet. Met de laatste zielsliefde heb ik een afstandelijke relatie…….en dat vind ik wel jammer… maar dat heeft te maken met de functie van die persoon en zijn huidige relatie.

Zielsliefde heeft mij erg veel over mezelf geleerd, hogere liefde gevoeld, maar ook samen met 1 zielspartner in dezelfde nacht dezelfde droom gehad, hij als man, ik als vrouw over een leven wat we ooit geleefd hadden. Dat voelde we heel sterk. Met de laatste zielsliefde, heb ik zelf een vorig leven gezien en daarvan dingen kunnen snappen die ik in dit leven tegenkom. Ook al heeft die ander dit niet, ik heb hem er wel in betrokken en gevraagd of hij dingen voor mij wilde doen die betrekking hebben op het niet kunnen afscheid nemen van deze persoon in dat leven.

Voor mij was het meest bijzondere… dromen, elkaar energetisch tegenkomen, hem in mezelf vragen stellen, waarbij zijn stem antwoordde en elkaar dan heel diep aankijken terwijl er geen woord gezegd wordt. Heel mooi, heel dankbaar, heel bijzonder.

Erotiek voelde als samensmelting van 2 zielen……..iets wat niet te bevatten is.

Het zielsliefdegevoel is voor mij: rust, vrijheid, niet alleen zijn, puurheid, diepte, passie, hogere liefde, warm, erg warm, thuiskomen, vertrouwen/vertrouwd voelen.

De relatie is beëindigd door mijn eigen koppigheid en door in mijn ratio te gaan zitten en de rest te onderschatten, drukken en te negeren. Er is nog wel steeds telefonisch contact en we kunnen nog steeds erg goed praten en huilen en lachen samen. maar ik mis het enorm. Met de laatste speelt er nog steeds wel het een en ander ook al speelt dit op een ander niveau. Ik mis hem toch… maar helaas.

Ik zoek niet weer een zielsliefde, zoeken heeft geen zin, het is er ineens en je kunt het niet plannen. Het is meer dat als ik weer een zielsliefde tegenkom dat ik dan sommige dingen anders ga doen en hopelijk veel meer op 1 lijn zit met hart, ziel en verstand als ik bij hem ben.

Er valt enorm veel te vertellen, zielsliefdes… ik heb ze wel 4x ervaren… dus het is niet alleen met die ene persoon. Het kan echt met veel meer mensen zijn. Het moeilijkst vind ik wel het aantrekken en afstoten… dat maakt het ingewikkeld

Mijn tip is: ervaar, voel, luister, hoor…..het is in mijn ogen het mooiste geschenk op aarde ongeacht of het iets gaat worden of niet. Blijf goed bij jezelf en verstop je niet, rationaliseer het niet teveel.