S185. Ik werd keihard werd geconfronteerd met mezelf

Sandy

Ik heb mijn zielsliefde ontdekt via een partnersite,de foto trok mij aan en ik voelde mij enorm rustig ,zo zijn we in contact gekomen en zijn we beginnen chatten en mailen ,en alles voelde goed aan ,ik wist hoe hij dacht ,ik voelde hem gewoon, dit was mijn eerste ervaring .
We schreven ook vele dingen hetzelfde op het zelfde moment ,dat gebeurde heel veel zelfs,hij wist ook perfect hoe ik mij voelde en hoe ik dacht. Het was vreemd, maar vertrouwelijk.Toen we elkaar ontmoeten was dat alsof hij thuiskwam van een lange reis,ik had geen schrik het was perfect.

Het voelde goed ,rust vertrouwelijk ,eindelijk iemand die mij begreep zonder woorden ,die mij knuffelde zonder uitleg ,hij was er op elk vlak. Hij zei dikwijls dat ik een wervelwind was ,en dat ik soms te snel ging ,maar alles ging gewoon vanzelf ,ik had geen controle over mezelf.

Ik was niet meer in een relatie ,ik was feitelijk gescheiden ,en kan er met weinigen of niemand over praten,ze begrijpen het niet.
Eigenlijk hadden we nog geen relatie ,we wilden er naartoe werken en het ging ervan komen ,toen een ander plots vertelde dat ze verliefd was op hem en hij moest alle contact met mij verbreken, omdat ze wisten dat ik blijkbaar de ware was.

Obstakels… eigenlijk geen ,alleen zijn vriendin

We wilden allebei wel een liefdesrelatie, omdat het juist was alles klopte en ik geloof er nog altijd in ,als hij zijn weg heeft bewandeld.
We hebben eigenlijk niets meer ,zijn huidige vriendin verbied het ,en hij vertrouwd zichzelf niet,ik weet niet of hij nu gelukkig is ,ik mis hem enorm het voelt alsof ik een deel van mezelf kwijt ben,en of ik nooit meer de liefde zal ontmoeten die ik wil,de pijn blijft heel erg

Het heeft me geleerd wat ik wil in de liefde en dat is niet simpel ,liefde op hoog niveau en voor weinigen weggelegd. Ik heb er veel aan gehad en vooral ook veel pijn ,het mes snijd aan twee kanten ,nl aan de ene kant ben ik blij en aan de andere kant heb ik spijt.

Het meest bijzondere is dat alles vanzelf gebeurde zonder woorden ,ik wist zelfs zijn lievelingseten zomaar ,het was er,compleet.

Qua erotiek was het erotisch ,nog geen sex ,maar het was perfect ,we wisten wat goed was en wat we graag hadden ,en tegelijkertijd konden we ook gewoon kijken naar elkaar ,raar hé
het was veeeeel intenser dan in andere relaties.

Het zielsliefdegevoel is voor mij als het diepere intensere ,alsof dat alles op zijn juiste plaats valt ,mijn hart en ziel,mijn reden voor bestaan zelf.

De relatie is beëindigd, het is het ergste wat me ooit is overkomen en het pijnlijkste
ik heb het gevoel dat ik er nooit overheen raak. Hij had een goede vriendin en ze wist van mij en dat hij dan ook op weekend ging komen ,het was fantastisch en toen hij thuiskwam vertelde ze hem dat ze verliefd was geworden op hem ,en hij wist niet meer wat hij voelde,maar omdat hij haar al langer kende ,wilde hij het een kans geven doordat hij vond dat ik op een sneltrein zat ,was het beangstigend voor hem zei hij ,hij wist nochtans dat we zielsverwanten waren ,want hij was er eerst bij gekomen ,ik heb het ook nog nooit meegemaakt en hij wel,en toch ,daarom mag hij zelfs geen contact meer hebben met mij

Eigenlijk zoek ik wel weer een zielsliefde,maar het probleem is de persoon zelf was ook fantastisch en ik vrees dat de lat zeer hoog ligt.

Ik vraag mij af of het oit nog goedkomt tussen ons ,als hij nog zou terugkomen en beseffen dat ik toch de ene ben en dat hij geen schrik moet hebben.

Ik merkte wel gelijk iets op, maar naderhand kwam ik pas echter dat het mn zielsliefde is. Ik heb het ervaren als twee magneten naar elkaar toegetrokken worden, de confronterende spiegel, de erkenning/herkenning, het aanvoelen van diegene…en alles ervaarde ik veel intenser dan bij een gewone liefde.
Op het moment dat ik mn zielsliefde voor de eerste keer zag had ik een relatie
We kregen een kortstondige verhouding
Onze obstakels waren dat we beiden bindingsangst hebben omdat in vorige relaties en al wel verder in het verleden keer op keer gekwetst zijn. Een obstakel was ook dat we de confronterende spiegel van elkaar zijn.
We waren in eerste instantie heel onbevangen erin geen sex-relatie, maar ook nog niet elkaars vaste partner, ik noemde het een guldenmiddagwegrelatie…hij na verloop van tijd een verhouding
We hebben totaal geen relatie meer, het is al 7 mnd lang aantrekken en afstoten, ik voelde me lang niet bevredigd maar nu ik veel heb gelezen over bindingsangst en zielsliefde kan ik het een plek geven en loslaten…wat bij jou hoort komt wel weer terug

Wat het mij gebracht heeft is dat ik keihard werd geconfronteerd met mezelf, zodat ik rustiger aan ging doen en goed ging nadenken over ik en mn leven.

Het meest bijzonder vond ik dat keer op keer het contact bleef als de eerste keer, en de sex was geen sex te noemen maar iets hemels iets puurs, samen een zijn op dat moment. Het gaat veel dieper veel intenser, vaak zei ik ook ik heb geen sex met jou nodig om een orgasme te krijgen..zijn aanwezigheid alleen al kon mij gek maken.

Het zielsliefdegevoel is voor mij: dieprakend, puur, zwaar, verdriet, geweldig, onvoorwaardelijk, ik heb het gevoel dat we toch wel weer elkaars paden gaan kruisen..en mess zijn we er dan klaar voor.
We vonden de gevoelens die er bij kwamen te complex te confronterend, ik mis hem na 7 mnd nog steeds elke dag, een stukje gemis van jezelf, maar ook rust aangezien de persoonlijke confrontatie elke keer..

Ik ben niet op zoek naar weer zo’n diepe liefde, dit iets moet je overkomen en kan je niet forceren.

Mijn tip: ik zou zeggen: volg je intuïtie ook al zegt het gevoel anders, let op signalen.