S136. Als je van iemand houdt dan hoef je niet verder te zoeken naar een verdere diepgang

Onbekend

Ik leerde mijn zielsliefde kennen toen ik 16 jaar was in een discotheek, had al wat vriendjes gehad en was net op het punt dat ik eigenlijk helemaal klaar was met jongens. Ineens stond hij voor me, ik was helemaal van de wereld DIE OGEN!!! ! We hebben drie weken wat met elkaar gehad, na dat hij het had uitgemaakt kon ik hem niet meer uit mijn gedachten brengen, en begon jongens te gebruiken Een jaar later zag hij mij lopen met een vriendje, die ik toen had en dacht toen; haar moet ik terug winnen. En dat lukte (uiteraard!). Een jaar lang hebben wij een zeer heftige relatie gehad,vol passie, nooit geen ruzie gehad, kortom het was een droom, te mooi om waar te zijn.

En zo kwam hij terug van vakantie met zijn vader en maakte het uit met tranen in zijn ogen een knuffel en een hele hartstochtelijke zoen. Mijn wereld stortte in, en heb 2 jaar om hem gerouwd, verloor mijn vertrouwen in de mens en kon niet meer verliefd worden. Na het rouwproces heb ik zeker mezelf gevonden, en kon zeggen dat ik apentrots op mezelf was. Maar hij bleef aan mij knagen, volgens hem bleef ik ook in zijn gedachten en heeft hij mij ook geprobeerd weer op te zoeken. Ik wist niet dat het naam had (zielsliefde) maar ik wist wel dat veel dieper ging, en dat ik dit niet meer zou meemaken met iemand anders.

21 was ik dat ik mijn huidige man leerde kennen. 7 jaar later vond ik bij toeval op mijn werk een verhuisbericht van mijn zielsliefde, waar ik al vaker naar gezocht had, om weer eens contact op te nemen. Ik trok de stoute schoenen aan en belde hem op. WAUW !!!! meteen weer vlinders, kriebels. Er ging van alles door me heen en bij hem ook. Mijn relatie met mijn huidige man ging op dat moment ook niet zo goed, we hadden net een heel grote verbouwing achter de rug en het verlies van zijn zus te verwerken. We wilden graag kinderen maar omdat het zo slecht ging heb ik gezegd laten we dat maar even op een zijspoor zetten, wat blijkt; ik werd zwanger net nu het zo slecht ging en we zochten hulp om onze relatie te verbeteren, ik had toen ook contact met mijn ex, en dat heeft me veel geholpen. Ondanks dat ik mijn zielsliefde veel opzocht heeft het mijn relatie met mijn man versterkt. Mijn man heeft hem toen ook leren kennen, en mijn ex wilde ook niet dat wij onze relatie beëindigden. Maar ik had wel een relatie met twee mannen waar ik ziels veel van hou. Mijn man had er wel begrip voor maar hij wist ook niet alles.

Ik straalde mij hele zwangerschap door omdat ik mijn zielsliefde weer terug had, en wij vaak wat konden afspreken. Na de bevalling van mijn zoontje zag ik hem niet meer, ik had nog wel af en toe via de telefoon en mail contact, maar het was goed zo. Tussen mijn man en mij ging het ook goed en onze relatie werd weer sterker. En ik had de mooiste liefde gevonden die je maar kan bedenken, de liefde tussen moeder en kind. En al snel kwam de wens naar een tweede, en ik werd ook nu weer snel zwanger van een schitterende dochter. Maar na de geboorte van mijn dochter ging het weer berg afwaarts met onze relatie, en meer en meer zocht ik mijn zielsliefde weer op.

Toen ik en mijn zielsliefde weer wat met elkaar afspraken, sloeg de vonk weer compleet over, maar ik ging steeds meer verlangen, mijn grootste obstakel is dat we niets kunnen doen samen, ik kreeg het verlangen om naast elkaar wakker te worden, samen op stap, dus eigenlijk een relatie aan te gaan, en hij ook, maar we weten dat dat onmogelijk is. Ook omdat ik hem verteld heb dat ik kies voor mijn kinderen en wat het beste is voor hen.

Ik heb een erotische relatie met hem gehad en altijd weer vol passie behoorlijk heftig,en ook weet hij altijd de juiste dingen te zeggen, wat je op dat moment nodig hebt, en je hoeft elkaar maar aan te kijken en je weet wat de ander denkt. Ik heb dit nog nooit met iemand anders meegemaakt. Dat is ook het moeilijkst wanneer je voor een keuze komt, een aardse liefde gaat niet zo diep en is oppervlakkiger, en neem je daar dan genoegen mee.

Nu ben ik hem steeds meer los te laten en zie ik voor het eerst dat hij verslaafd is aan drugs, voorheen wijtte ik dat aan zijn reuma en medicijn gebruik. Maar omdat je in die ogen kijkt zie je alleen maar die ziel, en verder kijk je eigenlijk niet. Je hoort wat je wilt horen. En nu weet ik dat we allebei keuzes hebben gemaakt in het leven los van elkaar. Hij heeft het nog niet opgebiecht aan mij dat hij verslaafd is maar dat in ook niet nodig. Het is zijn keuze en daardoor wordt voor mij alleen maar makkelijker om hem los te laten. In de eerste instantie niet natuurlijk omdat je bang bent dat hij in een nog groter gat gaat vallen, maar hij kan het ook positief gebruiken om van zijn verslaving af te komen.

Ik kijk er nu op terug als een heel mooie ervaring iets waarvan ik weet dat maar weinig mensen zo`n liefde ooit zullen ervaren, en ook dat is bevrijdend want dan weet je ook dat als je van iemand houd je niet verder hoeft te zoeken naar een verdere diepgang, maar dat het goed is zo. Maar het is ook een vreselijk pijnlijke ervaring, en ik hoop dat mijn kinderen dit nooit zullen meemaken want het verscheurd je.

Voor andere die hun zielsliefde hebben ontmoet wil ik het volgende meegeven, geniet er in volle teugen van, maar weet dat het in het aardse leven niet voor altijd is er komt een breuk aan hoe en wanneer weet je niet,maar het is nodig om elkaar los te laten hoe moeilijk en hoe zwaar ook,weet gewoon dat diegene voor eeuwig in je hart en ziel zal blijven,en leer je les op deze planeet en wie weet in een volgend leven. En geef je volledige liefde aan je aardse partner en vergelijk niet, want het is niet te vergelijken, maar verbluf je aardse partner met de liefde die JIJ in je hebt