S132. Jezelf zien zoals je bent

Elisabet

Ik werkte al enkele maanden bij hem, hij is kunstschilder, ik model en op een nacht droomde ik dat ik met hem in bed lag, knus met mijn voeten tegen zijn kuiten, toen werd ik wakker en op dat moment werd ik in een hemelblauwe spiraal naar beneden gezogen, en hoorde ik een mannenstem ietwat oubollig zeggen “jullie horen elkaar toe”.

Ik was toen al twintig jaar getrouwd met een vrij agressieve man, ik durfde niets zeggen en door dit feit heeft hij (mijn tweelingziel) 5 jaar op mij gewacht, begrip opbrengend voor mijn ontwikkeling (wat voor hem toen ook een verschrikkelijk verdriet betekende). Ik ben atheïstisch grootgebracht en het rare is, dat ik door deze ervaring godsbewust ben geworden, omdat ik het verschrikkelijk vond een keuze te moeten maken, die er voor zou zorgen dat ik mijn echtgenoot pijn zou doen, heb ik op eens gevraagd “god help mij” en toen is mijn man na 6 maanden bij mij weggegaan zonder slag of stoot (hij is ondertussen al opnieuw getrouwd) en ben ik na 7 jaar nog altijd samen met mijn tweelingziel, in een liefdesrelatie man/vrouw. We hebben een lat relatie, 3 vaste dagen op de week, wij zijn beiden onafhankelijk hij is kunstschilder, en ik ben oma. Maar wat mij opvalt ondanks onze beide grote ego’s is er toch altijd het gevoel van de ene naar de andere, ik wil dat jij gelukkig bent. Zeer bevredigend te allen tijde jezelf zijn, je minpunten laten zien en discussies oplossen zonder de andere te willen veranderen

Ik heb zielsliefde ervaren als herkenning, zeker weten, jezelf kunnen zijn en worden, jezelf zien zoals je bent, al is dat jezelf zien niet altijd prettig, je kleine en mindere kanten worden blootgelegd maar altijd was het gevoel van jij bent er voor mij.

Het heeft mij zelfaanvaarding gebracht en zelfbewustzijn, godsbesef en het aanvaarden van anderen, zonder ze te beoordelen.
Het voelde dat hij degene is naar wie ik altijd heb gezocht
Het meest bijzondere was de eerste blik in elkaars ogen de herkenning
Bij erotiek is hij de eerste die in mijn ogen mocht kijken toen ik een orgasme had, en dit na een huwelijk van 2O jaar, het hebben van de zelfde seksuele fantasieën en dat ook tegen elkaar kunnen vertellen zonder schaamte.

Ik hoop dat iedereen op deze planeet zijn tweelingziel mag ontmoeten.

Mij tip is: altijd jezelf zijn, als de ander je niet aanvaard zoals je bent dan denk ik dat hij of zij niet de ware is.

Toen ik nog niet besefte dat hij mijn tweelingziel was hebben anderen mij er op attent gemaakt zoals een collega die ons samen zag zei :” jullie hebben dezelfde ogen” en ik zo van maar nee hij heeft groene ogen en ik bruine waarop zei repliceerde nee : jullie hebben hetzelfde gevoel in de ogen