S121. Bij hem kon ik mezelf zijn

Vivienne

We werden collega’s, in eerste instantie niet het gevoel dat het zielsliefde zou kunnen zijn maar dat veranderde binnen een tijdens de jaarlijks ski-trip van ons bedrijf.
Het voelde alsof e elkaar altijd al kenden. 1 blik was genoeg om te begrijpen wat we voor elkaar voelden en wat onze gedachten waren. Enorm verwarrend omdat ik net uit een relatie kwam en hij nog in een behoorlijk langdurige relatie zit.

Het was verwantschap, de hechtste vriendschap die ik ooit heb ervaren, emotioneel in alle opzichten (zowel negatief als positief). Onze relatie is in alle opzichten uitermate intens. Obstakels in onze relatie zijn zijn vriendin en mijn ontslag…

In eerste instantie wilden we geen liefdesrelatie, het voelde heel erg als intense vriendschap en zijn vriendin speelde mee in dit gevoel. Echter is het in zeer korte tijd wel in een liefdesrelatie geraakt.
We staan nu op het punt om onze relatie te verbreken omdat hij het besluit heeft genomen bij zijn vriendin te blijven. Maar dat kunnen we eigenlijk allebei niet aanvaarden en mee omgaan. Deze beslissing is dus absoluut niet bevredigend – we vechten er allebei enorm tegen maar ik ben bang dat het een gevecht is dat we niet gaan winnen. Zijn belofte aan zijn vriendin weegt voor hem zwaarder.

Zielsliefde heeft me laten zien dat een soulmate bestaat. Ik heb nog nooit zo’n intense liefdeservaring gehad.

Bijzonder vind ik de kleine dingen: van samen een weekend weggaan tot rose drinken op het terras tijdens de lunch. Maar het meest bijzondere is toch wel elkaar ontmoeten en dit ervaren… Het gevoel is ‘puur’.

Erotiek was zeker anders – een heel andere ervaring. Bij hem kon ik mezelf zijn en me nergens druk over maken.

Ik denk dat je eenmaal in je leven je zielsliefde tegenkomt. Hij heeft mij laten gaan omwille van zijn vriendin. Maar ik weet wel: je leeft maar 1 keer – laat de liefde van je leven niet wegglippen…