S119. Ik heb mij door deze zielsliefde enorm doorontwikkeld

Onbekend

Ik heb hem ontmoet op Internet. Dat gaf geen klik, maar al gauw spraken we af. Dat was een ervaring alsof de bliksem insloeg. Mijn leven is nooit meer hetzelfde als voorheen. Mijn zielsliefde ervaarde hetzelfde. Het is alsof het zo moest zijn dat wij elkaar tegen zouden komen.

Ik ben getrouwd, heb mijn partner geprobeerd uit te leggen wat er gebeurde. Dit in het kader van het behoud van ons huwelijk. Geen begrip ondervonden. Mijn partner kon en kan er niet mee omgaan. Dat begrijp ik. Andersom had ik het ook niet gekund.

Ik heb zielsliefde ervaren als een soulmate, ik kwam mezelf tegen. Een tweelingbroer van een vorig leven, hoewel ik daar helemaal niet in geloof. Een deel van mezelf.

Onze relatie bestond uit samen dingen ondernemen, maar met mate, dag in dag uit contact, per mail, per sms. Maar altijd die verbondenheid, dwars door alle moeilijkheden heen.

Een obstakel in onze relatie is dat we beiden getrouwd zijn. Hoe moet je dan met dit soort liefde omgaan? Liefde is het! Maar in wat voor vorm giet je het?

We hadden een liefdesrelatie het eerste half jaar. Dagelijks contact, per mail, sms, of elkaar zien (paar keer per jaar). Voor mijn niet bevredigend, voor hem wel. Ik denk niet dat hij bij mijn dagelijks leven past. Hij denkt van wel, maar hij heeft de knoop doorgehakt. Wilde met zijn vrouw en gezin verder. Dat is misschien wel heel verstandig, maar alles is zo verwarrend.

Ik heb mij door deze zielsliefde enorm doorontwikkeld. Ik ben niet meer de oude. Met zijn liefde bracht hij een hele andere ”ik” naar boven. Eentje die er mocht zijn, die zich kon weten in zijn liefde. Het meest bijzonder vind ik de eenheid in ziel en gedachten. Het is met geen pen te beschrijven wat dat inhoudt als je het niet zelf ontmoet hebt.

Erotiek is heftiger. Seks speelt niet eens mee eigenlijk. Intimiteit des te meer, waarbij het lichamelijke een rol speelt.

Het zielsliefdegevoel is voor mij een verademing, een knoop. Geluk, verdriet. Geluk, pijn.

Ik weet niet of het me nu meer geluk dan verdriet heeft gebracht. Het is te verwarren