S075. Door hem heb ik het gevoel 100% compleet te zijn

M.

Ik heb mijn zielsliefde afgelopen januari ontmoet. Mijn man en ik hebben een weekend doorgebracht bij mijn zielsliefde en zijn vrouw (per toeval). In dit weekend kwamen we er beide achter dat onze gevoelens voor elkaar vele malen verder gaan dan voor onze eigen partners, maar dachten dat het een momentopname was. Na het weekend kon ik maar niet ophouden aan hem te denken, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook voelde ik me soms zo misselijk, zo raar op de maag en kreeg spontaan rillingen. Het bleek dat mijn zielsliefde op dat moment ook erg met mij bezig was.
Het heeft mij enorm overdonderd, ik ben er een paar weken totaal van slag van geweest. We hebben elkaar inmiddels al meerdere malen gezien, wel samen met onze partners. Onze partners weten dat we een speciale band hebben, en dat we veel voor elkaar voelen, maar we vertellen niet dat ons gevoel een zielsliefde is. Dit gewoonweg om hen niet onnodig pijn te doen, want hoe leg je zo´n gevoel uit als zij dat niet kennen.
Mijn man vroeg laatst wel aan mij of als hij en de vrouw van mijn zielsliefde zouden te komen overlijden, hoe lang het nog duurt voordat wij bij elkaar zouden zijn. Ik heb toen eerlijk geantwoord dat dat heel snel zou zijn. Mijn man heeft wel een tijdje last gehad van jaloezie gevoelens en het gevoel dat ik niet zo dicht meer bij hem stond. Dat kon ik wel begrijpen, omdat dat de weken waren dat ik helemaal van slag was. Inmiddels is dat weer helemaal goed, omdat ik en ook mijn zielsliefde, beide niet onze relatie willen opgeven, we houden gewoon te veel van onze eigen partners en hebben een te mooi en leuk leven met hen. Gelukkig kunnen we met ons vieren heel goed opschieten, er is ook een klik tussen mijn man en zijn vrouw. Alleen is die klik meer op vriendschappelijk niveau. Mijn zielsliefde en ik hebben het gevoel van thuiskomen als we bij elkaar zijn. Hebben ook behoefte om elkaar elke dag te zien of te spreken. Maar dat doen we niet. We voelen wel dat het goed zit en dat we elkaar nooit meer uit het oog zullen verliezen.
Moeilijk is het wel. Als wij ons gevoel helemaal zouden volgen, dan zouden we het liefst met elkaar (onze partners en kinderen) in één groot huis wonen. Dit is natuurlijk ondenkbaar en zal ook niet werken, maar ja zo voelt het nu eenmaal wel.
Ik ben supergelukkig met mijn man, al 15 jaar, hebben twee schatten van dochters en we maken een feest van ons leven. Ik zou niet zonder mijn man kunnen leven, maar ik kan ook niet meer zonder mijn zielsliefde leven. Door hem heb ik het gevoel 100% compleet te zijn. Een heel apart gevoel, dat maakt me gelukkig, maar ook weer verdrietig, en soms in de war. Ik wil hem elke dag wel even zien en knuffelen. Dit laatste zal nooit gebeuren en dat weten we allebei. We moeten er alleen nog een plekje voor vinden, zodat het gevoel wat rustiger wordt. We houden ons maar bij de gedachte dat we ook na dit leven elkaar zeker weer zullen treffen. En we hebben het geluk dat wij en onze partners vrienden van elkaar zijn geworden. Misschien is er iemand die zich herkend in dit verhaal of heeft iemand er wat aan wiens partner ook een zielsliefde heeft ontmoet. Want één ding weet ik zeker ik zal mijn huwelijk niet opgeven. Ik weet en voel dat de zielsliefde voor altijd zal blijven bestaan.