S072. Het zielsliefdegevoel hoef ik niet verder te omschrijven; het bestaat alleen maar uit liefde

Onbekend

We wisten het beiden toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, al kenden we het begrip zielsliefde allebei niet. Mijn zielsliefde was in een relatie.
We hadden de volgende dag een liefdesrelatie. Daar hoefde niet over gepraat te worden. Het was als vanzelfsprekend. Het was gewoon zo. Ook al kon het niet. We voelden ons er niet schuldig onder en er was geen sprake van jaloezie. De omstandigheden en onze liefde waren 2 verschillende werelden.
Iedereen die ons kende sprak er over hoe verliefd we altijd samen waren. We werden overal nagekeken en er werd over gepraat; we waren een twee-eenheid.
Een moeilijkheid in onze relatie was het cultuurverschil. Mijn zielsliefde is getrouwd en heeft kinderen.
Na 4 jaar heb ik het uitgemaakt. We konden beiden niet meer in 2 verschillende werelden leven. We begonnen allebei meer oog te krijgen voor de omgeving en dat gaf stress. Ik wilde niet in een driehoeksverhouding blijven zitten en hij kon het steeds minder goed voor zijn gezin verborgen houden.
De liefde is nog steeds erg sterk. Als ik aan hem denk krijg ik tranen in mijn ogen en mis ik niet zozeer hem, maar het liefdesgevoel wat er tussen ons is. Vaak krijg ik dan ook niet veel later een sms-je van hem of een telefoontje eens in het half jaar. Hij zegt iedere dag aan mij te denken en voelt wanneer ik aan hem denk.

Onze levens zijn er beter van geworden. We zijn gegroeid wat betreft het kunnen geven aan een ander. Ikzelf heb geen gevoelens van jaloezie meer in relaties. Hij heeft beter in de Nederlandse samenleving kunnen integreren, wat zijn gezin ook ten goede is gekomen.
Het meest bijzondere is de onvoorwaardelijke liefde die we voor elkaar voelen.
Het zielsliefdegevoel hoef ik niet verder te omschrijven; het bestaat alleen maar uit liefde.

Zijn liefde is er altijd. Ik voel heel goed dat ik in mijn nieuwe relatie andere dingen te leren en te geven heb.
Wij hebben samen een lichaamskenmerk gemeen wat niet alledaags is. Dit beschouw ik als een teken dat het om een zielsliefde gaat.

Mij tip is; verzet je er niet tegen wanneer het zich aandient en ook niet wanneer het weer weggaat. Ga met de stroom mee en geniet van wat het jullie brengt.