S046. Ik heb enorm veel over mezelf geleerd

Ellen

Ik heb mijn zielsliefde heel toevallig ontdekt nadat wij elkaar 30 jaar niet gezien hadden. We hadden vroeger bij elkaar op school gezeten. Mijn echtgenoot kon er totaal niet mee omgaan, begreep er ook helemaal niets van en heeft uiteindelijk voor een echtscheiding gekozen.
Ik heb zielsliefde als heel bijzonder ervaren. Alsof ik thuis kwam en hij altijd al bij mij gehoord had. De enorme liefde en warmte die ervan uit ging heeft me verbaasd. We voelden elkaar direct aan vanaf het eerste contact. Wisten precies wat de ander dacht, voelde en deed.
Eerst hadden we vriendschap, later een echte relatie die echter afgebroken is omdat mijn zielsliefde getrouwd is en uiteindelijk niet de beslissing kan nemen om thuis weg te gaan. Een groot obstakel tussen ons was uiteraard het huwelijk van hem en de echtscheiding van mij. Het niet bij elkaar kunnen zijn als je dat het liefst wil. Er lijkt me niets mooiers dan een liefdesrelatie te hebben met hem. Het elkaar zo intens aanvoelen, het met zijn tweeën een zijn. Het zal echter niet gebeuren omdat mijn zielsliefde al een relatie heeft.
We hebben nu een vriendschappelijke relatie en die is voor hem bevredigend. Voor mij niet. Ik ben heel blij met de bijzondere vriendschap die we hebben maar voor mij is het ultieme geluk er pas als wij samen zouden kunnen zijn. Ik ervaar het als een enorm verlies dat ik nu geen liefdesrelatie meer heb met hem. Het is beëindigd omdat hij een partner heeft.

Hij heeft mij laten voelen wat het is om onvoorwaardelijk van iemand te houden, je gevoel te volgen. Het is jammer dat hij zelf daar (nog) niet aan toe is. Ik heb enorm veel over mezelf geleerd.
Het meest bijzondere was het feit dat ik de dingen van te voren wist en andersom ook. Alsof er een soort telepathie aanwezig was. En het zo ontzettend goede vertrouwde gevoel dat erbij hoorde. Het gevoel alsof je thuis bent.

Ook erotiek was tussen ons heel bijzonder. Ja, dat was het zeker. We hoefden elkaar niet te verkennen maar voelden van te voren elkaar al aan.
Zielsliefde is overweldigend, bijzonder en uniek. Warm, liefdevol, begripvol, goed en speciaal.

Ik zoek niet weer een zielsliefde, ik denk dat dat uniek is en dat ik nooit meer iemand tegenkom die me dat gevoel kan geven. Ik ben er van overtuigd dat er maar 1 persoon is die mijn zielsliefde is. Ik denk wel dat ik zeker iemand tegen kan en zal komen die ik mijn liefde en hij mij zijn liefde kan geven. Maar ik denk dat dat nooi