Q1412 Verschillende vraagjes?

Onbekend

Dag iedereen, Ik heb verschillende vraagjes. Hoe zit dat nu met zielenliefdes? Hebben jullie zo ongeveer dezelfde karakters, of net haast tegenovergestelden? Ik heb vaak gevoeld, en nu ook steeds nu we echt geen contact meer hebben, dat hij zal terugkeren als het te laat is en ik een gezonde en rustige aardse relatie heb met iemand anders. Hoewel geen potentiële kandidaten in de buurt voel ik dat het er binnenkort zit aan te komen …Heeft iemand dit ook zo gevoeld en hoe is het dan verder verlopen? Praat iedereen over zielsliefde met zijn zielsgeliefde, of zijn er ook situaties waarin niet beiden spiritueel zijn aangelegd? Als een aardse relatie er niet in zit, spreken jullie dan effectief tegenover elkaar uit dat je elkaar in een volgend leven zal terugzien? Beetje veel ineen maar het houdt me allemaal best goed bezig… Wat verwarrend allemaal Dat hele zielenliefde gedoe maakt me soms zo onrustig. Ik geloof erin dat ik mijn ZL ben tegengekomen en soms kan het zo juist en echt zijn wat ik lees op de site, maar anderzijds spreekt mijn ratio/ego en zegt me dat dit allemaal niet echt kan zijn en ik gewoon bij de aardse wereld moet blijven. Maar dan voel ik me zo leeg en onvervuld … Kan iemand me helpen door te antwoorden uit eigen beleving? Alvast dank en groetjes, Anoniem

Antwoord 1
Hoi, ik spreek natuurlijk alleen mijn eigen ideeën uit, en niet DE waarheid, maar mijn antwoorden op (een paar van) jouw vragen zijn: Sommige dingen zijn gelijk, sommige tegenovergesteld. Let niet teveel op dat soort uiterlijkheden, zou ik zeggen… Het schijnt dat de meeste relaties “aards” zijn, maar er zijn ook veel relaties (fijne en disfunctionele) die gebaseerd zijn op zielsliefde zonder dat de partners dat beseffen. Let er maar eens op in tijdschriften, als mensen vertellen over hun relatie. Je, zoals jij, rationeel bewust worden van zielsliefde komt als je daaraan toe bent, maar ook dan was het er al heel lang, door al je levens heen. Soms is die bewustwording ook helemaal niet nodig; deze dingen weten is een zegen en een vloek, denk ik weleens. Het is in elk geval geen test of zo: niet pas als je zielsliefde bewust herkent, verdien je een karmische beloning of reünie met je geliefde. Als partners het wel herkennen, dan hoef je niet uit te spreken dat je elkaar in een volgend leven zal terugzien, dat gebeurt toch wel denk ik. Het invullen (voor zover dat KAN) is iets dat je alleen moet doen als het oké voelt voor beiden. Persoonlijk zou ik het liever overlaten aan de kosmos. En het proces van twijfel of het wel echt kan zijn, is heel normaal. Maar het is niet gezond als het ontaardt in zelfkwelling en onzekerheid. Geloof gewoon dat iemand je ZL is, en ga daarvoor (in jezelf) staan met respect naar de ander (en herken het als anderen jou niet respecteren en laat dat los), het zal je kracht geven. Zolang je open blijft staan voor andere mogelijkheden, is dat volgens mij gezonder dan dat je jaren blijft twijfelen om uiteindelijk toch aan jezelf te moeten toegeven dat het gevoel onvermijdelijk is. Dat neemt niet weg dat je door persoonlijke groei na jaren ineens een flits van inzicht kan krijgen waarin duidelijk wordt dat je ZL toch een illusie was. Maar dan is er toch geen man overboord?! Dan heb je in 1 klap je onafhankelijkheid terug, en kun je een volgende keer een nog scherper onderscheid maken. En door een tijd lang zo af en toe (of regelmatig, maar laat het zoveel mogelijk los) liefdevol te denken aan iemand heb je echt geen slecht karma opgebouwd! Dus beter zo, dan al die tijd te hebben geleden onder een zware innerlijke strijd van ‘welles-nietes’, is mijn ervaring… En ik wil je ook nog meegeven dat ik geloof dat iedereen meer dan één zielsliefde heeft, gewoon goed rondkijken en geduld hebben… Pas op met een aardse relatie aangaan, je kunt daar veel van leren, maar uiteindelijk kan het je gaan benauwen, zeker als je ZL (terug)komt. Bewaar een stukje (financiële) onafhankelijkheid zodat je je ziel kunt volgen als die mogelijkheid er komt. Gelukkig er zijn ook begrijpende aardse partners, weet ik, maar het zijn pijnlijke zaken, waar ik gelukkig (nog) niet over mee kan praten. Succes, en laat een update achter als het kan.