Q1335 Wie heeft ook de band verbroken met zijn of haar tz?

Onbekend

Sinds 5 jaar weet ik wie mijn tz is en er is een heftige tijd geweest (alleen gevoelsmatig, we hebben niets met elkaar gehad). Inmiddels ben ik op het punt aangeland dat het mij allemaal teveel energie kost en pijn doet en daarom heb ik onze band verbroken. Dat houdt in dat ik tz niet meer opzoek, op geen enkele manier contact zoek, tz probeer te vermijden. Dat lukt tot nu toe vrij aardig en ik heb eindelijk rust. Maar nu zei pas geleden iemand dat ik mijn hart heb gesloten voor de liefde en dat dat niet goed is. Echter, ik voel nog steeds liefde voor mijn tz maar het zit ergens diep weggestopt en daar mag het van mij voorlopig blijven. Het heeft heel mijn leven overhoop gehaald en ik snakte naar rust. Die krijg ik nu. Wat denken jullie; kan het kwaad dat ik alles nu op een zeer laag pitje heb gezet?

Antwoord 1
De band moet je nooit verbreken of tegenwerken dan komt hetgeen 10 keer harder terug.Laat het op een natuurlijke marnier gaan ook al heb je pijn enz.
(Onbekend)

Antwoord 2
Ik snap precies wat je bedoelt, maar ik denk dat het eerder om het verbreken van contact gaat dan om het verbreken van de band. De band is niet te verbreken, je kunt dat proberen, maar dat zal zich altijd tegen je keren. Als je moet of wil loslaten, leer je dat op een andere manier te doen. Afstand nemen en loslaten is prima als het op dat moment nergens meer naar toe gaat. Voel je daar niet schuldig over – het is ook niet schadelijk voor jou, je zielsliefde of jullie band. Het hoeft ook niet zo te zijn dat dit definitief is, in mijn persoonlijke ervaring heb ik diverse momenten gehad dat ik het bijltje er bij neer gooide, maar op een gegeven moment ging ‘het’ weer verder. Doe wat op dit moment het beste voor jou voelt, wat je hart je ingeeft. Veel sterkte!
(Onbekend)

Antwoord 3
Ik heb ook dit ook meegemaakt. In het begin is het erg moeilijk en had ik vreselijke huilbuien van het gemis. Steeds de neiging om toch contact te zoeken, een smoes te verzinnen hiervoor. Uiteindelijk toch afgekickt, geeft veel rust. Zijn afhoudende gedrag heeft mij geholpen bij het afstand nemen. Het is goed zo, ik heb rust. De liefde zit diep, maar als je er niets mee kan vernietig je jezelf en dat lijkt mij niet echt de bedoeling. Zijn ziel zal ik altijd bij mij dragen..Het wordt rustiger..geloof me..veel sterkte
(F)

Antwoord 4
Hoi, je moet deze band niet breken of zo. Vraag je af waarom het zoveel energie kost. Waarschijnlijk omdat je nog een lange geestelijke weg moet gaan. Leer stapje voor stapje. De informatie die je tz je heeft gegeven was te veel voor je maar niet onmogelijk om te verwerken. Uiteindelijk kom je hier sterker uit. Loslaten heb je al gedaan, alhoewel je dat niet letterlijk moe(s)t doen. Nu nadenken, opschrijven, leren en de band weer oppakken. Je moet groeien. Je tz is niet voor niks in je leven gekomen. Groetjes.
(Onbekend)