Q1287 Kun je het kwijtraken?

Onbekend

Het is een innerlijke strijd geweest van bijna vier jaar. Een gevecht met mezelf, door de confrontatie met hem. Het begon met hetwelbekende ‘elkaar in de ogen kijken en de tijd stond stil’ en daarna alle fases die ik in andermans verhalen terug lees; ontkenning, er niet met elkaar over praten, dromen, zenuwen, signalen, elkaar tot in het diepst van je ziel vertrouwen wanneer je elkaar aankijkt. De fase waarin al het contact tussen ons bijna fysiek pijn deed. Het heeft me enorm veranderd.Nu komt het moment dat we afscheid moeten gaan nemen. Onze wegen zullen gaan scheiden, omdat we niet meer in elkaars dagelijkse leven een plek zullen innemen (we zijn geen collega’s meer). En het voelt alsof onze zielen zich erop aan het voorbereiden zijn. Ondanks dat mijn liefde voor hem nooit zal wegebben, voelt alles minder intens. Alsof het is gaan stromen, alsof het een ‘vanzelfsprekendheid’ is geworden, zoals tanden poetsen. Nog steeds bijzonder, maar wel in rustiger vaarwater. Ik wordt er bang van. Bang van het feit dat we het nooit naar elkaar hebben uitgesproken en dat hij nu uit mijn zicht zal verdwijnen. Dat de gevoelens minder intens lijken te zijn. Dat ik bijna niet meer over hem droom.Als ik een vraag stel krijg ik altijd antwoord van het universum in tekens. Maar ik zie zijn naam minder, word steeds minder beinvloed door zijn aanwezigheid. Kan deze liefde ‘wegebben’? Raak ik het kwijt? Is het er misschien wel nooit geweest? Heb ik me alles verbeeld? Is de liefde voorbij?

Antwoord 1
Nee meid, als hij echt jouw tweelingziel is, dan kun je het niet kwijtraken. Wel kan het naar de achtergrond verschuiven voor tijdelijk. Ik maak dit momenteel zelf ook mee. Ik weet ook sinds 4 jaar dat de man voor wie ik al veel langer gevoelens had, mijn tz is en nu merk ik ook dat ik bijna niet meer over hem droom, dat er afstand is, hij heeft nu een nieuwe “vriendin” (en dit zet ik expres tussen aanhalingstekens want hij praat nooit over haar, en ik ben er zeker van dat zijn gevoelens voor haar niet zo diep zitten). Het komt en gaat. Dat zal jij ook gaan merken. Hijverdwijnt nooit helemaal uit je leven.(Onbekend)

Antwoord 2
Volgens mij is het zo dat als je geen zielsversmelting hebt gehad dan is hij of zij niet de universele ware en kun je het kwijt raken.(Remco)

Antwoord 3
Het hangt volgens mij af van enige zaken m.n.: hoe meer je ontwikkelt, hoe sterker je wordt en des te minder je afhankelijk raakt van het gevoel voor je tweelingziel. En als je naast deze zaken hem ook niet meer ziet, is de band wel blijvend die raak je niet kwijt, alleen het houden van komt op de achtergrond. Hoe meer je je ontwikkelt hoe minder hij/zij in je op komt in het dagelijkse leven. Hoe minder hij/zij in je opkomt hoe minder de tekens om je heen opvalt of tegenkomt.
(Petra)