Q1265. Verwarring?

Onbekend

Hallo, ik ben er pas achter gekomen dat ik een tweelingziel heb, maar ik heb een paar verwarringen. Eentje ervan is het Ego. Als je nu angstig word dat die persoon jou zal verlaten (verlatingsangst) of de twijfels dat hij misschien toch niet mijn tweelingziel zou kunnen zijn maken me gek. Is dit allemaal werk van het Ego? En als ik zelf in de angst schiet is dat dan van zijn of mijn Ego?

Antwoord 1
Ik zou niet durven zeggen wiens angst je voelt. Ik weet ook niet of dat echt belangrijk is. Mijn eigen ervaring is dat mijn eigen kwetsbaarheid me zo bang kan maken soms. Dan komt ook de behoefte weg te lopen van alles, alsof ik mijn eigen kwetsbaarheid wil ontlopen.Dat heeft volgens mij ook niet zo veel met ego te maken maar meer aan gebrek in vertrouwen. Angst is een emotie die niets toevoegt, het belemmert je te genieten van het hier en nu. De enige manier ermee te dealen is het aan te gaan, er doorheen te gaan. Je kunt dat ook doen door in gedachten hetgeen je bang voor bent te beleven, laat die emoties maar komen. Op een zeker moment zul je merken dat je er veel minder bang voor bent. Als het gaat om je zielslief zul je nooit verliezen! Sterkte! Liefs
(I)

Antwoord 2
Hoe ben je erachter gekomen dat hij je tz is? Om je vragen te beantwoorden: ja, het ego doet er alles aan om jou van je tz weg te houden, om jou wat anders te doen geloven, en dat terwijl je hart allang weet hoe het zit. Zeg op die momenten gewoon hardop tegen dat ego dat het zijn mond moet houden. Helpt echt. En die angst; die kan van jou zijn maar ook van de ander. Zijn ego zal net zo hard roepen namelijk. Pas als bij beiden het ego geen rol meer speelt kunnen jullie eventueel samen komen. Dat kan een reis van jaren zijn. Zit er zelf ook nog middenin.
(Onbekend)