Q1239. Partner vertellen?

Onbekend

Eigenlijk accepteer ik sinds kort dat het hebben van een zielsverwant werkelijk is. Ik heb het gevoel dat ik vreemdga als ik samensmelt. De vlinders die ik voor een ander voel, voelt ook al als vreemdgaan. Ik wil het mijn partner vertellen, maar hij is zo nuchter als wat en weet niet of het wat uitmaakt. Ik kan geen goed moment vinden. Hoe leg ik zoiets uit?

Antwoord 1
Probeer hier zelf je gevoel in te volgen. Verstandig is om niet over zielsliefdes e.d. te beginnen. Een “buitenstaander” die het gevoel niet kent, zal dit niet kunnen begrijpen. Vertel waarin de situatie tussen jullie is veranderd doordat jij bent veranderd. De woorden zullen vanzelf naar je toe komen. Succes! Gr.
(Alicia S)

Antwoord 2
Ik heb hetzelfde probleem en ook dezelfde soort partner. Ik heb er voor gekozen het niet te vertellen en ik denk dat dit voor mij en voor hem de juiste beslissing is. Hij zal het niet begrijpen en zich er waarschijnlijk vervelend en onzeker door gaan voelen en dat wil ik niet want ik hou heel veel van hem. Natuurlijk wel op een andere manier maar toch. Waarschijnlijk vind je het zelf al vervelend en erg genoeg anders zou je deze vraag niet stellen dus maak het dan niet moeilijker dan het al is en hou het gewoon als een geheim voor jezelf. Ik ben ook overal open en eerlijk over en hou echt niet van liegen. Dus begrijp dat het best moeilijk is. Maar gelukkig is er deze website als je je echt gefrustreerd voelt! Veel succes en sterkte!!
(Onbekend)

Antwoord 3
Dat valt niet uit te leggen dat moet ie ervaren en dan kan je het samen delen.
Mensen zijn nogal skeptische met dat soort dingen en verklaren je al snel voor gek.Pas ermee op dat je iets naar buiten brengt hij is nu wel jou vriend maar stel dat het uit gaat en hij vertelt het aan zijn vrienden dan verklaart iedereen jou voor gek.De enigste waarmee je zoiets kan delen is jou zielsliefde. Zeg gewoon tegen jou vriend van heb je nooit iets bijzonders gevoeld wat niet te verklaren is maar ga er verder niet op in.
(Onbekend)

Antwoord 4
Ik vond ook dat ik het mijn partner moest vertellen. Maar ja…..waar moet je beginnen? Totdat hij na een meningsverschil zei dat hij “de laatste tijd toch geen goed meer kon doen”. Toen was het net of ik een duwtje in m’n rug kreeg. Zo van…. en NU moet je het hem vertellen. Mijn partner is heel aards en nuchter en hij wist dat ik me totaal niet met deze dingen bezighield, maar hij heeft 3 uur lang mijn verhaal aangehoord en mijn emoties erbij gezien. Na mijn verhaal zei hij dat hij heel veel waardering had voor mijn openheid en eerlijkheid. En dat hij heus wel wist dat er meer was tussen hemel en aarde. Maar echt geloven doet hij het nog steeds niet. En het blijft moeilijk om mee om te gaan. Hij blijft het als een aardse verliefdheid zien en ik zie het als een Zielsliefde. Iets uit vorige levens. Ik heb nog nooit vanuit het niets zo’n onvoorwaardelijke liefde voor iemand gevoeld. Het enige wat ik wil is er nog een keer over praten met m’n zielsliefde.
(Ofm)

Antwoord 5
Hartelijk dank voor jullie reacties en steun.
Ik ben ook erg blij dat deze website bestaat. Hier kan ik tenminste mij uiten. Het is trouwens heel bijzonder dat ik ondanks anonieme berichten precies kan uitpikken wat van hem is. Momenteel leef ik in de loslaatfase, waarbij die verliefdheid steeds minder begint te worden. Steeds minder emoties die door mijn gedachten razen. Dus ik laat het vertellen aan mijn partner achterwege. Zelf kon ik het bestaan van een tweelingziel moeilijk accepteren, laat staan dat mijn man dit zal begrijpen. De andere kant van de lijn heeft het blijk(/schijn)baar afgesloten. Zijn deur zit op slot, de mijne op een kier.
(Onbekend)

Antwoord 6
De reden dat jouw tweelingziel in je leven is gekomen heeft een functie.. probeer net zoveel vertrouwen en overgave te hebben als wat je hebt vanuit je innerlijk weten over je tweelingziel. Jouw partner is ook bij jou gekomen omdat jij hem of haar de lessen kan leren waarvoor diegene op aarde is. Laat het stromen, liefde is eenheid met alles om je heen.. In die stroom ervaar je vanzelf of de woorden komen… Leef vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst.
(Onbekend)

Antwoord 7
Ben je niet bang nu je het aan jou aardse partner hebt vertelt dat de relatie op het spel komt te staan.
Als hij denkt dat het een verliefdheid is dan denkt ie mischien dat jij stiekem vreemd gaat. Hoe is zijn gedrag nu je het hem hebt verteld?
(Onbekend)

Antwoord 8
Mijn partner weet dat ik nooit zoiets stiekem zou doen. Anders zou ik hem toch niet het hele verhaal verteld hebben? Weet je hoe heftig dat is?? Hij bood zelfs aan om op zichzelf te gaan wonen om mij de ruimte te geven om naar mijn ZL te gaan maar ik voelde heel sterk dat dat NIET ( of nog niet ) de bedoeling is. Hij vindt het niet leuk maar vertrouwt mij volledig.
(Ofm)

Antwoord 9
Ik zie mijn TZ wekelijks en ik vond dat ik hierover eerlijk moest zijn tegenover mijn partner. Heb er uren met haar over gepraat maar ze begrijpt het niet. Ze geeft me wel de vrijheid om mij TZ te zien maar ze vindt het helemaal niet leuk als ik na een dag van 15 uur samenzijn thuiskom en me dan terugtrek omdat ik behoefte heb aan rust. Maar ze ziet dat ik helemaal opbloei na contact met mijn TZ. Hoop dat ik in de toekomst een beetje van de liefde voor mijn partner kan voelen zoals ik dat voor mij TZ voel. Maar misschien houdt ze het straks ook niet meer met me vol. Ik ben nu in ieder geval blij dat ik niet tegen mijn partner hoef te liegen.
(Esther)

Antwoord 10
Ik zou het, met de kennis die ik nu heb, niet doen.
Mijn TZ dook bijna 3 jaar geleden onverwacht weer op in mijn leven, terwijl ik in een relatie zat (en nog steeds zit). 
Mijn partner had na een aantal maanden in de gaten dat er een ander in het spel was (ik ben niet fysiek vreemdgegaan, maar op whatsapp gingen we wel erg ver).
Ik heb geprobeerd uit te leggen wat er aan de hand was. Ik had op dat moment zelf pas net ontdekt dat mijn TZ mijn TZ was, en ik zat middenin de emotionele achtbaan. Mijn partner begreep er niks van. Hij was ervan overtuigd dat dit alles alleen om sex ging, en dat het een kwestie van tijd was voordat ik daadwerkelijk vreemd zou gaan.
Het heeft mij in ieder geval een hoop ruzie en ellende opgeleverd met mijn partner. Als je dit aan iemand wilt uitleggen die nog nooit zoiets zelf heeft ervaren, dan is dat haast onmogelijk.
(Pretty)