Q1226. Ontwikkeling tegenhouden?

Ofm

Mijn vraag is eigenlijk of je de ander ook onbewust kunt tegenhouden in zijn ontwikkeling? Ik voelde de afgelopen weken afstand van zijn kant. We zien elkaar niet ( is al anderhalf jaar geleden) maar hebben wel elke maand email-contact. Hij heeft me wel enkele dagen geleden verteld dat hij privé teleurstellingen te verwerken heeft. Misschien heb ik die gemoedstoestand van hem opgepikt? Kun je de ander ook in zijn ontwikkeling vooruit helpen door hem los te laten? En met loslaten bedoel ik dan geen contact meer hebben.Ik dacht juist dat – door contact met elkaar te hebben- de spirituele ontwikkeling sneller gaat?

Antwoord 1
Ja, dat denk ik zeker, dat het beter is om helemaal los te laten. Wij hebben elkaar ook vastgehouden, tot ruim een jaar na het beeindigen van onze relatie. Hoe meer los we kwamen, hoe meer ik begon te ontwikkelen. In het begin stond ik echt stil, toen we beiden nog zo afhankelijk waren van ons contact. Nu we ‘helemaal los’ zijn sinds kort, gaat het met enorme sprongen. En dan bedoel ik aards helemaal los, want het spirituele lijntje kunnen we nou eenmaal niet verbreken. Niet dat we er iets mee doen, maar het is er en zal er altijd zijn. Soms lastig, want daardoor voelt het gemis aan aards contact soms zo heftig. Succes.(Onbekend)

Antwoord 2
Nee volgens mij kan dat niet, eerst is de 1 aan de beurt die het hele proces doorloopt en dat de andere helft.Als jullie beide dat hebben voltooid zijn jullie heel 1 zeg maar.Dan groeien jullie langzaam naar elkaar.Kijk de 1 heeft wat te verwerken en de ander dat kan je niet beinvloeden. (Remco)

Antwoord 3
NEE, volgens mij kun je niet de ander zijn/haar ontwikkeling tegen houden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je (wel of niet)in je leven maakt. Je voelt de ander zijn afstand, dus jij zit in je angst door je b.v. je ongewenst te voelen. Het is zeker dat je zijn gemoedstoestand kan opikken! Hij neemt slechts even afstand om aan zijn eigen stukje proces te werken waar hij alleen door heen moet om zijn angsten te kunnen verwerken. Belangrijk dat jij na gaat waarbij hij jou heeft gespiegeld en jou stukjes begint op te lossen. Hoe meer je aan jezelf werkt, automatisch de ander mee op sleeptouw neemt. We kunnen enkel verwerken wat men op dat moment aan kan. Geef aan dat je hem de ruimte biedt en dat je voor hem klaar staat mocht hij je nodig hebben. Je hoeft niet bewust het contact te verbreken. De “wegloper” zal zelf aangeven wanneer hij/zij even rust nodig heeft. Als je gaat pushen/dwingen duurt het alleen maar langer dat hij door het proces heen komt. Gr. (Alicia S)

Antwoord 4
Beste Alicia, Schrijf wat vaker, ik herken zo goed wat je allemaal schrijft. Het klopt precies. Ga zo door! (Onbekend)