Q1198. Zielsliefde tussen twee vrouwen of twee mannen?

Onbekend

Kan je TZ een vrouw zijn als je zelf een vrouw bent? Er is een vrij groot leeftijdsverschil. Ik denk dat ik haar ontmoet heb; wist eerst niet wat me overkwam. Ik was compleet overweldigd. Ik heb dit met haar besproken, zij zegt dat ze dit gevoel ook heeft. Mijn leven staat compleet op zijn kop, ik probeer dit gevoel wel bespreekbaar te maken met mijn partner. Is erg lastig maar ik kan en wil dit gevoel niet zomaar blokkeren? Zijn er mensen die dit herkennen? Zijn zielsverwanten en tweelingzielen altijd man/vrouw relaties? Want zou dat dan betekenen dat als je homoseksueel bent nooit een zielsverwant of tweelingziel kan hebben?

Antwoord 1
Zielsliefde tussen hetzelfde geslacht is heel goed mogelijk. De ziel is nl. geslachtsloos. Alleen de onvoorwaardelijke liefde is belangrijk tussen twee zielsgeliefden. Toen ik mijn twin ontmoette viel mij op dat de erotische aantrekkingskracht er helemaal niet is. Ik vond dat heel vreemd, want als ik bij een vrouw ben dan voel ik erotische spanningen. Bij deze vrouw voelde ik dat niet en dat is na ongeveer dertig jaar nog steeds zo. Ik heb nog nooit van iemand zoveel gehouden en dat is nog steeds zo. Ik ben een man en mijn twin is een vrouw.
(Onbekend)

Antwoord 2
Als je naar afbeeldingen kijkt gaat het altijd over man en vrouw. Waarom is dat dan? Het lijkt mij ook dat het tussen man en man kan of vrouw vrouw. Mijn twin (althans dat denk ik) is een man en hij is met een man. Ik ben een vrouw. Het voelt voor mij als een gemis in de vorm van vasthouden en in de ogen kijken en praten. Hetzelfde als dat ik mijn eigen kind niet meer zou zien. Gelukkig is dat laatste niet zo. Maar zon pijn doet t soms.
(Onbekend)

Antwoord 3
Mijn mening: Bij tweelingzielen wordt er wel eens vergelijking gemaakt met yin yang (vrouwelijke/mannelijk). Hoe dan ook, evenwicht creeren tussen in tweelingzielen is belangrijk. Tweelingziel relaties met het zelfde geslacht is niet onmogelijk. Vaak zal je dan ook merken dat er in de relatie onderscheid bestaat tussen mannelijk en vrouwelijk (b.v. vrouw komt wat mannelijker over) Ik heb zelfs verhalen gehoord dat er een man was en zijn TZ zo lesbisch zijn. Die man geloofde dat net zo lang tot ze bekeerd zou worden. Persoonlijk denk ik dat het dan meer zielsverwantschap betreft. We wachten nog op het bewijs 😉 Gr.
(Alicia S.)