Q1188. Afstootproces?

Vlinder

Het afstoot proces. Ik lees hier vaak antwoorden over het afstoot proces, met zijn of haar TZ. Kan iemand mij duidelijke voorbeelden geven over het afstoot proces? Liefs

Antwoord 1
Oja, ervaring genoeg hier. Het hele tz gebeuren is een constante kermis van aantrekken en afstoten. En dat afstoten is pijnlijk. In mijn geval deed mijn tz dan afstandelijk, raakte me niet meer aan, negeerde mijn blik, en praatte niet met me op een feestje. Altijd worden die acties gevolgd door periodes dat hij weer dichterbij komt, lief tegen me is en zichzelf meer laat zien. Inmiddels (na jaren) is het zover dat hij eindelijk meer zichzelf durft te zijn en dat we op een meer ontspannen manier met elkaar kunnen omgaan. En dat is heel fijn. Zelf werd ik soms ook heel nerveus van hem waardoor ik niet uit de verf kwam. Nu lijkt dit veel minder geworden en weet ik dat hij gewoon van mij houdt zoals ik ben en andersom doe ik dat van hem.
(Onbekend)

Antwoord 2
Kort gezegd is afstoten dat de wegloper een stom onbenullige excuses zoekt om jou tijdelijk op afstand te houden. Het afstootproces kan er soms erg aan toe gaan door de dingen die gezegd kunnen worden. Wanneer de wegloper steeds dichter bij het gevoel komt, zal de wegloper juist in angst schieten. Bang om de ander te verliezen, gekwetst te worden zijn enige redenen. Door de ander te kwetsen proberen de weglopers hun voor de zijn. Gr.
(Alicia S.)