Q1181. Wat is het verschil met een ´gewone´ liefdesrelatie?

Onbekend

Kun je met je soulmate, zo’n aantrekkingskracht bezitten, die je niet met je eigen partner ondervind? Wat is het verschil met een liefdesrelatie? Hoe ondervinden jullie dit?

Antwoord 1
Ja als jullie bij elkaar in de buurt komen dan lopen jullie energieen door elkaar. Je voelt je dan meteen goed en je komt dan weer bij elkaar thuis zeg maar. Met de carnaval stond ik naast haar en mijn ziel begon meteen te lachen van binnen. Ik voelde mij meteen op mijn gemak en het voelde gewoon fantastische aan.
(Onbekend)

Antwoord 2
En kun je een liefdesrelatie hebben, naast die zielsliefde?
(Onbekend)

Antwoord 3
Mijn mening:Alle liefdesrelaties zijn verschillend, of het nu met een tweelingziel is een zielsverwant, de bakker, melkboer, buurman, forumlid of wie dan ook, het maakt niet uit. Het verschil zit hem hierin dat de karakters anders zijn. Mijn bakker of een forumlid zou mij beter kunnen begrijpen dan mijn tz. Mijn tz begrijpt bijvoorbeeld nog steeds niet dat het geen eenrichtingsverkeer is. Daarmee bedoel ik dat nog steeds het idee koestert dat alles moet gaan zoals hij het in zijn hoofd heeft. En als ik mijn eigen mening geef ben ik “tegendraads” en ”obstinaat” en “wil ik niet” enz enz. Hij begrijpt helaas niet dat ik ook recht heb op mijn eigen mening , opvatting en gevoel en dat hij daar respect voor zou moeten hebben. Ik vraag mij wel eens af : als t.o.v. mij het vanzelfsprekend vindt dat ik ‘ja en amen’ zeg bij alles wat hij vind, hoe zijn houding eigenlijk is t.o.v. zijn partner. Zou zij alles slikken en pikken? Zolang hij geen respect wil tonen voor mijn zienswijze is er geen sprake van een 2richtingsverkeer. Heel jammer dat hij dat niet inziet noch dat het een negatief effect heeft op onze verhouding. Ik ben bang dat naarmate de tijd verdergaat (hij ouder wordt) hij nog meer vastroest in zijn gewoonte-gedachtengang en misschien nog wel erger wordt.
(Onbekend)

Antwoord 4
Grappig, met carnaval stond ik ook naast mijn tweelingziel en ik voelde hetzelfde als degene van antwoord 1. En zo voel ik me altijd als hij in de buurt is. Ik heb dat nog nooit met iemand anders gehad, het is heel bijzonder en tegelijkertijd voelt het heel vertrouwd, bij hem kom ik thuis, voelt alles goed. Het is alsof ik hem altijd heb gekend.
(Onbekend)

Antwoord 5
Als ik aan mijn liefde denk of bij hem ben, dan voel ik tijdloosheid. En ik voel me heel blij en vrolijk. Ik voel geluk. Alleen al door aanwezig zijn. Ik wil hem dan even aanraken, een hand vast of een arm om hem heen. Een blik zegt alles.Tegelijkertijd is er ook de wetenschap dat ik niet altijd bij hem kan zijn. Maar het eerste gevoel is het bovenstaande.
(Onbekend)

Antwoord 6
Antwoord 4: Misschien was ik wel degene die bij jou thuis kwam op de carnaval. Het is alsof je aanbelt en zegt hallo hier ben ik weer zonder iest te zeggen hoorde ik ook ik wil een relatie.Of ik dat nou zei of zei ik weet het niet maar ik hoorde dat. Het was trouwens de eerste keer dat ik zo dicht bij haar stond met de carnaval aan de bar.We waren alletwee aangeschoten en toen ze er stond werd ik opeens uit het niets zo vrolijk van binnen heel bijzonder om het mee te maken. En het voelde voor mij als de normaalste zaak van de wereld. Ik voelde ook een goddelijke connectie meteen.
(Remco)

Antwoord 6
Helaas moet ik je teleurstellen Remco. Mijn tz heet anders en we stonden niet aan de bar. Maar ik herken alles in jouw verhalen verder. Het is zwaar om zo met iemand verbonden te zijn en nooit samen te zijn. Wat mijn tz en mij betreft; het is onze tijd nog lang niet, dat weet ik en ik heb er vrede mee. Neemt niet weg dat ik toch intense kan genieten van het contact.
(Onbekend)