Q1180. Wat doe je als jouw zielsliefde je niet moet?

Onbekend

Wat doe je als jouw zielsliefde je niet moet? Jaren zijn we bezig met het proces zielsliefde. Maar ze kan het nog steeds niet accepteren dat wij verbonden zijn. Wat doe je dan?

Antwoord 1
Afscheid nemen en loslaten! Wat je niet kunt krijgen is meer aantrekkelijk dan dat wat zich opdringt.
(Onbekend)

Antwoord 2
Loslaten.. Makkelijker gezegd dan gedaan maar de enige juiste oplossing. Succes en sterkte!
(Onbekend)

Reactie
Ik heb haar al losgelaten maar ze is nog steeds verbonden met mij. (Onbekend)

Antwoord 3
Heb je ze echt losgelaten? Loslaten is ook, iedereen het zijne gunnen, ook al vind je dit niet leuk.
(Onbekend)

Antwoord 4
Ja ik heb haar echt losgelaten maar dan is er weer een tijdje een rust en dan komt zij weer als een bominslag weer bij mij terug.Ik vindt dat niet erg zo ook gisteren op de carnaval.Ik werd opeens intense gelukkig toen ze opeens naast mij stond aan de bar er ging z`n schok van geluk door mij heen.
(Remco)

Antwoord 5
Lieve Remco, Loslaten betekent ook proberen er niet meer aan te denken. Als je gedachten naar haar gaan, probeer dan iets anders te gaan doen. Ik weet maar al te goed wat je doormaakt, maar er zijn er 2 nodig voor een goed contact. Ook voor jou hoop ik dat je snel een nieuwe zielsverwant tegen komt, anders wordt het misschien obsessief. Veel succes Remco
(Onbekend)

Antwoord 6
Haar zelf loslaten, het heeft geen zin te proberen als de ander er niet klaar voor is… En hopen dat ze het ooit aanvaard.
(Onbekend)

Reactie
Ik vond alle antwoorden heel erg mooi omdat ze zo toepasselijk zijn in mijn eigen persoonlijke situatie. Veel dank daarom. Maar met name antwoord 5 sprong er voor mij uit omdat het mijn hoop uitsprak. Mijn persoonlijke hoop werd het omdat de houding van de ander zo opeisend werd, dat ik het gevoel kreeg dat ik niet meer kon ademhalen, of niks meer kon doen, of ‘hij zat er weer bovenop’. Zo erg dat het mijn hoop werd dat hij een ander zielsverwant of zelfs tweelingziel zou ontmoeten (het werd zelfs mijn gebed) zodat hij mij met rust zou laten. En inderdaad mijn ruimte en eigen pleziertjes zou gunnen. Bedankt voor zoveel begrip. (Onbekend)

Antwoord 7
Ik moet precies hetzelfde doen, en vind het bijna een onmogelijke opdracht. Toch zal het moeten gebeuren. Wat zich opdringt gaat tegenstaan. Ja, zo is het. En het niet mee opzoeken, niet meer impulsief reageren (doe ik nogal regelmatig). Ik wil zo graag een bevestiging van onze band van zijn kant. De deur open houden, contact houden. Waarom? Geen idee. Ik hou van het gevoel als we samen zijn. En inderdaad onbereikbaarheid trekt aan.
(Onbekend)

Antwoord 8
Je lijkt mij wel van die bevestiging die je graag wilt hebben. Ik heb dat ook trouwens in mijn werk dat ik steeds een bevestiging wil hebben. Het is dan ook elke dag presteren voor mij op de werkplek. Maar ik probeer mijn zielsliefde nu los te laten omdat ze de rust nodig heeft. Zij heeft dat aangegeven toen ik weer langs kwam en ik hou daar dan ook rekening mee.
(Remco)

Antwoord 9
Als onbereikbaarheid aantrekt dan snap ik ineens waarom hij zo tot mij aangetrokken is. Ik ben weliswaar dichtbij maar toch onbereikbaar. Zonder gekheid; het klopt wel dat wanneer je afstand neemt het dichterbij komt. En die bevestiging willen hebben van de ander is heel menselijk, ik heb het zelf ook. Ik kreeg van hem verschillende keren wel de bevestiging (in bedekte woorden) dat hij iets speciaals voor me voelt en dat was heerlijk. Maar het erge is dat het naar meer smaakt en ik alleen maar meer wil horen.
(Onbekend)