Q1157. Pijn doen?

Onbekend

Waarom doen we elkaar steeds pijn,door dat oude angsten en trauma’s naar boven komen? hoe kunnen we dat veranderen?

Antwoord 1
Herkenbaar. Mijn tz doet steeds heel afstandelijk naar mij en helemaal als er andere mensen bij zijn. Dat doet pijn. Maar ik zie dat ik vaak hetzelfde doe, omdat ik niemand wil laten zien dat ik iets (veel) voor hem voel. Dus we maken ons er beiden schuldig aan. Hoe dit te stoppen? Door onze angst te laten varen en gewoon lief en aardig met elkaar om te gaan, ongeacht wat anderen ervan denken. Mijn nieuwe goede voornemen voor 2013!
(Onbekend)

Antwoord 2
We dragen elkaars pijn zie het zo er komt altijd iets moois uit voort.
(Remco)

Antwoord 3
Mijn mening: Elkaar pijn doen komt doordat er uit angsten worden gehandeld. De “wegloper” zit vaak nog in angst en weet de ander af te stoten door diens angsten naar boven te halen. De “wachtende” wordt bewust van eigen angsten en kan hierdoor in negatieve belanden. Uit negativiteit gaat de “wachtende” vervolgens weer de “wegloper” negatief bekritiseren waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat: aantrekken/afstoten. Belangrijk dat de “wachtende” zijn/haar angsten gaat onderzoeken en gaat verwerken/accepteren. Dit is heel moeilijk proces door twijfels die steeds naar boven komen. Uit zelfvertrouwen geeft de “wachtende” positieve energie naar de “wegloper” waardoor deze kracht krijgt om zijn/haar proces te kunnen doorlopen. Kortom: negatieve omzetten naar positieve!
(Alicia)

Antwoord 4
@3, dank je Alicia, hier kan ik wel wat mee. Volgens mij zijn wij (tz en ik) beiden renners op zijn tijd. Ik dacht altijd dat hij de renner was en ik de wachtende maar ik heb eens kritisch gekeken en moet bekennen dat ik zelf uit angst soms ook wegren en/of niet open durf te zijn. Ik weet waar mijn angsten precies liggen en ga proberen daar korte metten mee te maken. Ik ga ook proberen mijn tz alleen nog maar positieve energie te sturen. Ik houd jullie op de hoogte.
(Onbekend)

Antwoord 5
dank je Alicia!…dit helpt me echt!…inderdaad..hij brengt vanuit zijn angst mijn angst naar boven door te manipuleren,en me tegen een mur te zetten ,waardoor ik in n negatieve spiraal terecht kom en daardoor ook negatieve gedachten en handelingen naar hem toe heb….t klopt!.ik ga dit nog n keer lezen,en er eens op af stemmen ;..echt bedankt!
(Onbekend)

Antwoord 6
In Transformatieproces ben je ook beiden even “weglopers”, daar is niks mis mee. Je spiegelt elkaar erg waardoor je juist herinnert wordt aan de angsten die jezelf nog moet verwerken / accepteren. Wanneer je ZL je afstoot is het belangrijk om na te gaan wat de onderliggende boodschap is. Het is dan belangrijk om iets uit intuitie terug te zeggen ipv uit angst. Hierdoor blokkeer je de negatieve spiraal en zet je deze om in positieve. Hopelijk heb ik het beetje duidelijk uitgelegd. Wil nl niet heel verhaal typen waardoor het minder of niet gelezen wordt. Ik hoor wel of het werkt 😉
(Alicia)

Antwoord 7
Hier ook een bedankje van mij aan jou Alicia! Ik ben nu bewust daar meebezig want je neergezet hier hebt. Nu heb ik meer rust en heel veel inzichten gekregen dus weer dichterbij mezelf gekomen. Al het negatieve omzetten in het positieve daar gaat het om 🙂 Veel liefs aan iedereen.
(Elselina (vlinder))