Q1153. Heeft iemand het moeilijk met keuze maken tussen je zielsliefde en huidige?

Onbekend

Ik zit nu in een moeilijke keuze ..kiezen voor je zielsliefde of je huidige partner… Ik zit al maanden na te denken ook omdat de kinderen bij betrokken zijn is het zeer moeilijk. De liefde voor mijn huidige partner zijn al vervaagd en soms met flinke conflicten toch durf ik niet een stap te zetten. Heeft iemand ook zoiets meegemaakt? en hoe los je dit op?

Antwoord 1
Inderdaad heel moeilijk en hartverscheurend, alleen je zielsliefde, je tz kies je niet, een tz overkomt je. Hiermee moet je het doen en ermee leven. Deze ultieme spiegel blijft heel je leven uitdagen en wel net zo langs tot je in redelijke harmonie bent. Bovenal is het de bedoeling dat je echt van jezelf gaat houden als geen ander, want je tz ben jezelf, je wederhelft. Als je heel veel van jezelf houdt, wat een moeilijke en pijnlijke weg is om dit te verwezenlijken, dan heb je andere mensen minder nodig, inclusief te tz. Hiermee bedoel ik dat je afhankelijkheid gewoon laat varen. Om dit te kunnen bereiken is werkelijk topsport, zeg maar. Je huwelijkse conflicten ga je dan ook gewoon zien dat ze gewoon er bij horen en door de liefde die je voor je tz voelt, die positieve energie gaat ook door in je huwelijk. Ik hoop dat het voor je duidelijk is geworden en vooral hoe voelt het voor je wat ik geschreven heb, dat tz relatie echt niet romantisch is.Het is hard ploeteren! , veel lijden, zowel psychisch als fysiek en ook heel veel vreugde tussendoor en als je echt van je zelf houdt als geen ander dan ben je een herboren mens en dan houdt je na al die jaren nog steeds van je huidige partner en je kinderen. Je tz zal ook zijn uiterste best doen om je huwelijk in stand te houden.
(Onbekend)

Antwoord 2
Ja, zeer herkenbaar. Ik heb gekozen voor mijn gezin, maar of dat slim was??? Ik ben een eeuwige twijfelaar, dus… Maar denk iedere dag aan mijn zielemaatje.
(Onbekend)

Antwoord 3
Dat is erg moeilijk omdat er ook kinderen bij betrokken zijn en die gehecht zijn aan hun vader. Ik vindt dat de kinderen voor gaan maar ik begrijp jou situatie heel erg goed. Je kan die zielsliefde ook als vriend nemen om het zo het gevoel wat dragelijker voor jezelf te maken. Maar ik zal ook zeggen ga op jou gevoel af en dan weet je wat het beste voor jou is.Een leven pijn lijden en continue conflicten hebben daar wordt je ook niet gelukkig van en is het ook niet waard. Tevens is het ook niet goed voor de kinderen want die copieren het gedrag van de ouders.
(Remco)

Antwoord 4
Het komt vanzelf ook goed voor de kinderen als jij en jou zielliefde in liefde samen komen. Jou kinderen zien liever 2 mensen die van elkaar houden dan 2 mensen die steeds maar ruzie maken hoe je nu in de situatie verkeerd. Voor jou is het ook beter om voor jou zielsliefde te kiezen.
(Onbekend)

Antwoord 5
Ik herken je dilemma wel, ben zelf ook gebonden en heb een tweelingziel. Maar ik houd van twee mannen heel veel en kan dus niet kiezen. Ik wil het ook mijn kinderen niet aandoen om te scheiden. Als mijn huwelijk heel slecht was en alle gevoel voor mijn man weg, dan zou ik het wel overwegen, maar in de huidige situatie niet. Ik wil mijn geluk niet bouwen op het verdriet van anderen. Natuurlijk zijn er momenten dat ik het liefst van alles met mijn tz zou zijn, maar ik heb geaccepteerd dat dat er niet inzit en ik vertrouw erop dat als het ooit zo moet zijn, het zo zal zijn.
(Onbekend)

Antwoord 6
Erg fijn om te weten dat jullie ook in deze situatie zit en ieder hun eigen weg te kiezen. Ik probeer op dit moment mijn gezin te redden door mijn huidige partner een kans te geven dit zou tijd kosten en zou niet eerlijk zijn tegenover mijn tz. Mocht mijn tz die geduld niet hebben dan laat ik hem los. Ik twijfel heel erg en weet niet of dit de juiste oplossing is. Ik zie nu mijn tz pijn lijden en dat voel ik heel erg sterk ook al hebben we niks met elkaar en houden wij afstand van elkaar en hij respecteert mij heel erg. Hij is echt te lief voor mij. Mijn gevoel neigt meer naar mijn tz maar mijn verstand zegt van niet. Het is zo moeilijk…
(Onbekend)

Antwoord 7
@reactie6; ja, ik begrijp wat je bedoelt. Ik zie mijn tz ook lijden onder mijn relatie die ik met mijn partner heb. Ik zie zijn pijn, de afstand die hij neemt en die ik ook zelf neem. Het is allemaal heel moeilijk. Ik hoop dat wij in het nieuwe jaar eens open kaart kunnen spelen tegen elkaar.
(Onbekend)

Antwoord 8
reactie 7. Dan zitten wij in dezelfde situatie…Ik hoop ook dat we in het nieuwe jaar meer open zijn voor elkaar en dat wij samen tot een goede oplossing komen.Heb met oudejaars aangegeven met hem te willen praten en wij zouden in het nieuwe jaar helemaal uitpraten.Mijn voornemens …veel geluk in de liefde…en ik wens dit ook voor jullie en iedereen die hun zielsliefde hebben gevonden veel geluk in 2013.
(Onbekend)

Antwoord 9
@8, ja dan zitten we in eenzelfde situatie inderdaad. Alleen, jij gaat het uitpraten met je tz. Ik ben daar nog niet zo zeker van. Wij kunnen er nooit over praten omdat we er nooit een kans voor krijgen, of het moet zijn dat één van ons naar de ander toe gaat of de ander belt ofzo, dan zou het kunnen. Maar dat gebeurt bijna nooit. We weten beiden dat het tussen ons heel erg gevoelig ligt (mijn tz is iemand uit mijn schoonfamilie). Dus er zit niets anders op dan het allemaal maar af te wachten. Soms denk ik wel eens dat dit allemaal te moeilijk en ingewikkeld is voor dit leven. Volgende ronde (leven) nieuwe kansen? Pffff.
(Onbekend)

Antwoord 10
Ik ben ook nu aan het afwachten wanneer mijn tz naar mij toe stapt om het uit te praten. Ook net zo spannend als wat je hebt…juist omdat mijn tz ook zo gevoelig zijn. Mijn tz kan heel goed mijn gevoelens lezen..bijna onmogelijk om te verbergen als wij oogcontact hebben en kan mij begrijpen hoe ik voel zonder woorden te gebruiken.Heel spiritueel. Mijn tz is mijn collega ..erg moeilijk om je emotie in te houden op het werk en we weten echt niet veel van elkaar maar spiritueel voelt het alsof we elkaar lang kennen.
(Onbekend)

Antwoord 11
Ja, tz-en kunnen met elkaar lezen en schrijven. Ik heb dat met de mijne ook. Hij hoeft niets te zeggen, ik weet alles van hem. Bizar is dat. Ik droom ook vaak over hem en dan kan ik hem aanraken en hij mij.
(Onbekend)