Q1143. Wat versta jij onder “loslaten”?

Onbekend

Ik heb 2 mooie uitspraken over loslaten, waar ik zelf veel aan heb. De eerste is; “Loslaten is niet iemand uit je hart gooien, maar iemand zijn of haar eigen proces gunnen. En daar niet zo nodig in mee moeten doen”. De tweede is; “Don’t chase people. Be you. Do your own thing and work hard. The right people who belong in your life will come to you, and stay…”.Je kunt deze uitspraken op een mooi kaartje schrijven en ergens ophangen waar je ze af en toe leest. Het zou je kunnen helpen los te laten. Hoe zien jullie “loslaten”?

b
Heel mooi beschreven. Bedankt. Helpt een beetje met beseffen dat sommige dingen die je gebeuren niet door jezelf te sturen zijn.
(Onbekend)

Antwoord 2
Voor mij betekent loslaten, dat je de persoon de vrijheid geeft het eigen leven te leiden, zonder tussenkomst van mij.
(Onbekend)

Antwoord 3
Hele mooie uitspraken van jou. Ik heb ervaren dat loslaten uiteindelijk lukt als je de liefde voelt voor jezelf.
(Onbekend)

Antwoord 4
Het is precies wat er in beide uitspraken staat voor mij. Het is iets totaal anders dan iemand gewoon maar vergeten of uit je herinnering verbannen, want dat kán niet eens. Hoe graag sommigen dat ook zouden willen. Maar linksom of rechtsom: je zielsliefde heeft vaak een té grote impact op je leven dat het een illusie is om te denken dat je hem of haar zomaar kunt vergeten. Ik geloof zelfs dat dat helemaal niet de bedoeling is. Het is degene die je heeft uitgenodigd weer helemaal bij jezelf thuis te komen en om dat te kunnen doen is het nodig om diegene zijn of haar eigen pad te laten volgen. Alleen zo kun jij je leven weer helemaal op jouw manier inrichten en dan merk je vanzelf welke mensen en dingen daarbij horen. Als dat (opnieuw) je zielsliefde is, dan merk je dat vanzelf, want dan komt diegene terug. Is het een ander, dan zul je dat duidelijk merken op het moment dat je hem of haar ontmoet, omdat ook die persoon opslag een heftige indruk op je kan maken of vanalles in je losmaakt waardoor hij of zij op een bijzondere manier opvalt.
(Bloem)

Antwoord 5
Hele mooie uitspraken! Ook mooi gezegd van jou Bloem! Accepteer dat het in je leven is gekomen, ook al laat je los, het blijft toch altijd bij je.
(Onbekend)

Antwoord 6
Nee, iemand uit je hoofd zetten gaat helemaal niet, een tz in ieder geval niet. Maar wel loslaten, laat de ander zijn of haar leven maar leiden zonder jouw bemoeienis of inmenging. Laat ze hun fouten maar maken en ervaringen opdoen. Dat moeten wij ook. Mijn tz zie ik eens in de zoveel tijd en ik erger me wild aan bepaalde dingen die hij doet en vindt. Maar het is zijn leven en ik houd mijn mening dus lekker voor me. Het is zijn pad en daar heb ik niks mee te maken. Ik weet dat ik zijn tz ben en dat daar niemand ooit tussenkomt, dat is voor mij genoeg om een rotsvast vertrouwen in de toekomst te hebben en te houden.
(Onbekend)

Antwoord 7
Aan antwoord 3: Dat heb ik precies zo ervaren.
(Onbekend)