Q1131. Wantrouwen/vertrouwen?

Onbekend

In het verleden is het te vaak voorgekomen dat mijn tz ineens iets anders deed dan ik had verwacht. Bijvoorbeeld: ik heb een paar keer gedacht dat alles goed was tussen ons. Maar toen ineens deed hij iets waaruit precies het tegenovergestelde bleek. Ik heb het gevoel dat ik helemaal niet van hem op aan kan, met het gevolg dat ik uitermate voorzichtig ben geworden en al bij voorbaat ervan uitga dat hij iets zal doen, wat ik helemaal niet leuk sterker nog heel erg ga vinden, iets rampszaligs dus.Tegelijkertijd heb ik niet het gevoel dat ik mijzelf en mijn bezigheden niet onder controle heb. Dat heb ik inmiddels geleerd, om dat wel te doen. Hebben jullie dat ook?

Antwoord 1
Voor mij het gevoel van onvoorspelbaar op momenten en op andere momenten dan weet ik wat mijn tz doet of wat gaat gebeuren. Maar je moet afvragen of je dat wel gaat volhouden, die gedachte, lijkt me vermoeiend en het zou jammer zijn dat jij dezelfde kant opgaat als jouw tz, want daar lijkt het op. Kijk wat je kan doen om tijd voor jezelf te nemen en jezelf terug te vinden
(Onbekend)

Antwoord 2
Mijn tz zegt ook vaak dingen die ik niet leuk vind om te horen. Met name over andere vrouwen. Maar ervaring heeft me geleerd dat wij exacte spiegels van elkaar zijn en zoals ik doe doet hij ook; ik ben niet van plan bij mijn partner weg te gaan en dus zit er geen toekomst voor ons samen in, tenzij de relatie tussen mijn partner en mij eindigt. En ik snap heel goed dat dit frustrerend is voor mijn tz maar ik heb in het verleden nu eenmaal gekozen en vind dat ik daarachter moet blijven staan, ik ben namelijk niet alleen in de relatie, er zijn ook kinderen bij betrokken en ik voel ook liefde voor mijn man. Alleen is die niet te vergelijken met die voor mijn tz. Dus wat hij spiegelt is dat ook hij niet alleen wil blijven en op zoek is naar een partner. Geen leuk gevoel voor mij, maar zijn goed recht uiteraard.
(Onbekend)

Antwoord 3
Ik doelde inderdaad meer op wat antwoord 1 zegt (bedankt voor beide antwoorden trouwens). De onvoorspelbaarheid van mijn TZ , maar ja misschien vind hij dat ook van mij, aangezien je elkaar spiegelt.
(Onbekend)

Antwoord 4
Herkenbaar wat je schrijft. Ik ben het vertrouwen in mijn tz ook kwijt. Ik weet niet meer wat ik ervan denken moet. Ik heb geen zin om er lang over te malen hoe het precies zit die antwoorden krijg ik misschien vanzelf. Ik laat het dus los wat me aardig lukt en ga verder met m’n leven, probeer te genieten, leuke dingen te doen. Wat de toekomst brengt is voor mij ook een vraagteken geworden, is ook niet belangrijk, zoveel mogelijk leven bij de dag.
(Onbekend)

Antwoord 5
Ik ben alle vertrouwen in mijn Twin kwijt. Hij is op een vreselijke manier over mijn grenzen heen gegaan waarvan ik ze heel duidelijk had aangegeven. Maar toch erover heen gaan. En geen spijt of niets hebben. gewoon blazen en zuchten als je het vraagt waarom hij dat nu heeft gedaan. Het ergste was dat hij bij zijn vriendin zat met kerst en mij met 2 vleesschotels liet wachten een paar jaar terug. Alle afspraken afgezegd en ik zat daar alleen. En als je het hem vraagt dan zucht en blaast hij en dan zeggen: moet je daar nu weer over beginnen? Dat is al zo lang geleden…. En relaties worden nooit meer iets met tweelingzielen dus ik ga voor goed alleen verder in mijn uppie en geen sex meer geen liefde meer want verdragen kan ik het niet meer. Dat is wat hij er mee bereikt heeft. Ik ben zo een overgevoelig persoon dat mijn hartje dit niet meer aan kon. Ik wil mijn tweeling ziel never nooit meer zien en geen andere contacten meer. het is goed zo alleen voor de rest van mijn leven zonder enig gevoel voor wat dan ook. Is dat waar zo een relatie goed voor is? Mensen levens kapot maken? Fijn hoor de rest van je leven zonder degene van wie je het allermeest houd. Fijn de kerstdagen alleen doorbrengen zonder warmte terwijl je weet dat hij bij een ander zit maar voor jou zou kiezen. Is dat wat iedereen hier doet?
(Onbekend)

Antwoord 6
Mijn mening: Als je tz anders handelt dan jezelf had verwacht, dan heeft je TZ uit angst gehandeld; uitvlucht. Ik weet niet wat er precies is voorgevallen, maar jij bent degene hem moet “confronteren” zodat je TZ terug de juiste weg gaat volgen. Jij voelt je TZ perfect aan wat deze van plan is en zich voelt. Je mag hierin je eigen grenzen aangeven. Ik snap ook dat jij veel wantrouwen voelt naar je TZ. Probeer te begrijpen dat je TZ uit angst heeft gehandeld en niet met zijn gevoel. Ik weet dat dit heel moeilijk is, maar dit is een stukje proces waardoor jullie samen sterker gaan worden. Probeer jou angst niet te voeden, stop dat wantrouwen weg. Wanneer je je TZ op een goede manier hebt aangesproken (ligt eraan wat er is voorgevallen), zal dit vanzelf eindigen.
(Alicia)

Antwoord 7
Antwoord 6: hee Alicia, fijn dat jij er weer bent. Jouw antwoorden helpen ook mij altijd enorm. Ik ben het eens met wat je zegt; je mag je eigen grenzen aangeven en in alle zuiverheid aanvoelen waarom je tz doet zoals hij doet. Ook voor mij een leerpuntje want soms heeft het ego het hoogste woord.
(Onbekend)

Antwoord 8
Helemaal eens met antwoord 5. Ook ik ben een overgevoelig persoon en was vol vertrouwen met mijn TZ in onze relatie gestapt, waarin hij toen ook te kennen gaf bij elkaar te blijven, want wij voelden beiden, hij dus ook, de ultieme samensmelting. Daarom durfde ik onze relatie aan , maar hij trok zich beetje bij beetje terug en naar de vraag waarom kreeg ik vage antwoorden, zoals ruimte willen enz. Afijn , ik kon niet meer van hem op aan. Zo liet ik het tijden over mijn grenzen gaan en als ik hem confrontreerde lag het allemaal bij mij en niks bij hem.Uiteindelijk relatie verbroken met als gevolg in geen mens meer vertrouwen. De reden ??? Groei in onvoorwaardelijke liefde?? Lekker makkelijk voor hem, voor de “weglopers”. Wij mogen er mee worstelen , terwijl we het zo goed bedoelen. Ieder die er zo in staat ( vooral persoon antw.5) en mezelf wens ik moed en levenslust toe om door te zetten op dit ondermaanse.
(Onbekend)

Antwoord 9
Dank je wel Alicia voor je antwoord. Maar hoe kan ik mijn TZ confronteren? Ik heb totaal geen contact meer met hem, geen telefoonnummer email niets. Ik kan hem alleen op zijn werk bellen of daar een brief naar toe sturen en dat heb ik al een aantal keren gedaan maar reacties blijven uit. Zelf zal hij niet naar mij toe komen. Dat doet hij al bijna 3 jaar niet meer. Ik heb inmiddels de hoop op gegeven. Ik weet bij hem niet meer wat de juiste toon en manier is om hem aan te confronteren en woorden zeggen hem blijkbaar niets meer. Alsof hij volledig is dichtgeslagen en alles wat ik zeg gaat er het 1e oor in en het andere weer net zo hard uit. Zo ervaar ik dat tenminste. Ik heb totaal geen idee meer van wat hij voelt. Zelf heb ik het gevoel dat hij mij heel erg mist maar misschien is dat wel omdat ik zo wanhopig ben dat ik dat denk? Ik krijg niets meer voor elkaar en als ik hem op zijn werk belde om af te spreken om te praten dan maakt hij een afspraak en komt niet op dagen en anders zegt hij iets van, je ziet me wel een keer verschijnen want als we nu af spreken en ik kom niet ben je teleurgesteld. Maar niets hoor. Het blijft alleen bij beloftes en niets wordt er waar gemaakt. Wel droom ik regelmatig over hem, maar ook daar geeft hij regelmatig te kennen dat hij mij afstoot. Hetzelfde verhaal als in real life. Kan me alleen moeilijk herinneren of de dromen in kleur of zwart wit zijn. kan ook niet te vaak naar zijn werk bellen omdat hij hele nare dingen heeft verteld over mij, stalken enzo. wat niet waar was. Maar kwam ook door zijn vlucht denk ik en bang om door zijn vriendin het huis uit geschopt te worden. Maar ik kan nu totaal niet verder behalve dan met mijn eigen leven. Ik heb die antwoorden zo hard nodig om verder te kunnen. Wat is nou de beste confrontatie? Er is zoveel gebeurd en ik weet zelf niet eens waarom en wat mijn aandeel daarin was. Ik heb alleen dingen uitgezocht en toen kwam ik erachter dat hij bij zijn vriendin woonde. Daar heb ik hem mee geconfronteerd. Maar dat was ook zelfbescherming. En als hij eerlijk had gezegd dat hij lievr bij haar was, ze is een stuk ouder dan ik, Hij ook trouwens, we schelen 13 jaar. Dan had ik het misschien minder erg gevonden omdat ik geen relaties stuk wil maken. Had ik liever vrienden gebleven. Nu ben ik alles kwijt. En hij was ooit in het verleden al een keer weggevlucht. Had hem gesmeekt het nooit meer te doen zoals de eerste keer.
(Onbekend)

Antwoord 10
@Antwoord 7 Bedankt voor je berichtje 🙂 Probeer zoveel mogelijk te helpen / ondersteunen. Ik ben wel eens tijdje afwezig door de negatieve energie die hier wel eens hangt
(Alicia)

Antwoord 11
@ Antwoord 8: Jou TZ heeft angsten, maar jij zit ook met angsten. Vergeet niet dat men ook uit angst kan confronteren. Afstootproces is moeilijk maar zet juist wel tot nadenken door de angsten die naar boven zijn gekomen. De weglopers zijn helaas iets minder sterk dan de “wachtende kant”. Het lijkt alsof de weglopers alles mogen, maar het brengt juist de “wachtende kant” tot inzichten dat er vroeger altijd een gemis is geweest in bepaalde aandacht. Van je TZ krijgt je ook die aandacht nog niet waar je zo naar verlangt. De pijn die je voelt is vanuit jou verleden afkomstig die naar boven komt. Zie deze pijn onder ogen en je zult verder komen in je proces. Het lijkt misschien dat ik geen pijn heb meegemaakt, maar integendeel. Je weet ook niet wat voor “kattenkwaad” mijn TZ heeft meegemaakt. Veel kracht en liefde toegewenst.
(Onbekend)

Antwoord 12
@ Antwoord 9: Jullie hebben momenteel geen contact. Degene die het contact heeft verbroken; de “wegloper” moet terug contact opnemen. Wanneer je zelf contact op gaat nemen, kan je TZ uit angst bot reageren. Je TZ mist je zeker. Angsten zijn naar boven gekomen waardoor je TZ even tijd voor zichzelf nodig hebt. Door even je TZ met rust te laten, komt hij vanzelf weer in zijn gevoel te staan waardoor je TZ vanzelf terug contact opneemt. Je TZ heeft juist heel veel gevoelens voor je en probeert deze gevoelens nog op iedere manier te blokkeren. Je krijgt dan situaties van dat je hem stalkt e.d. Er komen nog meer momenten van aantrekken afstoten. Je gevoel uiten en volgen, niet angst is manier van confronteren. Vertrouw op je eigen gevoel wat je moet doen. Je kan niks verkeerds doen. Je handelt enkel op de manier wat je hoort te doen om zelf ook sterker te worden en eigen angsten onder ogen te komen. Ook veel kracht en liefde toegewenst.
(Alicia)