Q1130. Ik wordt te afhankelijk van mijn TZ?

Onbekend

Ik merk mezelf te afhankelijk te worden van mijn TZ. Het niet samen kunnen zijn. Wat moet ik doen om de pijn te verwerken en door te gaan?

Antwoord 1
Je kunt proberen om niet teveel aan je tz te denken en alles op zijn beloop te laten. Loslaten helpt om in het hier en nu te blijven. Hoe minder je alles probeert te sturen hoe beter het is.
(Onbekend)

Antwoord 2
Mijn mening:Niks nada nothing. Niks loslaten dat is allemaal onzin en het helpt niet, of wel soms? Het is toch lekker om er helemaal voor te gaan? Of niet soms? Je moet gewoon voor je tz gaan en hij/zij voor jou je kunt niet te afhankelijk van elkaar zijn, nooit, geloof me.
(Onbekend)

Antwoord 3
Er zit waarheid in beide antwoorden. Inderdaad niet teveel afdwingen of mezelf opdringen, want als iemand er nog niet helemaal klaar voor is, dan schrik je iemand weg voor een lange tijd. Maar op momenten die ertoe doen ervoor gaan en maximaal het moment benutten.
(Onbekend)

Antwoord 4
Om misverstanden te voorkomen: ik ben van antwoord 2, en dat was geen reactie op antwoord 1. Ze werden tegelijkertijd geplaatst.
(Onbekend)

Antwoord 5
Aan antwoord 4; als je niet bij elkaar kan zijn om wat voor reden dan ook, dan moet je het toch los laten anders ga je jezelf toch alleen zitten frustreren, dan probeer je er toch nog wat leuks van te maken heb jij toenadering gezocht tot je tz en geen deksel op je neus gekregen? Ik heb rotjaren gehad omdat ik tz niet kon los laten en nu lukt me dat eindelijk wel, en dat voelt toch een stuk beter moet ik zeggen. Het wordt van boven bepaald je hebt er geen invloed op waarom zou je dan blijven hangen?
(Onbekend)

Antwoord 6
Er spelen een aantal factoren mee in het proces wat wel of niet te doen. Wanneer je zelf het gevoel hebt dat je de afhankelijk wordt, is het verstandig om een stapje terug te doen. Probeer zoveel mogelijk afleiding te zoeken, door b.v. met vrienden weg te gaan. Jou TZ zit waarschijnlijk nu in een moeilijk stukje proces waardoor je TZ energetisch jou energie nodig heeft. Probeer jou angst weg te sturen en weet dat er vanzelf weer contact komt als je TZ hier klaar voor is. Luister naar je gevoel, je hart, dan volg je de juiste weg…
(Alicia)

Antwoord 7
@antwoord 6, dank voor je mooie woorden, dat geeft veel steun
(Onbekend)