Q1125. Ik wil het zo graag loslaten, maar weet niet waar te beginnen?

Onbekend

Paar maanden geleden leerde ik hem kennen. Liefde op het eerste gezicht, ik weet dat hij hetzelfde voelde, hij bleef me maar aankijken. Ik werd erg verlegen van zijn blik. Zag hem meerdere keren per week en kreeg hem niet uit mijn hoofd. Na verloop van tijd moesten we samen werken aan een project en leerde hem daadwerkelijk kennen. Hij lijkt op mij, zijn kijk op de wereld, interesses en humor. Na verloop van tijd begon hij op een onschuldige manier ook buiten onze samenwerking contact te zoeken en wilde ook afspreken. De aantrekkingskracht was altijd heel heftig aanwezig, met hem in de buurt deed alles om mij heen er niet meer toe. Het probleem wat naar mijn gevoel hem tegen hield was zijn relatie. Hij was niet gelukkig met haar dat vertelde hij mij vaak en ook kon ik dat goed aan hem voelen. Ik was ook totaal niet jaloers op zijn vriendin. Toen het project tot een einde kwam en wij afscheid van elkaar moesten nemen heb ik alles opgebiecht. Hij reageerde erg koel, w! aardoor ik zeer aan mijn gevoel begon te twijfelen. Weken heb ik ‘m daarna niet gesproken, maar hij is geen moment uit mijn gedachten verdwenen. De week dat ik besloot dat ik hem nu echt moest gaan loslaten kreeg ik een smsje van hem en zo begon het weer van voor af aan. Nu ben ik weer terug bij af en mis ik hem ontzettend erg. Vannacht droomde ik zelfs dat hij mij kuste, maar zei dat hij zijn vriendin nog niet los kan laten. Ik zou hem wel graag los willen laten, maar ik weer echt niet meer waar ik moet beginnnen…

Reactie
Ik ben de vraagsteller en zit echt vast en kan geen kant op. Is er iemand die mij kan helpen. (Onbekend)

Antwoord 1
Je laat pas los als je het hele proces volledig hebt afgerond.
(Onbekend)

Antwoord 2
Het is zwaar. Probeer te accepteren en niet te vechten tegen het gevoel. Het vechten maakt het zwaarder. Het piekeren ook. Ik weet het, het laat je niet los. Maar…je weet ook dat je jezelf de vernieling in helpt als je het toestaat. Houd van jezelf en ga verder. Stop de liefde die je voor hem voelt in jezelf en moet je zien waar je uitkomt! En wie weet wat er dan nog gaat gebeuren.. Het wordt beter, echt! Maar het kan een tijdje duren! Heb geduld, werk aan jezelf, wees lief voor jezelf.
(Onbekend)

Antwoord 3
Domme vraag misschien, maar wat wil je precies loslaten?
(Onbekend)

Antwoord 4
Ik wil hem loslaten. Hij overheerst al mijn gedachtes. Het is zo vermoeiend om de hele tijd aan hem te denken en er verder niks mee te kunnen doen.
(Onbekend)

Antwoord 5
Een tweelingziel kan je nooit loslaten die blijft altijd in jou systeem zitten. In het begin is het heel heftig en confronterend.Later in het proces wordt het steeds milder totdat je op een punt aankomt dat het een tweede natuur wordt.Je komt op een punt dat je het juist heel leuk gaat vinden inplaats dat je er last van hebt.Want langzaam weet je wie je bent in werkelijkheid en waar je vandaan komt.Je ziet het hele complete plaatje steeds meer en de liefde wederzijds gaat steeds meer stromen.
(Onbekend)

Antwoord 6
Mijn mening: Je TZ is nog gebonden. Voor hem de keuze wat hij hiermee gaat doen. Luister naar je gevoel, die vertelt wat je moet doen. In het begin contact houden en jezelf blijven is verstandig. Op den duur zal zijn gevoel heftiger worden waardoor hij uit angst afstand zal nemen. Het is dan belangrijk dat er even pauze is waardoor hij dichter bij zijn eigen gevoel kan komen en zelf tot een besluiten komt hoe het tussen jullie verder zal gaan. Veel kracht en liefde toegewenst!
(Alicia)

Reactie
Heel erg bedankt voor de mooie antwoord die ik krijg. Het is lastig om altijd overtuigd te zijn van je eigen gevoel, maar diep van binnen weet ik dat mijn gevoel echt wel klopt. Ik heb nu al een tijd niks meer van hem gehoord, maar ik voel zijn aanwezigheid elke minuut van de dag. Vannacht werd ik 3x keer schokkend wakker. Ik vraag me af of hij hier iets mee te maken heeft. (Onbekend)