Q1124. Waarom ben ik niet jaloers terwijl hij ‘de ware’ is?

Onbekend

Na een korte relatie met mijn twin zijn we nu (even)niet meer bij elkaar. We hebben nog steeds dagelijks contact. Gisteren vertelde hij me dat hij verliefd is geworden op een ander meisje. Ik geloof dit want ik heb afgelopen tijd een hele nare energie gevoeld, eigenlijk wist ik het toen al. Dit heeft me erg veel verdriet gedaan. Ik heb goed nagedacht en besloten te ACCEPTEREN, nu is er iets vreemd gebeurd: ik voel me ook verliefd en happy. Ik denk dat dit zijn energie is en eigenlijk wil ik niet happy zijn want ik ben nog steeds van mening dat hij bij mij hoort. Zijn er hier mensen die ook dergelijke ervaringen hebben? Dat je je zo anders voelt dan dat gebruikelijk zou zijn?

Antwoord 1
Dat komt dat hij of zij in jou zit en anders om.jij ervaart zijn gevoelens en ook andersom.Soms wordt ik spontaan blij of opgewonden zonder dat ik iets doe.
(Onbekend)

Antwoord 2
Zielsliefde is het hoogst haalbare aan het gevoel van liefde en overstijgt eventuele gevoelens van jaloezie. Met je zielsverwant blijf je verbonden ook al ben je niet lijfelijk samen.
(Helene)

Antwoord 3
Mijn mening: Jaloezie is ego en jij bent sterker dan het ego. Jij accepteert dat je hij nog een belangrijke les bij haar moet leren. Jij weet ook dat deze relatie niks voorstelt
en dat hij vanzelf weer naar je terug komt zodra hij weer dichter tot zijn gevoel is gekomen. Houd deze energie vast!
(Alicia)