Q1120. Mag de één de ander helpen om uit een relatie te komen?

Onbekend

Ik probeerde al zeer lange tijd bij mijn ex-man weg te gaan. Het lukte steeds net niet. Door een éénmalige ontmoeting van mij met mijn zielslief heeft mijn ex-man de stap zelf gezet. Ik kreeg toen een relatie met mijn zielslief maar we hebben elkaar nu los moeten laten. Is dit misschien omdat hij vervroegd langs is gekomen om me te helpen en we nu ieder aan ons eigen proces verder moeten werken? Is het verkeerd als iemand een ander helpt met het weggaan bij een partner?

Antwoord 1
Ik zou zeggen ga op je eigen gevoel af dat is altijd het beste. Jou zielsliefde kwam in jou leven om jou te steunen en liefde te geven in een moeilijke periode daar zijn zielsliefdes voor. Het is niet verkeerd om iemand te helpen bij het weggaan van een partner. Als je gewoon eerlijk bent naar hem toe en iets voelt voor iemand anders is er toch niks aan de hand.
(Onbekend)

Antwoord 2
Als er om hulp gevraagd wordt lijkt het me in orde. Maar ik ken meerdere gevallen waar het beslist niet de bedoeling was dat de zielsliefde de ander hielp uit een relatie te gaan. Het lijkt me dat je in de eerste plaats de beslissing van de ander zal respecteren en die zijn of haar eigen beslissingen laten nemen. Voor je het weet ruilt de ander de ene afhankelijkheid voor de andere in. Terwijl we eerst volledig onszelf zullen moeten leren te zijn voordat we met onze twin een volwaardige 1 op 1 relatie kunnen aangaan. De relatie zou anders gemakkelijk alsnog kunnen opbreken.
(Arundash)

Antwoord 3
Waarom zal een zielsliefde jou moeten helpen? Wat weet jou zielsliefde nu af van de relatie die jij hebt gehad met jou partner. Je zou dat zelf moeten doen als je er niet meer achter staat dat het niet meer werkt.
(Onbekend)

Reactie
Bedankt voor de reakties. Ik ben de vraagstelster. @antw.3: Ik zeg niet dát hij mij moest helpen, maar zo is het gegaan door een éénmalige ontmoeting. Beetje kort door de bocht om te zeggen dat ik het zelf moet doen. Als je mijn verhaal goed leest, kun je lezen dat ik er heel hard voor gevochten heb maar dat het niet lukte. Als je het probeert, maar ook de veiligheid van jezelf en je kinderen in de gaten moet houden liggen de zaken weleens ingewikkelder. Ik zeg alleen maar dat door zijn onverwachte en niet-geplande tussenkomst, dat waar ik al die tijd voor vocht, ineens daar was. (Onbekend)

Antwoord 4
Je hebt er niks mee te maken vind ik, afblijven, op aards en op ziels, mediumnivo, afblijven. Ook moet je allebei , jouw twin en jij op eigen benen kunnen staan, jullie moeten dus met de situatie dealen hoe die is.
(Onbekend)

Antwoord 5
Ik herken het. Mijn TZ is niet de oorzaak van mijn scheiding, maar heeft het proces wel versneld. Ik zie hem als mijn tijdelijke aardse engel die mij van het ene perron naar het andere perron heeft gebracht. Ken mn TZ al meer dan 20 jaar. Telkens met tussenpozen weer tegen gekomen in het leven. Hij was 18 jaar ouder. Totaal niet mijn type, doch o wat een sterke aantrekkingskracht. Heb ook een 6-tal jaren achter mekaar een aan- en afstoten relatie gehad. Ik ging er finaal aan onderdoor. Hij zat in een relatie waar ie zich maar niet van kon los maken en ik probeerde verder te gaan met mijn leven ipv mijn leven on hold te blijven houden. Ik moest aan mezelf denken en doorgaan. Doch hij hield mij op een of andere manier tegen om met wie dan ook een relatie aan te gaan. Dat maakte me boos, verdrietig en alles tegelijk. Nu is hij een drietal maanden geleden overleden en ik voel opluchting, hoe raar het ook klinkt. Want nu kan ik pas verder met mijn leven. Ik weet niet of ik ooit nog zo een liefde voor een ander zal kunnen voelen, maar ik laat het leven op zn beloop. Ik ben door alle ellende enorm gegroeid, en ben nu vrij, blij, onafhankelijk en happy met mezelf. Herkent iemand zich hierin?
(Onbekend)