Q1118. Wat bedoelde hij hiermee?

Onbekend

Mijn zielsverwant en ik zijn na een intense, heftige relatie nu los van elkaar. Ik heb er heel veel verdriet en pijn van. Maar heb ook de dag na de definitieve breuk de finale transfomatie gemaakt die al in gang was gezet tijdens onze relatie. Ik ben nu heel veel aan het overdenken, ook de vele spiritueel getinte boodschappen die hij me gaf. Een van de dingen die me zo bijblijven is dat we het over zielsliefde hadden. Hij zei dat hij er niet in geloofde. Maar vond het prima dat ik dat wel deed. Even later zei hij ineens uit het niets; “Weet je wat er gebeurt als de één de ander helpt, maar de ander de één niet?” Toen ik nee zei, zei hij vrij treurig; “Nou, dan zou ik dat maar eens uitzoeken.” Wat zou hij hiermee bedoeld kunnen hebben en wie kan me vertellen wat er dan gebeurt? Hij hamerde er tijdens onze relatie altijd op dat ik alles zélf voor elkaar moet krijgen, zonder zijn hulp. Toen ik hem bedankte voor wat ik had bereikt dankzij de kracht die hij me gaf, benad! rukte hij weer dat ik het zélf gedaan had.

Antwoord 1
Als je niet geholpen wordt dan ga je sterk ontwikkelen, als je geholpen wordt stagneert jouw ontwikkeling want dan “doet” de ander “het” in jouw plaats.
(Onbekend)

Reactie
@antw 1: Bedankt!Op dit antwoord zat ik te wachten! Nu begrijp ik het. (Onbekend)