Q1096. Elkaar pijn doen?

Onbekend

Of andere mensen ook ervaringen hebben met elkaar pijn doen in gevoel met je zielsverwant? Ik ken mijn zielsverwant nu al een aantal jaren, hij is een collega van mij. Er was altijd al een klik maar sinds een paar jaar delen we ook een zielsliefdeband. Deze band overstijgt alles, een diepe, diepe verbondenheid met elkaar, één blik naar elkaar is genoeg om elkaar te begrijpen. Als een magneet worden we naar elkaar toegetrokken iedere keer. We leven niet samen traditioneel als man en vrouw, maar dat hebben wij beiden ook niet nodig, het pad des levens bewandelen we toch wel samen, verbonden door puur het gevoel en niet door een huwelijk, kinderen e.d. Wat ik zelf soms als vreemd ervaar (achteraf) is dat we elkaar soms bewust pijn willen doen in het gevoel wat we voor elkaar hebben.Hij naar mij toe over bijvoorbeeld mannen in mijn omgeving of op mij als persoon en ik weer naar hem over zijn gedrag, zijn leeftijd, in ieder geval iets waar ik hem mee kan kwetsen en hij mij. Zijn dit gevoelens van jaloezie? Onzekerheid? Ik weet het niet; vraag het me wel af.

Antwoord 1
Pijn en kwetsen zet toe tot verandering je gaat het onder ogen zien en je begint met een schone lei. Ik heb het ook ervaren bij mijn zielsliefde en alles wat ik verkeerd deed tegen over haar dat deed dan pijn. In het begin wist ik nog niet dat het om zielsliefde ging.
(Onbekend)

Antwoord 2
Ik denk dat jullie elkaar gebruiken om persoonlijke issues af te kunnen reageren. Omdat julie je veilig voelen bij elkaar is daar ruimte voor. Het heeft denk ik niet zoveel met de ander als persoon te maken.
(Onbekend)

Antwoord 3
Ik denk dat iedereen hier wel pijn heeft zitten te lijden met dit fenomeen. We zijn zo nooit geworden wie we nu allemaal zijn. Zijn er nog mensen die nu pijn ervaren van hun tweelingziel?
(Onbekend)

Antwoord 4
We doen elkaar ook vreselijk veel pijn. Waarom? Ik denk dat de pijn een overblijfsel van mijn jeugd is, ook voor mijn tz. We werden als kind niet aanvaard door onze ouders. De pijn is zogezegd onze liefde. We kennen nog geen andere liefde. En ik ben ontzettend bang voor intimiteit, afstoten helpt me samen met pijn. Ik groei er stilletjes uit, uit de pijn. Misschien is dit antwoord iets waar je iets mee kunt?
(Onbekend)

Antwoord 5
Dat is heel triest, als iets moois tot een pijnbron wordt…bovendien regelrecht destructief voor alle andere zielsliefdes waarmee je ook verbonden bent, jong en oud, die krijgen ook jullie klappen, ook al hebben jullie dat nooit gewild. probeer dus echt vertrouwen te oefenen, ook aan jezelf. ga nooit in een relatie meteen in de aanval; doet iets je echt geen goed neem dan afstand en bezin, verbind je op allerlei manieren met activiteiten, mensen die je happy maken, daardoor worden je momenten van vertrouwen steeds langer en vervagen de rotgevoelens.
(Onbekend)

Antwoord 6
@antwoord 2 Zo helemaal waar!
(Onbekend)

Antwoord 7
@antw 5 Dat is nogal kort door de bocht om zomaar te beweren dat dit destructief is voor allen. Nooit gehoord van mishandeling? Als een kind mishandelt wordt dan kan het niet anders dan dit zien als liefde. Daar moet het kind dan doorgroeien. Gelukkig voor het kind dat die dan iemand(zl) vindt waar die door kan groeien. The only way out is through. Ik spreek van mishandeling als het kind geen liefde meekreeg. Want dan is het er bang van. De wereld loopt er vol van. Nog niet gemerkt?
(Onbekend)

Antwoord 8
Bezin en neem even afstand,dat lijkt mij het beste. Zielsliefde overstijgt namelijk alles, ook pijnlijke gevoelens
(Onbekend)

Antwoord 9
Ik denk dat dat een ander onderwerp is dat je mishandelt bent als kind en geen liefde hebt gekregen en dat met tweelingziel liefde wordt aangevuld. Dat heeft niks met een mishandeling te maken.Maar door de omstandigheden in het leven.
(Onbekend)

Antwoord 10
en als die zielsliefde (ouder) van het kind ook ziek is en bovendien een andere zielsliefde heeft waarmee hij/zij een destructieve relatie heeft?, (zonder dat te willen?). Voor wie is dat dan goed. En als die zielsliefde een andere gewone liefdesband met een kind heeft maar deze niet herkent omdat hij/zij zich blindstaart op het heilige zielsliefdegebeuren? … je bent als ouder met een zielsliefde altijd verplicht kouw kinderen te beschermen tegen destructief gedrag van buiten zielsliefde of niet.
(Onbekend)

Antwoord 11
Liefde is voor elk levend wezen anders, voor de ene is het romantiek, voor de ander is het geweld,voor nog een ander is het hemel op aarde, al naar gelang het eigen zijn. Mensen zijn in een voortdurend proces van geheel mens worden. Elke mens trekt de persoon aan die op het moment van zijn proces perfect past. Zo is het dat men niet kan spreken van destructiviteit, enkel van proces en heling. Uiteindelijk is elk mens gebaat met de personen rond hem, of je dat nu wel of niet leuk vindt. Men groeit altijd. Spijtig dat mensen denken in vakjes. Pijn hoort nu eenmaal in een bewustzijnsproces. Mensen luisteren veel meer wanneer het pijn doet.
(Onbekend)

Antwoord 12
@antw10 Je kan maar geven volgens eigenwaarde. Je kan maar ontvangen volgens eigenwaarde. Zielsliefde, wat is het behalve jouw eigen gevoelens van liefde? Ik als buitenstaander heb het recht niet de liefde van anderen te definieren. Ik kan het oneens of eens zijn maar voor de rest is het hun liefde, niet de mijne.
(Onbekend)

Antwoord 13
sorry maar jullie onderschatten het effect van jezelf op de medemens, als alles met elkaar verbonden is, hoe kan jouw destructief gedrag dan geen effect hebben op anderen? zielsliefde maakt bewust: het is niet ik en de ander en de rest kan stikken, het is een oefening in compassie, waardoor zelfliefde vanzelf opbloeit! Leef je met niemand mee , alleen maar met jezelf en jouw verdriet, dan kan je het vergeten.
(Onbekend)

Antwoord 14
Absoluut herkenbaar de pijn; zonder pijn geen groei. De weerspiegeling van pijn in de ander maakt je sterker in je gevoel en je zielsliefde kan alleen maar groeien.
(Hel.)

Antwoord 15
Ik denk dat TZen mekaar goed kunnen aanvoelen, maar mekaar ook kunnen raken zoals geen ander dat kan. Tot in het diepst van de ziel. En ja, allemaal met als doel om de ziel te doen groeien.
(Onbekend)