Q1087. Kan de zielsliefdeband kapot?

Onbekend

De afstand tussen tz en mij was nog niet eerder zo groot (terwijl hij tegenover me zat) en ons oogcontact nog nooit zo beperkt. Toen hij me begroette en afscheid nam met een paar zoenen op de wang voelde ik ook die ijzige afstand. En het maakt me zo verdrietig. Hij doet nog steeds vriendelijk en op het oog voor andere mensen is er niets veranderd. Maar ik voel dat alles is veranderd. Hij sluit zich totaal af voor mij. Ik zou zijn andere helft niet zijn als ik mijn eigen spiegelbeeld (aandeel) hier niet in zag, want ook ik neem afstand, laat hem niet meer zo dichtbij komen omdat het me pijn doet. Waarom? Zijn vriendin is de oorzaak van dit alles. Ik voel het als zij er is, dan voel ik een bepaalde vijandigheid, alsof ze zich bedreigd voelt door mij. Ik heb dus maar niet teveel contact met haar gezocht want ze hield met argusogen in de gaten of tz en ik niet teveel contact hadden. Zou het kunnen dat zij aanvoelt dat er meer is tussen haar vriend en mij dan wat er zich! tbaar is? Ik bedoel die tz band. Voor de meeste mensen die er nooit ervaring mee hebben gehad is dat nogal ongrijpbaar, en het zou kunnen dat zij voelt dat er iets is, maar niet begrijpt wat dat is. En belangrijker nog: wat kan ik doen om tz niet helemaal te verliezen? Ze is hem namelijk helemaal aan het inpalmen, wil dat hij verhuist naar haar woonplaats (ver weg), wil snel met hem gaan settelen en hem vastleggen. Ik vrees dat deze sneltrein gewoon doordendert en ik niets kan doen aan deze aardse gebeurtenissen. Maar waar ik bang voor ben is dat het ook onze energetische band schaadt, want immers, wat je geen aandacht geeft gaat dood/verdwijnt. Is dat ook zo met een zielsliefde? Of kan dat nooit kapot?

Antwoord 1
De zielenband kan nooit kapot je kan wel enorme rustpauzes krijgen om alles op een rijtje te zetten. Die heb ik ook gehad en naar een tijd kunnen jullie weer volop aan elkaar denken en komen julle weer terug in de dromen.
(Remco)

Antwoord 2
Herkenbaar, mijn tz is ook met een griet die hem helemaal heeft ingepalmd, waardoor ons contact nu nul komma nul is. Het is maar net hoe je het definiëert: de band kan niet stuk, maar hier op aarde kan dat tijdelijk wel degelijk. Helaas, is niet anders, it takes two to tango. Sterkte.
(Onbekend)

Antwoord 3
De andere relatie lijdt er altijd onder dat er een tz in het spel is. Er zijn op deze site genoeg verhalen over te vinden. Hoe bewust die partner dat beleeft, is niet van belang. Geef haar eens ongelijk – ze kan haar vriend zo wel weer kwijtraken. Dus ze gaat bezittend en beschermend optreden. Als die vriendin dat allemaal stuurt, gaat het hier ook om een soort afhankelijkheid in relaties die niet bij zielsliefde hoort. Dat zal dan eerst geharmoniseerd moeten worden. De vriendin is niet de oorzaak van je probleem, dat is de keuze van je tz. En zoals je zegt heeft dat ook met jou te maken. Is het nodig om je af te sluiten als de ander dat ook doet? Hij kan er blijkbaar niet mee omgaan dat hij een tz heeft. Verhuizen, banden aangaan, het kan allemaal op een dag ineens weer over zijn, dat weten we allemaal uit ervaring. Over gaat die zielsliefde niet. Het is ook niet iets nieuws, waar je energie aan moet geven, maar iets ouds, dat al lang gevormd is (energetisch gesproken) en nu bij elkaar komt. Nee, je kan er niets aan doen, dat hoeft ook niet, degene die wegloopt zal ermee aan de slag moeten, en jij gaat je eigen leven op de rails zetten en voorlopig zonder tz leven. Dat heb je tot nu toe ook gedaan. Misschien heb je zelf ook nog iets om te leren, en heb je nu de kans voordat je in een diepe relatie met je tz terechtkomt, voordat je daar klaar voor bent. Blijf uit de verwijtende, gekwetste positie, het kan nu niet anders. Leer daarmee om gaan.
(Arundash)

Antwoord 4
Lees heel veel negatieve dingen en de positieve dingen zijn alleen maar dat je mag hopen.. Is het dan niet zo dat het woord tweeling ziel alleen maar een woord is en dat het alleen bestaat in je gedachten en je verlangen naar iemand? Als een tz de keus heeft om zich te laten beïnvloeden door zijn/haar partner, waarom kun je dat als tz dan niet beïnvloeden?? Dan hoeft hij/zij toch niet naar zijn relatie te luisteren? Ik laat mij namelijk nooit beïnvloeden door anderen en ik maak mijn eigen keuzes en beslissingen. Als ik in een relatie zit en zo en zo met alle soorten relaties ook famile en vrienden etc. Mensen kunnen advies geven en raad, en hun mening. Maar het is aan mij wat ik daar mee doe en in een relatie liet ik mij wel beinvloeden door mijn tz maar dat komt omdat die liefde zo diep zit dat ik voor ehm mijn leven zou opofferen. Maar in voorgaande relaties hield ik rekening met mijn partners en andersom maar in laten palmen dat heb ik nooit gedaan. Dan kom ik in opstand. is ook daarom waarom ik twijfel over tweelingzielen want je weet nooit wat er gebeurd als je dood gaat en je tz is hier miet bij je op aarde omdat het dan zogenaamd niet zo heeft mogen zijn maar ik ben er ook niet van overtuigd dat je nog heel erg voort leeft na dit leven. Wie heeft dat gezegd? Dat weet je toch pas als je dood gaat? Mensen geloven ook in een god in jezus of allah etc. Maar wie heeft ze ooit gezien? Als god bestaat dan zou ik niet weten waarom hij toe liet dat er miljoenen joden werden vermoord. En niemand die hier concreet kan zeggen dat ze voor eeuwig bij de liefde van hun leven terecht zijn gekomen en ook voor 100% zeker weten dat het ook goed komt. Je moet aan jezelf werken hoor ik iedere keer. Dat wordt een beetje een vervelend verhaal omdat je ook samen aan jezelf en elkaar kunt werken want zo werkt het in elke relatie. Je kunt alleen van de 1 meer houden dan van de ander en je wordt nooit voor 1000% gelukkig met iemand die niet je tweelingziel is. Ik heb een vriendin die reiki geeft en heeft zich ook een beetje verdiept in tz en is ook zeker niet overtuigd. Het is nu meer hoop doet leven. Is niet negatief bedoeld maar wel realiteit en het is dan maar net hoe je er mee om gaat. Beetje vaag allemaal en je kunt niets positiefs en hoop halen uit de antwoorden alleen herkenning. je mag blij zijn als je überhaubt contact kunt krijgen met je tz? Zo is liefde niet bedoeld naar mijn bescheiden mening.Liefde is een oprecht iets en komt voort uit twee mensen die zielsveel van elkaar houden en de voorbeelden van romeo en julia zijn maar sporadisch en niet zoals hier dat er honderden van zijn want dan zou dat betekenen dat de halve wereld eigenlijk ongelukkig loopt te wezen omdat hij/zij niet bij tz is…. wilde ik toch even kwijt sorry
(Onbekend)