Q1059. Steeds meer behoefte om alleen te zijn?

Onbekend

Wie herkent het dat sinds je je bewust bent van je tz je steeds minder behoefte hebt aan contact met andere mensen? Ik ben getrouwd, heb kinderen en dus ben ik nooit echt alleen. Maar buiten dit kringetje heb ik almaar minder behoefte aan nieuwe contacten en de contacten die ik al had, onderhoud ik wel maar veel minder intensief dan vroeger. Op school heb ik ook wle contact met andere ouders maar ook dat blijft oppervlakkig. Het gekke is dat ik ook niet meer dan dat hoef, het is goed zo. Ik ben al druk genoeg om alles in mijn hoofd op een rijtje te krijgen wat mijn tz betreft. Zoals hij in alles mijn exacte tegenpool is, is dat ook hier het geval; hij heeft een zeer druk sociaal leven en nooit ergens tijd voor. Hoe zou het komen dat ik steeds meer op mezelf wil zijn is mijn vraag.

Antwoord 1
Misschien wel omdat je de allerhoogste liefde hebt ervaren die er is en dat je geen voldoening meer vindt in relatie`s waar je dat niet hebt ervaren wat je met jou tweelingziel wel hebt. Er is een zekerheid ontstaan in jou leven en alles eromheen doet er minder toe. Je hebt die rust nodig om alles weer op een rijtje te zetten en de inzichten en het overzicht weer te zien.Zodat je ziet wie er werkelijk belangrijk voor jou is. Daar heb je die rust voor nodig om alles te verwerken en te plaatsen. Mischien niet bij jou maar zo is dat gegaan bij mij.
(Onbekend)

Antwoord 2
Daar zit wat in ja. Ik heb veel, heel vele behoefte aan stilte om me heen, tijd om na te denken en verbanden te zien. Ik ben het liefste alleen zodat ik kan doen wat ik wil. Valt niet altijd mee met zoveel mensen in een huis. Vandaag ook een drukke dag gehad met een feest, en nu ben ik helemaal op. Leeg en chagarijnig. Ik heb rust nodig, en mijn tz, die heb ik nog meer nodig.
(Onbekend)

Antwoord 3
Duidelijk verwoord antw 1, dankjewel. Er is een zekerheid ontstaan in je leven en alles eromheen doet er minder toe, klopt. Ik ervaar dat ook, vooral als ik op verjaardagen ben en dan hebben ze het over koetjes en kalfjes, dan kan ik er nog wel wat over meepraten en geef ook wel me mening hoe ik dingen zie en ervaar dat is ook goed voor je groei hoor 😉 zo leer ik ook om zelfstandig te zijn. Maar vaak is het wel zo dat als het me teveel word ik ook echt naar huis ga, en nee niet om te vluchten hihi. Succes, liefs
(Vlinder)

Antwoord 4
Vanaf de dag dat ik mijn tz tegenkwam, verdwenen er veel contacten. Ik kwam in een soort sociaal vacuum terecht. De mensen die ik bleef zien, begrepen mijn verhaal, en hadden er soms ook ervaring mee. Anderen zwegen bedremmeld als ik over mijn ervaringen begon. Dus had ik ook geen behoefte aan dat soort feedback. Ik had die rust ook hard nodig om alles op een rijtje te krijgen. Ik wilde ook de onderste steen boven, niet met het probleem blijven rondlopen. Mijn tz is altijd druk, druk, in mijn optiek is dat om niet aan tz te hoeven denken. Misschien is dat bij jouw tz ook zo.
(Arundash)

Antwoord 5
Je bent dichter tot jezelf komen te staan is mijn mening. Je snapt nu beter wat jezelf waard bent. In een ZL-proces is het heel normaal dat er bepaalde vriendschappen worden stopgezet. Bepaalde lessen zijn geleerd waardoor deze mensen niet meer nodig zijn. Vaak kom je er achter wie je echte vrienden zijn en sluit je de mensen buiten die negatieve invloed op je kunnen hebben. Kijk een paar maanden terug en je zal merken dat je sterkerder bent geworden. Je krijgt vanzelf steeds meer inzichten.
(Alicia)

Reactie
@4&5, ik stelde de vraag en jullie snappen het; precies zo is het. Ik dacht eerst dat ik a-sociaal aan het worden was doordat ik geen energie wilde steken in bepaalde contacten. Zelfs het contact met wat ik eerst als een van mijn beste vriendinnen beschouwde heb ik laten verwateren en ik mis het niet. Nu begrijp ik dat dit bij het proces van zielsliefde hoort. En ja Arundash, mijn tz is inderdaad altijd vreselijk druk druk druk, en dat is zeker om niet aan zijn andere helft (ik) te hoeven denken. Always on the run, dat is hij. Als ik op zijn facebook kijk zie ik ook dat hij een heel druk sociaal leven lijkt te hebben. Lijkt zegt ik bewust, want zelf heeft hij eens laten vallen dat hij wel veel oppervlakkige contacten heeft maar weinig echte vrienden… (Onbekend)

Antwoord 6
Die inzichten krijg ik ook steeds meer elke keer als we bij elkaar in de droom terecht komen is het weer spannend wat er nu weer gaat gebeuren allemaal,en hoe het gaat ontwikkelen. Ik denk dat zij veel meer positiever naar zielsliefde is gaan kijken dan voorheen. We hebben nu ook het zwaarste achter de rug.Ik denk dat we door de jaren langzaam naar elkaar groeien.
(Onbekend)