Q1053. Dwingt het universum mij nu om los te laten?

Onbekend

Sinds enkele weken heb ik het gevoel dat ik gedwongen word de hele zaak los te laten. Dus alles wat met mijn tz te maken heeft. Ik wil hem niet meer zien, ik wil niet aan hem denken, ik heb alles weggezet dat aan hem doet denken. Andersom neemt hij geen contact op, kom ik hem nooit tegen en is er een volledige radiostilte. Hij heeft wel andere dingen aan zijn hoofd; namelijk zijn nieuwe vriendin. En ja, ik baal ervan en tegelijkertijd weet ik dat zij een essentiele schakel is in dit hele proces. Zij gaat hem een stuk verder brengen, maar ik heb daarin geen aandeel voorlopig. Het voelt alsof het universum daarom alle contact en verbinding tussen ons stopzet. Herkent iemand dit en komt het uiteindelijk weer terug?

Antwoord 1
Het idee dat het Universum beslist wat er met je gebeurt is naar mijn idee niet juist. Het leven wat we nu leiden is denk ik een resultaat van ervaringen en beslissingen in een vorig leven. Het universum werkt volgens mij zo dat die ervaringen en beslissingen ook inderdaad uitwerken. Je hebt je eigen heden geschapen in het verleden. Je schept je eigen toekomst in het heden. Je beschrijft een veel voorkomend scenario: de ander wil geen relatie, blijft weg, en neemt een ander. Dat is niet voor niets, zoals je zegt speelt die andere relatie er een rol in. Je tz moet kennelijk nog iets anders doen voordat hij iets met jou begint. Daar kan je dus alleen maar op wachten. En wanneer dat is weet je niet. Als je in staat bent daarbij niet meer aan hem te denken kan je je gelukkig prijzen. Maar je mag ervan uitgaan dat hij je nooit zal vergeten.
(Arundash)

Antwoord 2
Dat is mij ook plotseling overkomen. Van de een op de andere dag dacht ik veel minder aan haar. Het loslaten ging ook veel makkelijker. ‘De gevoelens voor haar werden niet minder om en ik merk dat ik nog steeds aan het veranderen ben dat mijn persoonsontwikkeling door gaat en dat ik steeds spiritueler wordt. Mijn twin merkt ook dat er wat veranderd is bij haar en als we elkaar kunnen loslaten en niet meer afhankelijk van elkaar zijn zullen we bij elkaar komen en wel in dit leven nog. Ik voel dat de radiostilte nog een paar maanden zal duren en dat we beide weer verder ontwikkeld zijn naar de positieve kant.
(Onbekend)

Antwoord 3
Dank voor jullie reacties. Ik heb het hier al wel eens vaker geschreven; ik ben in bepaalde mate helderwetend en heldervoelend en heb doorgekregen dat mijn tz en ik in dit leven nog samen komen en weet ook wanneer ongeveer. Ik weet ook in grote lijnen hoe de tijd voor onze hereniging er voor hem zal uitzien en dat is wel raar om te weten en het zich voor je neus zien te voltrekken. Ik probeer met de dag te leven en niet al te veel met hem bezig te zijn al is dat soms wel moeilijk want hij is er voortdurend, zelfs als ik niet bewust aan hem denk. Hij zit gewoon in me.
(Onbekend)

Antwoord 4
Zo te horen heeft hij nog een belangrijke les te leren met/bij zijn nieuwe vriendin. Ik heb dit gevoel ook een keer gehad en beseft dat ik mijn TZ ook een tijd niet zou horen of zien. Toch heeft hij in die tijd altijd aan mij gedacht en kwamen wij elkaar ook weer tegen wanneer het van het lot moest. Blijf er in geloven en volg je gevoel hierin.
(Alicia S.)

Antwoord 5
Lieve mensen, hier de vraagstelster weer. Dank jullie voor de krachtgevende woorden, die had ik nodig. Ik weet het Alicia, hij heeft nog (veel) te leren en te ervaren bij die vrouw en dat zal nog lang gaan duren. Ondanks de radiostilte voel ik hem wel en ik ben deze week echt overladen met tekens. Ik zag gisteren zeker 25 keer tz en tf voorbij komen op nummerborden en weet dan dat hij er nog is. Maar wat nog mooier is: hij had me deze week gebeld maar ik was er niet. Toen stuurde hij een sms die ik ook pas later zag. Ik heb hem meteen teruggebeld en het bleek dat hij even iets moest weten, niks bijzonders.We hebben even gepraat over koetjes en kalfjes en hij zei dat hij snel een keer langs zou komen. Tijdens het gesprek had ik sterk het gevoel dat hij me gewoon even wilde horen. Zo zie je maar weer dat het inderdaad zo is dat als je elkaar moet zien of horen, het lot daar wel voor zorgt. Ik moet ook leren de dingen in een groter perspectief te zien. Dus kijken naar de rode draad in onze band en niet zo zeer naar de kleine dingen die er steeds tussen komen.
(Onbekend)