Q1050. Negeren?

Onbekend

Wat als je zielsliefde je negeert? en er is geen sprake van ontkennen meer, maar gewoon heel bewust handelt en doet alsof je een wildvreemde bent . Het is ook geen angst meer, maar het lijkt op doelbewust treiteren. Wat als je dagelijks geconfronteerd wordt met deze persoon die de meest vreselijke en onmenselijke dingen met je heeft uitgehaald, nooit ergens op terug komt, en die je de ene keer straal voorbij loopt alsof je er niet staat of een andere keer schijnheilig gedag knikt bij het voorbij lopen (afhankelijk van hoe zijn pet staat). Die nooit 1 woord rept over alle gemene wrede handelingen of schade die hij heeft aangericht, maar je volkomen negeert en geheel opgaat in zijn eigen Ego.( Ik geloof zelfs dat hij wel tevreden is met zichzelf). Die je misselijk maakt en waar je inmiddels een knoop van in je maag krijgt alleen al bij het aanzien van zijn gedaante omdat er ZOVEEL gebeurd is en NOOIT is uitgesproken. En wat als die persoon ook nog eens je tz is die je voorlopig nog noodgedwongen blijft tegenkomen. Is bewust negeren niet de ergste vorm van pesten?? Voor mij is het killing, niet omdat we niet samen zijn of omdat hij ontkent, wel omdat ik ondanks alle wrede dingen en rottigheid die hij met me heeft uitgehaald, voor hem in het echt niet besta, omdat hij me BEWUST negeert, nooit ergens op terugkomt en zich voordoet als heilig boontje, alsof er niets gebeurd is. Terwijl die man toch echt normaal toerekeningsvatbaar is! Als hij me al eens gedag zegt voelt het zo schijnheilig, alsof een zware crimineel vrijgesproken is en elke dag vriendelijk zijn slachtoffers gedag zegt alsof er niets gebeurd is, daar word je gewoon misselijk van, of je wil of niet. Mijn vraag; is bewust negeren de ergste vorm van pesten? en waarom doet iemand zoiets BEWUST! bij zijn/haar tz. Hoe ga je daar als tz mee om in de praktijk als je elke dag een “dreun tegen je kop” (en ziel!) krijgt bij zijn aanblik. Graag geen antwoorden over angst of “het is je pad” of whatever, want dat stadium zijn we allang gepasseerd! iedereen is elke dag verantwoordelijk voor zijn eigen handelen en daden,en iedereen is vrij om daar keuzes in te maken.

Antwoord 1
Ik herken dit. Naar mijn gevoel heeft het met narcisme te maken. Lees hier eens wat over. Lees ook eens wat over de stiltebehandeling. Naar mijn idee wordt het bewust gedaan om een bepaalde reactie uit te lokken. Jij weet je niet te gedragen. Probeer erboven te staan. Laat je niet gebruiken als speelbal. Het kat en muis spelletje. Wees gelukkig Met wie jezelf bent. Het ligt niet aan jou maar aan hem. Het is onvolwassen van hem. Geniet wees jezelf en gelukkig en laat hem je niet raken. Weten dat het niet aan jou ligt. Verder gaan. Onafhankelijk zijn van het gedrag van andere mensen en hun oordeel. Ik heb veel geleerd van mijn Zielsliefde. Een jaar geleden. Het is moeilijk. Zorg dat je zelf gezond, vrolijk en jezelf blijft. Veel lezen is kennis opdoen en dan vooral over jezelf. Ik was ook een speelbal voor andere mensen. Dat leer je hiermee wel af en dan ben je ineens dankbaar. Zoveel lessen in een korte tijd.
(Onbekend)

Antwoord 2
Mijn tweelingziel negeert mij al 10 jaar maar niet in deze vorm. Ik mag haar niet mailen, bellen en als ik haar zie dan doet ze dat er niks aan de hand is. Ook loopt ze mij straal voorbij als ik langsloop. Je doet er niks tegen het beste kan je het accepteren en verder gaan met jou leven. Het is haar keuze en daar moet ik mij erbij neerleggen. Ik ben wel haar tweelingziel maar als het niet werkt houdt het op.
(Onbekend)

Antwoord 3
Een nieuwe liefde ontmoeten doet wonderen … dat verzacht ook de streken die je tz heeft uitgehaald. Is mijn ervaring. Kan hem nu beter loslaten, nu mijn hart weer ‘bezet’ is. Hoop voor je dat jou dat ook binnenkort overkomt. Dan kun je die shit veel makkelijker opzij schuiven.
(Onbekend)

Antwoord 4
Dank voor jullie reacties, ik heb een fijn en gelukkig leven en een positieve levensinstelling. Zijn gedrag voldoet aan alle kenmerken van narcisme en zelfs als je op google zoekt bij psychopaat past hij exact in dat straatje. Alleen gaat het nog veel verder als zo iemand je zielsverwant is, op geestelijke mishandeling staan niet voor niets nog zwaardere straffen dan op lichamelijke mishandeling. Laat staan dat er iets bekend is over het geestelijk mishandelen van je tz, dat is volgens mij een onbekend fenomeen. Je zou bijna denken, hij kan onmogelijk je tz zijn, want zielsliefdes doen elkaar niet bewust pijn, ik heb helaas een andere ervaring. Als iemand in staat is om je energetisch te “raken”, bij je binnen te dringen (klinkt ongelooflijk maar het kan echt en het gaat heel ver!) ben je speelbal, of je wil of niet, kan iemand met kwade bedoelingen veel schade bij je aanrichten. De spirituele wereld heeft ook veel duisteren kanten, niemand wil daar aan maar ik ondervind het aan den lijve. Ik heb mijn weg gevonden om me af te sluiten voor hem, al lukt dat niet altijd, zeker niet zolang ik hem verplicht blijf tegenkomen. Verder heb ik de moed en hoop allang opgegeven om ooit nog duidelijkheid te krijgen en zit ik mijn tijd met hem verplicht uit. Heb ooit nog een soort van verhuizing overwogen maar daar zijn veel te veel onschuldigen de dupe van en dan offer ik me nog wel even op voor zolang het duurt, maar het is een ware martelgang. Misschien was mijn vraag wel bedoeld om het even met jullie in het openbaar te willen delen, want bruikbare antwoorden zal ik toch nooit krijgen. Delen hoe schrijnend en killing het is om zo’n man dagelijks tegen te komen, naar zijn pokerface te moeten kijken en machteloos te moeten toezien hoe hij anderen inpalmt en bedriegt. Dank dat ik het met jullie mocht delen, ik laat het hierbij.
(Onbekend)

Antwoord 5
En ik denk, ook al wil je dat niet horen, dat hij het er erg moeilijk mee heeft, niet weet wat hij ermee aan moet, bang is, en dat hij de keren dat hij wel de moed heeft om je gedag te zeggen in zijn kracht is. Neemt niet weg dat zijn gedrag voor jou heel moeilijk is. Ik ben van mening dat mensen elkaar niet met opzet zo behandelen.
(Onbekend)

Antwoord 6
@3, het is heel fijn voor je dat je een nieuwe liefde hebt gevonden. Maar let wel; een tz kun je nooit vergeten of uit je leven bannen. Die zal altijd blijven terugkomen totdat er een hereniging plaatsvindt. Zo’n nieuwe liefde zal altijd second best zijn, al ontkennen velen dit en zien ze het aan voor DE liefde van hun leven.
(Onbekend)

Antwoord 7
Laat ik voorop stellen bij zielsliefde gaat alles magnetisch. Het doel is van elkaar te leren en elkaar aan te vullen. Dat kan op allerlei marnieren ook sexueel. Als je je tweelingziel niet accepteert wordt het alleen maar zwaarder voor jou. Als je erg ver bent in het proces en er op terug kijkt weet je wat je aan elkaar hebt gehad. Het zijn keiharde lessen die heb ik zelf ook ervaren maar je wordt er sterker van.
(Onbekend)

Antwoord 8
@6: mijn nieuwe liefde is ook een soulmate. Mijn tz is uniek omdat ik veel op hem lijk, maar hij heeft daarom nog geen alleenrecht op mijn liefde. Ik kan ook zielsveel van een ander houden, zo blijkt wel. Liefde kan ook onbeschrijflijk mooi zijn voor andere soulmates dan die ene waar je toevallig zo op lijkt. Door je tz er zo exclusief uit te lichten en boven anderen te plaatsen kun je het gevaar lopen het kind met het badwater weg te gooien en daarmee de mooiste les van de liefde: dat die in wezen grenzeloos is.
(Onbekend)

Antwoord 9
Hierbij toch nog een laatste reactie, en het maakt me niet of hij het heeft uitgelokt. Antw.5, ik geloof zeker wel dat hij het er moeilijk mee heeft en bang is maar dan is hij vooral bang voor zichzelf want ik heb jarenlang alle deuren liefdevol geopend voor hem, ik ben niet rancuneus, ik ben geen verrader en ieder die in liefde komt is welkom. Schaamte is iets anders dan bang zijn, maar dan nog …. En ik zou als ik in zijn schoenen stond het ook moeilijk vinden, hij heeft het van kwaad tot erger tot hel gemaakt, ik denk dat ik MEZELF niet eens meer zou durven aankijken. Maar weet je, als je wel de moed hebt om iemand onterecht in het openbaar uit te schelden en leugens te verspreiden en nog veelveel erger …. beetje vreemd als je dan niet de moed hebt om iets recht te zetten wat zuiver en eerlijk is als je van mening bent dat je veranderd bent of eigenlijk spijt hebt van dingen. Wie of wat heb je te verliezen, behalve je eigenwaarde. Recht in mijn gezicht excuus maken is in dit stadium begrijpelijk niet te doen, dat verwacht ik ook niet, maar het kan ook anders en zelfs dat heb ik al meerdere keren aangegeven. Hij doet het heel bewust niet !! En over niet met opzet iemand pijn doen …. als je bewust handelt en je bent je bewust van hetgeen je bij die ander aanricht, en dat weet je als die ander dat meerdere keren aangeeft tenzij je een plaat beton voor je hoofd hebt, dan is er wel degelijk sprake van opzet(?) iig is het bewust handelen. Antw.7, als je je tz niet accepteert ….. ik heb niet zoveel keuze dus ik geef me over, het is zijn leven, maar ik hoef niet te accepteren dat iemand mij opzettelijk pijn doet (en nee dat zit niet in mijzelf of tussen mijn oren en het is ook geen les die ik nog moet leren, als iemand je knijpt doet het pijn, dan zegt ook niemand dat zit tussen je oren). Hij doet het nu niet meer, hopelijk, hij doet iig een poging om het niet meer te doen, dat merk ik wel. Alleen het stommetje spelen is killing, zooo pijnlijk om hem wel verplicht tegen te komen iedere dag, zo schizofreen om vriendelijk gedag te zeggen, dat is de realiteit, en dat heeft niets met lessen voor mij te maken, ik denk eerder met lessen voor hem. Maar het is zijn leven en zijn keuze om zo te handelen, heeft weinig met liefde en respect te maken maar daar heb ik het mee te doen en dat zal ik moeten accepteren, ik heb geen keuze. Als hij mijn partner was kon ik zeggen, dit gedrag accepteer ik niet van je omdat je me bewust pijn doet en dan heb ik de keuze om er wel of niet mee te willen leven. Maar hij is (gelukkig) niet mijn levenspartner en dus heb ik er niets over te zeggen en zit mijn tijd uit. Vrienden kies je uit, familie of tweelingzielen niet, daar heb je mee te dealen en het is aan jezelf hoe je daar mee omgaat. Een tz band zou ondanks de confrontaties toch liefdevol moeten zijn volgens de verhalen, ik heb een andere ervaring, ik heb geen enkele tastbare liefdevolle herinnering aan hem. Een gezamenlijke kennis zei ooit, misschien komt hij wel in je leven om je huidige relatie te redden, ik kon me dat op dat moment niet voorstellen maar het zou zomaar kunnen dat hij daarin gelijk had. Ook zei Alicia ergens, je 1e indruk vertelt je de waarheid en ze heeft gelijk ….. het allereerste wat in mij opkwam toen ik hem voor het eerst zag was “Ooh nee, wat doe jij hier, hier zit ik echt niet op te wachten ….. ik snapte niets van mezelf toen omdat ik die man niet eens kende maar achteraf wist mijn ziel het al lang….
(Onbekend)

Antwoord 10
Ik denk dat het idd het beste is dat je je helemaal voor hem afsluit. Je komt hem iedere dag tegen, maar moet je elke keer vriendelijk gedag zeggen. Je kan hem ook alleen aankijken of niet aankijken en voorbij lopen. Dan zet je hem misschien aan het denken.
(Onbekend)

Antwoord 11
Zit in hetzelfde schuitje kon me eigen verhaal zijn…. sterkte…. erg kl*te dat juist je twin je negeerd ! Je laat twijfelen in je eigen gezonde verstand en je laat voelen door deze manier van doen alsof je gek bent en alles maar een illusie is . Ja wat is het toch voor sommigen moeilijk om een bevestiging te geven een klein hintje ….is dat nu echt teveel gevraagd ?? Schijnbaar wel…
(Onbekend)

Antwoord 12
… Na 33 lange zware jaren is het mij gelukt om me te bevrijden van mijn ex, alles wat hier beschreven word was
aan de orde in mijn relatie, op het laatst was ik zo bang dat ik begon te beven toen ik zijn auto hoorde stil vallen, hoe bang ik ook was voor de
vele gevolgen toch heb ik mijn (mooi) huis verlaten met de hulp van mijn familie, ik verloor mijn kind, mijn huisdieren, mijn werk, mijn
gezondheid, na een zwaar gevecht kwam ik redelijk goed uit de scheiding en ben nu ongelofelijk gelukkig bij mijn huidige lieve zachte man, NOOIT
de moed opgeven !!!
(Onbekend)

Antwoord 13
Wat een herkenbaar verhaal is dit en wat bizar. Je beschrijft het vrijwel exact zoals mijn tz het contact tussen mij en haar beleeft. Ze vindt mij ook egoïstisch, crimineel zelfs, omdat ik haar wens om met rust gelaten te worden – nadat ik mijn gevoelens voor haar had duidelijk gemaakt via de mail- niet gerespecteerd heb. Ik heb haar binnen een paar dagen nog een aantal keren bericht, omdat ik in de war was door de verliefdheid en door de spirituele supergroot die ik in korte tijd meemaakte. Ik ben getrouwd en heb kinderen namelijk. De termen narcistisch, schizofreen heb ik ook horen vallen, maar dan via anderen. Ze staat niet open voor enige vorm van contact,wordt misselijk van mijn aanblik, walgt van mijn aanwezigheid en verwijt mij nu dat ik geen contact wil. Zoals ik het bij jou lees en zelf ook beleef is er sprake van harde taal en verwijten. Een tweelingzielliefde staat voor de ultieme liefde en de ultieme confrontatie met jezelf. Je verwijt hem narcisme, maar waarin zit je eigen narcisme? Aan welke egostukken kun je zelf werken? Je hebt het over negeren, maar wellicht kun je beter spreken van loslaten in liefde. Je tweelingziel is niet te negeren namelijk. Die zit in jezelf en is een onderdeel van jezelf. Het klinkt naar jezelf toe ook wat compassievoller. Sterkte met de acceptatie van je tweelingziel!
(Onbekend)