Q1046. Geen relatie

Onbekend

Ik lees hier maar steeds dat men een (seksuele) relatie heeft/wilt met zijn tweelingziel. Maar ik snap dat niet helemaal, hoe ik het ervaar is het zo’n sterke liefde/gevoel, sterker dan verliefdheid, het is een puur houden van en heeft helemaal niets met seksuele aantrekkingskracht te maken. Mijn tweelingziel heb ik ca. 20 jaar geleden 1x ontmoet, was een enorme klik, daarna nooit meer gezien maar als ik achteraf naga altijd bij me geweest. Enkele weken geleden weer ontmoet (hij is homoseksueel en schoonfamilie) en nu was het gevoel zo heftig ik blijf het voelen, ook al is hij meer dan 1000 km van me af, het is net alsof hij constant bij me is en ik voel een enorme drang om bij hem te zijn, hij zit echt in mij. maar ik ben absoluut niet verliefd, voel me ook absoluut niet seksueel tot hem aangetrokken, wil hem wel graag aanraken maar niet op een seksuele manier. Hij heeft meerdere malen verkondigd: “had ik haar maar 10 jaar eerder ontmoet dan was alles makkelijker! voor mij geweest. Ik kende de term tweelingziel twee weken geleden nog niet, maar ben naar aanleiding van mijn heftige gevoel gaan zoeken naar wat dit kan zijn. Zijn er meer mensen die een tweelingziel hebben maar het stukje van een (seksuele) relatie ermee willen hebben niet herkennen?

Antwoord 1
Hoi, Ik ben het met je eens want ik ervaar hetzelfde wat je schrijft. Het heeft niets met seksuele aantrekkingskracht te maken en ik ervaar het ook niet als een hevige verliefdheid. Je voelt haar/zijn ziel in je hele lijf, ziel, hart etc. Ik ervaar de liefde op een hele andere manier als dat je heel erg van iemand houd. Ik vind het ook lastig om de juiste woorden ervoor te vinden hoe de liefde voelt voor de ander. Ik denk soms dat er eigenlijk helemaal geen woord voor bestaat. De liefde die je voor de ander voelt blijft net zo sterk als dat je idd 1000en kilometers van elkaar vandaan bent. Er is geen verschil… Als je elkaar in de ogen kunt kijken op afstand zou mij al genoeg voldoening geven aan liefde die je ontvangt en geeft. Het voelt warm en vertrouwd. Het is de band die je samen hebt ook al heb je elkaar maar 1 keer gezien. Ik ervaar het ook zo. Seksuele gevoelens voor haar heb ik ook nooit gehad en de verliefdheid is er ook nooit geweest, maar er is maar 1 iemand waar ik altijd zielsveel van zou blijven houden en dat is zij. Ik zag haar en het was er ineens. Onbegrijpelijk wat er door je heen gaat op dat moment en helemaal begrijpen zal ik het nooit. Als ze maar gelukkig is, dat is het enige wat voor mij telt.
(Onbekend)

Antwoord 2
Ik ben erg blij met je verhaal. Het is herkenbaar en vergelijkbaar wat je schrijft. Welke leeftijdsgroep zitten jullie?
(Onbekend)

Antwoord 3
Bedankt voor jullie antwoorden (ik ben vraagsteller), ik vind het heel fijn om herkenning te krijgen. We zijn beiden eind 30. Wat ik ook zo bijzonder vond/vind is dat ik normaal gesproken echt niet het hart op de tong heb liggen (integendeel), maar ik had absoluut geen moeite om me tegen hem te uiten wat betreft zaken die ik negatief vond aan zijn gedrag,ik kan me niet herinneren dat ik mij op deze manier ooit tegen iemand heb geuit.En het mooie hij accepteerde deze kritiek en dacht er over na, terwijl hij tegen anderen kritiek op hem ontkent/ wegwimpelt. Hebben jullie het naar elkaar uitgesproken? Wij niet maar ik heb het gevoel dat als wij elkaar een volgende keer tegenkomen het echt heel heftig wordt.
(Onbekend)