Q1045. Heeft jouw zielslief je altijd goed behandeld?

Onbekend

Ik twijfel nog steeds of het wel kan als hij je niet goed heeft behandeld. Bijvoorbeeld voorliegen. Zeggen vrij te zijn en dan kom je er achter dat er toch een relatie blijkt te zijn. Bijvoorbeeld ontkennen als je het hebt over zielsliefde en dan vreemd gedrag vertonen. Gemene dingen roepen. Terwijl hij degene is geweest die vertelde dat niet alles liefde is (over wat andere mensen elkaar kunnen aandoen) Ik heb andere blikken gezien. De ogen vertellen toch alles? Hij deed zo hard ineens. Ik herkende hem op dat punt niet meer. Het punt dat ik open was. Ik begrijp daar niets van. Graag meer ervaringen hierover. Het klopt dat er een enorm leerproces in gang is gezet. Echt alles komt aan bod. Ik ben daar achteraf wel dankbaar voor. Graag jullie verhalen. Door het verbreken van het contact kan ik pas echt goed aan de slag gaan. Ik heb nu het gevoel dat ik leven echt begrijp en hoe dat voor mij het beste werkt. Zielsliefde verplaatst zich nu naar de achtergrond gelukkig.

Antwoord 1
Nou, daar kan ik over meepraten ja. Mijn tz kon soms ook op een nare manier reageren op mij. In zijn ogen zag en zie ik altijd iets heel anders (namelijk liefde) terwijl hij dan iets vervelends zei waar anderen bij waren. Ik voelde me dan zo enorm betrapt en bekeken. Maar achteraf begrijp ik het wel; hij wilde bevestiging van mijn gevoelens voor hem en die gaf ik hem niet in zulke duidelijke woorden. Die geef ik hem in de vorm van blikken, aanrakingen, subtiele hints (onbewust) in gesprekken etcetera. Eindelijk is bij hem dat kwartje ook gevallen en weet hij nu waar hij op moet letten. Maar er zijn pijnlijke dingen voorgevallen. Ik heb het hem vergeven, zelf ben ik ook niet perfect. In gedachten wat afstand nemen helpt goed, hij zal dan dichterbij je komen op de goede manier.
(Onbekend)

Antwoord 2
Onvoorwaardelijk liefde is een proces van aantrekken en afstoten. Liegen is angst. Omdat hij heeft gelogen over zijn relatie duidt erop dat hij bang is om jou te verliezen wat tevens jou angst ook is. Geef hem ook tijd om aan het zielsliefde gevoel te laten wennen. Mogelijk ben je eerder ooit eens bedrogen geweest. Uit angst om bedrogen te worden, uit je dit naar hem toe. In de meeste ZL gevallen is er sprake van ontkenning en relatie buiten ZL om. Vergeving is ook een belangrijke les bij zielsliefde.
(Alicia S.)

Antwoord 3
Alsof ik mijn eigen verhaal zit te lezen.. Intens, echt, en het gevoel van thuis komen. Maar leugens en bedrog heerste. Het leek wel onmogelijk samen te zijn. Aan de ene kant de enorme aantrekkingskracht bij elkaar te willen zijn. Maar aan de andere kant onmogelijk. Inmiddels hebben wij een zoon samen maar zijn we niet meer samen. Ik heb nog steeds ondanks alle bedrog het gevoel met hem samen te willen zijn. Maar het lijkt onmogelijk. Ik zie nog steeds in zijn ogen de liefde, ik voel nog steeds de liefde. Zijn woorden zeggen andere dingen dan zijn lichaamstaal. Verstand geeft aan dat ik hem los moet laten maar gevoel geeft aan dat dat onmogelijk is. En hij lijkt wel bang hiervoor. Hij zet zich tegen alles en iedereen af. Terwijl elke aanraking aangeeft dat het TZ is. Ook hij voelt dat. Niet het scheiden doet pijn maar het gescheiden zijn.
(Onbekend)