Q1032. Wat moet ik doen?

Onbekend

Wie herkent het dat je bij je tz allerlei gevoelens oppikt die niet in overeenstemming zijn met zijn gedrag aan de buitenkant? Mijn tz was hier enkele dagen geleden en ik (ben heldervoelend) pik dan op hoe hij zich voelt en waarom, maar hij zegt en doet heel anders, dus het klopt niet. Mijn ego roept dan dat wat hij laat zien de waarheid is (dus dat hij niets voor mij voelt anders dan gewone vriendschap) maar mijn ziel zegt dat hij wel degelijk hetzelfde voelt als ik, maar daarmee worstelt.Tz zegt dingen die heel dubbel op te vatten zijn, er komen allerlei tekens voorbij (elke dag opnieuw) die erop wijzen dat er van zijn kant ook wordt gewerkt aan onze band. Maar dan komt het ego weer zo ongenadig hard binnen en zegt dat ik het me allemaal maar inbeeld en dat het niet waar is. Ik voel me zo verdrietig en verscheurd. Wat moet ik doen?

Antwoord 1
Jou tweelingziel mailen en jouw verhaal aan hem of haar voor leggen. Hij of zij kan het jou het beste vertellen wat jij zou moeten doen. Omdat hij jou voelt en jij hem als jullie het beide voelen dan weten jullie waar jullie aan toe zijn.Iedereen zet een masker op in het dagelijkse leven.In werkelijkheid ben je veel anders dan je jezelf laat zien. Jouw interne dialoog speelt steeds een spelletje met jou om je te laten geloven dat jij het inbeeld. Ga op jouw gevoel af jouw gevoel spreekt de waarheid.
(Remco)

Antwoord 2
Als hij je tz is dan kun je er volgens mij wel van uitgaan dat jullie band veel verder gaat dan een gewone vriendschap. Wat jij formuleert is een angst die ik ook regelmatig heb. Bij mij heeft het o.a. te maken een verlatingsangst die heel diep zit (en mijn tz heeft het ook vaak over vriendschap). Vriendschap vindt hij ws. een hele belangrijke factor in onze relatie. ‘Vechten’ met het ego (en angsten onder ogen zien) is wel waar het omdraait in dit proces. Dat geldt niet alleen voor jou ook voor je tz. Eng, misschien dat je tz een relatie daarom afhoudt en misschien is dat – op dit moment – ook nog wel terecht? Het is hier al vaak gezegd (ik moet het ook heel vaak tegen mezelf zeggen). Vertrouw op de tekens en op je gevoel en niet op je ego. Je ego is nl. geworteld in het verleden en zegt niets over de mogelijkheden in jullie toekomst.
(Onbekend)

Antwoord 3
Herkenbaar wat je schrijft. Omdat mijn tz meer in zijn verstand zit dan in zijn gevoel. Daarnaast voel je de dingen goed aan, daarom signaleer je het ook bij hem zo goed. Mijn tz ontkent het zodat hij niet hoeft te praten. Hij loopt nl. weg voor zijn gevoelens. Ondertussen geef ik hem handvatten hoe hij met zijn gevoel kan leren omgaan. Hij pakt het op zijn manier op. Ondertussen vaar ik mijn eigen koers. M.a.w. accepteer hem zoals hij is. Je kunt hem niet dwingen. Wat jij kan doen, zorgen dat je leert bij jezelf te blijven en leert hoe je je emoties kan leren beheersen. Sterkte.
(Manon)

Antwoord 4
Het ego kan een spelletje spelen en doen alsof. De ziel niet. Wat je van binnen voelt, klopt. Het kan alleen lastig zijn om daarop te gaan vertrouwen, omdat het voor je ego vaak te mooi is om waar te zijn. Je eigen ego is per definitie ook een masker, en zal je niet de waarheid laten zien. Wordt je bewust van je onbewuste patronen, waarom je situaties op een bepaalde manier beoordeelt, waar je negatieve invulling vandaan komt. Is het angst, om weer verlaten of miskend te worden door iemand? Weer die pijn van vroeger te voelen? De angst voor die pijn is erger dan die pijn zelf, je bent nu iemand anders dan toen en je kan als je wil compleet nieuw in de wereld gaan staan. Je tz ontmoeten is de ultieme gelegenheid daarvoor. Heftiger dan dit wordt het namelijk niet 😉
(Arundash)

Antwoord 5
Dank jullie wel, dat geeft me toch weer het steuntje in de rug dat ik nodig had. Het ego is iets sterks soms, en probeert mij steeds te overtuigen dat het allemaal in mijn hoofd zit, niet echt js. Maar ik weet wel beter. Ik ben nu op vakantie en zelfs hier krijg ik enorm veel tekens dat mijn tz bij me is, dat hij het is. Ik heb het de eerste dagen moeilijk gehad om fysiek weg te gaan maar nu ben ik wat gewend en heb ik meer rust. De eerste dagen was het verlangen naar hem zo groot, dacht ik voortdurend aan hem. Nu kan ik ook genieten van mijn nieuwe omgeving.
(Onbekend)

Antwoord 6
ZL kan altijd precies aanvoelen hoe de ander zich voelt. Woorden zijn hier niet voor nodig. Je hebt het goed aangevoelt dat hij worstelt met zijn eigen gevoelens. Je TZ zit momenteel in zijn eigen angst. Ga niet zijn gevoel uit hem “trekken”. Door aan hem te trekken, kruipt hij steeds verder in zijn schulp. Je krijgt van het lot allerlei tekens dat hij ook van jou houdt. Geloof in je eigen gevoel en niet wat je ego je wijsmaakt. Geef hem de ruimte (niet over spreken) en hij zal vanzelf kleine signalen geven dat hij ook van je houdt.
(Alicia Stuprijck)

Antwoord 7
@6 Ben ik weer, de vraagstelster. Ja, ik heb het wel goed aangevoeld. Ik zag vandaag weer enkele foto’s van hem en zijn nieuwe vriendin en weer viel me op dat hij een masker draagt. Hij “is” er niet helemaal bij. Ik ben enkele weken weggeweest en ik voelde dat hij heel veel in gedachten bij mij was. Ik trek niet aan hem, laat hem. Ik hoef hem ook niet te zien, het is goed zo. Ik wil rust aan mijn kop en in mijn hart want dit is heftig, heftiger wordt het niet inderdaad Arundash. Zolang we elkaar niet zien, gaat het allemaal wel. Maar zodra het moment daar is dat we elkaar wel zien, slaat de energie in als een bom. Bij ons allebei. En dat is enerzijds een fijn gevoel maar het vreet ook heel veel energie daarna. Dan heb ik weken nodig om weer rustig te worden van de energie rush.
(Onbekend)