Q1025. Mag je egoistisch zijn?

Een aantal keren heb ik er aan gedacht: ik heb het gehad, ga vertellen wat er gaande is, wat er speelt! – of – hoe lang moet ik mijn gevoelens stil houden voor hem? moet ik nu altijd mijn emoties aan de kant schuiven omdat ik beloofd heb hem te begeleiden? en dan zit ik achter de pc of de gedachte is door mijn hoofd heen gegaan en direct komt er bij mij; nee, ik kan het niet. ik kan niet dingen forceren. ik kan niet mijn weten delen met hem. hij heeft zijn pad te bewandelen en ik mag hopen dat hij op mijn liefdeslevenspad komt in persoon maar het opleggen, uitlokken of wat dan ook; ik kan het niet. voelt totaal niet goed aan en gaat tegen al mijn principes in tot die bepaalde momenten dat ik baal als een stekker, emoties te heftig worden… noem het maar op. nu vraag ik mij dus af; ben ik te streng voor mijzelf? zijn anderen ook zo streng naar zichzelf dat zij zichzelf wegcijferen? af en toe is het een gekmakende situatie….

b
Ja herkenbaar. Af en toe heb ik ook de neiging om de hele handel maar open en bloot op tafel te gooien en hem out of the blue te vertellen dat hij de man van mijn leven is, mijn zielsliefde. Maar geen haar op mijn hoofd die er ook maar aan denkt dit echt te doen. Want het voelt niet oke, zoals jij zegt. Je weet in je hart donders goed (en ik ook) dat we dit juist niet moeten doen en onze twins hun eigen pad moeten laten gaan. De reden is denk ik dat iets dat iemand niet vanuit zichzelf voelt, moeilijker aan kan nemen van een ander, het resoneert dan niet. Een ander verhaal is het als de twin zelf ook voelt dat hij je twin is. Maar dan nog komt dat moment van eerlijkheid vanzelf.Daar hoef je helemaal niets aan te forceren. Moeilijk? Ja dat zeker. Af en toe wil ik het wel uitgillen. Maar er zit niks anders op dan wachten.
(Onbekend)

Antwoord 2
Je mag best egoistisch zijn maar ook dat heeft zijn uitwerking. Ik heb haar een tijdje niet meer gezien in mijn dromen en gisteren wilde mijn ziel zo graag bij haar zijn dat het weer ondragelijk werd. Zij deed de deur op slot en ik zit lekker te lijden. Voor mij staat de deur altijd voor haar open en druk ik haar niet weg.
(Remco)

Antwoord 3
Ben het met je eens Remco, alles mag en alles heeft zijn consequenties. Vind het verhaal van de vraagsteller heel ontroerend. Prachtig. Als mijn twin dit zou zeggen zou ik niet weten hoe te reageren, dan lijkt het zo gauw cliché en het is zoveel meer. Moeilijk in woorden te vatten. Denk wel dat je het tot nu toe goed hebt gedaan, twijfel niet aan jezelf, want forceren is niet goed.
(Onbekend)

Antwoord 4
Antwoord 2: Hoe weet je dat ze je onderdrukt? En als jij altijd voor haar open staat, hoe doe je dat dan? Misschien is ze bezig met andere dingen of is er iets of iemand anders die haar aandacht opeist. Mogelijk heeft het wel met jullie te maken. Je kunt natuurlijk gelijk hebben, maar trek niet te snel conclusies, dat heb ik zelf wel door schade en schande geleerd.
(Onbekend)

Antwoord 5
Dank jullie wel voor de reacties! dus blijf ik maar naar mijn innerlijke stem luisteren is mijn conclusie voor nu want als je dan toch dingen gaat doen zoals remco contact wil leggen via dromen e.d. dan gaat ook dat niet echt goed. het gekke is… ik kan niet over hem dromen! ja een keer heb ik de meest heftige droom van mijn leven gehad – met hem. ongekend prettig om het mild uit te drukken. maar sindsdien… nope… en dat was trouwens niet op verzoek. af en toe hoop ik te mogen dromen maar ik vraag er niet om. maar goed, dan nog maar een poosje frustraties verwerken en trainen op geduldig zijn voor mij. ik weet dat hij dit jaar nog bij mij zal komen logeren maar het hoe en wanneer, tsja… dat is en blijft een moeilijkheids gevalletje. en dan zijn er natuurlijk nog de onverwachtse dingen die er tussen kunnen komen waardoor het weer niet door gaat…gekmakend… zoals ik eerder heb gezegd… ontiegelijk!
(Onbekend)

Antwoord 6
Ja, het universum weet ons wel onze lesjes in geduld voor te schotelen he? Laat het allemaal los en geniet van het moment zelf als je hem wel ziet. Ik doe dat ook. Te vaak komt er iets tussen en dan kan ik zo teleurgesteld zijn. Maar nu probeer ik alles te nemen zoals het komt en als ik hem dan zie, ook van elke seconde te genieten; lukt prima.
(Onbekend)

Antwoord 7
Ze onderdrukt mij niet altijd anders zouden we geen contact hebben met elkaar. maar als zij mij onderdrukt kan je dat wel voelen. Maar dan zal er wel een reden toe zijn. Ik sta voor haar open omdat ik haar accepteer zoals ze is in alles wat ze doet.Omdat zij mijn tweelingziel is en als je alles accepteert dan bevordert dat het proces.Dan heb ik het over de dromen die we hebben met elkaar. Als je al van jezelf al makkelijk bent dan sta je eerder ergens voor open dan er meteen een oordeel over te hebben en er kritisch na te kijken.
(Onbekend)