Q1010. Ontrouw?

Onbekend

Als je een relatie hebt met een ander dan je zl, maar wel energetisch/astraal contact, is er dan geen sprake van ‘legaal’ vreemd gaan? Wie ben je dan ontrouw, je partner of je zl? Waarom zou je wel energetisch contact willen en geen aards?

Antwoord 1
Tja onbekende vraagsteller dat lijkt een beetje op de bekende ‘kip-of-ei-vraag’. En probeer dat in dit geval maar s te doorgronden, moeilijk gevalletje hoor. Maar dat hoeft niet, kijk maar: ik hou van chocola EN van jam, het is dus ook/ook. Je liefde voor cholola maakt niet dat je minder van jam houdt. Zo zie ik het. Maar terug naar je vraag: zou je dan een aartse relatie met je tz willen, of niet?
(Onbekend)

Antwoord 2
Zielsliefde en een aardse liefde zijn twee verschillende dingen die naast elkaar kunnen bestaan. Ja, het is vreemdgaan als je tijdens je aardse relatie met de tz een affaire begint. Ieder moet het voor zich weten, maar ik zou me daar nooit aan wagen. Daarvoor heb ik teveel respect voor mijn partner. Je moet je altijd bedenken “wat u niet wilt dat u geschied…enz”.
(Onbekend)

Antwoord 3
Nee het is niet vreemd gaan energetische jullie hebben altijd al bij elkaar gehoord. Jullie zijn elkaars wederhelft ik vindt niet dat je vreemd gaat bij jou partner. Hoewel het wel zo lijkt maar jij kan er niks aan doen het gaat vanzelf onbewust en niet bewust.
(Remco)

Antwoord 4
Stel dat jij een aardse relatie krijgt dan heb je het alle 2.
(Onbekend)

Antwoord 5
Dat siert jou dat je geen affaire begint. Maar heb je geen behoefte aan aards contact zonder een affaire aan te gaan?
(Onbekend)

Antwoord 6
Ja het kan zeker allebei naast elkaar bestaan. Ik heb het daar wel eens moeilijk mee om van twee te houden, de ene heb je een relatie mee en met de andere heb je niets (in het aardse dan). Je wilt de liefde voor allebei delen en uitspreken. De aardse wetten staan dat alleen niet toe, doe je dat wel dan ga je ‘vreemd’. Ik voelde me weleens schuldig omdat ik met mijn gedachten vaak bij tz ben terwijl ik een relatie heb met een ander. Toen had ik een symbolische droom over een chocolade ei, deze viel uit elkaar in twee helften, ik gaf 1 helft aan tz en 1 helft aan mijn vriend. Dat was voor mij het teken, een soort toestemming dat de liefde voor allebei er mag zijn en ik me niet schuldig hoef te voelen. En dat ik niet hoef te kiezen tussen de ene of de andere. Het wordt ook makkelijker als ik bedenk dat mijn lieve vriend ook ergens een tz heeft die hij misschien ook wel gaat ontmoeten in dit leven, dat zal het wel veel makkelijker maken. Een affaire beginnen met tz zou ik denk ik nooit kunnen, maar dat is ook lang niet aan de orde. Zou ik wel ooit in een dergelijke situatie terechtkomen dan zal ik eerst vertellen wat er is. Maar nogmaals dat is lang niet aan de orde, er is geeneens contact in het aardse en weet ook niet of dat ooit nog komt. Ik moet het echt loslaten dat hele tz gedoe, (het kost me teveel energie) en me gaan richten op andere belangrijke zaken in het leven maar dat valt niet zo mee.
(Onbekend)

Antwoord 7
Ik heb het alletwee en het is echt totaal verschillend. Maar ik moet er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat ik in mijn gevoel steeds meer naar mijn tz neig. Bij hem voel ik me heel, mag ik totaal mezelf zijn zoals ik ben, en voel ik me vrij. Mijn partner beperkt me in mijn denken en doen. Voorbeeld? Als ik eens een keer dans dan moet hij even opmerken dat ik raar dans. Als ik engels spreek, moet hij zeggen dat ik raar engels spreek. Dat zijn maar twee voorbeelden maar ze laten zien hoe onzeker hij zelf is, en dat op mij projecteert. Want ik kan dansen en ik spreek prima engels. Maar het is zo kwetsend als je altijd zo beoordeeld word. Dat zou mijn tz nooit doen. Ik voel me niet meer vrij om te doen en te zeggen wat ik wil, om te zijn wie ik ben. Want hij vind dat maar zweverig en in zijn hart eigenlijk heel eng. Ik besef me dan ook dat ik in een proces zit van loslaten. Mijn aardse partner welteverstaan.
(Onbekend)

Antwoord 8
Energetisch voelt het bij mij wel aan als vreemdgaan. Ik voel mij gekwetst als ik aanvoel wat mijn TZ doet, juist omdat hij op dat moment ook aan mij denkt. Op aards niveau heb/kan je er niks over te zeggen, want is het een eigen keuze. Dit hoort helaas bij het transformatieproces. Ik had een relatie wanneer ik mijn TZ ontmoette. Ik kreeg toentertijd al het gevoel dat juist vreemd ging met mijn eigen vriend ipv met mijn TZ. Ik voelde mij juist schuldig tegenover mijn TZ en liet mijn (ex)vriend niet meer toe. Mijn relatie is toen ook stuk gegaan omdat ik uiteraard meer voelde voor mijn TZ.
(Alicia S.)

Antwoord 9
Weer een steengoeie in antw 3, het gaat er idd om of je iets bewust of onbewust doet. Zolang het om een andersoortige relatie die je met je huidige partner hebt, gaat is het m.i. geen ontrouw. Wel zodra je eenzelfde soort relatie aangaat zo zie ik het althans. Tenminste, hier in NL waar polygamie illegaal is, niet in een land waar dat niet is.
(Onbekend)

Antwoord 10
Aardse wetgeving bestaat niet in de onstoffelijke wereld. De moraliteit waar die wetten op zijn gebaseerd bestaat daar wel denk ik. Hoe je daarmee omgaat, is strikt persoonlijk. Niemand is VAN iemand. Mijn ex vond uit eten met een vriendin al te ver gaan, iedereen legt die grens anders, dat geldt ook in het onstoffelijke. We hebben te maken met een grotere werkelijkheid waar we nog niet goed mee kunnen omgaan. Ga je er dus vooral niet schuldig over voelen. Je bent een pionier op dit gebied en zal je weg op eigen kracht moeten vinden. Het is overigens de vraag of je astraal contact kan voorkomen.
(Arundash)

Antwoord 11
Antw 10: ik ben v antw 9 en eerlijkheidshalve moet ik je helemaal gelijk geven. Aardse door mensen gemaakte wetten worden op een gegeven moment ondergeschikt zodra wij in een andere materie/dimensie komen. En idd is wel de moraal/beginsel erachter kan nog wel terecht zijn. Er zijn zoveel dingen die wij nog niet (kunnen) bevatten met ons menselijke verstand. Maar wat ik altijd wil weten is het ‘waarom’, daar probeer ik altijd achter te komen of te beredeneren, ook via contact met het Hogere, want dan weet ik of iets redelijk is of niet, of je gevoel je bedriegt of niet, zo zit ik althans in elkaar. Wat je zegt over ‘pionier’ is ook interessant, voortbordurend op t voorgaande denk ik dat ook dat een reden heeft.
(Onbekend)

Antwoord 12
Zielsliefde en een aardse liefde zijn twee verschillende dingen die naast elkaar kunnen bestaan. Ja, het is vreemdgaan als je tijdens je aardse relatie met de tz een affaire begint. Ieder moet het voor zich weten, maar ik zou me daar nooit aan wagen. Daarvoor heb ik teveel respect voor mijn partner. Je moet je altijd bedenken “wat u niet wilt dat u geschied…enz”.
(Onbekend)

Antwoord 13
Vraagsteller: als het Universum/Allah of weet ik hoe je het noemt, God zelf misschien, jou zou zeggen: ja het is ontrouw. Zodat je heel zeker weet dat wat je doet wordt afgekeurd door het Universum zelf. Wat zou je dan doen?
(Onbekend)

Antwoord 14
Neen, astraal contact is niet te voorkomen. Dat is iets dat buiten het bewustzijn omgaat en mij overkomt het meestal als ik slaap. In het begin voelde ik me dan ook schuldig maar nu niet meer. Ik geniet er juist van want het is de enige plek waar wij elkaar kunnen benaderen zonder de hete adem van anderen in onze nek!
(Onbekend)

Antwoord 15
Antw 7: wat moedig. Ik wilde dat mijn tz dat was maar hij is eigenlijk heel laf: op het internet laat hij van alles weten (twitter etc etc) allerlei berichten, maar in je gezicht zegt hij precies het tegenovergestelde. Dus jij wilt je aardse partner loslaten, hoe doe je dat? Ga je scheiden of een moord plegen of zo?
(Onbekend)

Antwoord 16
Antw 5 begrijp ik niet zo: het siert de vraagsteller dat hij geen relatie begint met zijn tz? Omdat zijn tz dat niet wilt. Wat siert dan de vraagsteller?
(Onbekend)

Antwoord 17
@ antwoord 5: daar kan ik kort in zijn hoor: JA!
(Onbekend)

Antwoord 18
Aan antwoord 15; nee natuurlijk zal ik geen moord begaan(lol). Zelfs scheiden ga ik niet doen. Ik ben ervan overtuigd dat alles vanzelf op de juiste plek zal vallen, in de toekomst. Voor alle duidelijkheid; ik hou wel van mijn man, maar zo onvoorwaardelijk als van mijn tz is het niet. En dat was een behoorlijke schok toen ik me dat realiseerde. Wij hebben kinderen en die wil ik samen volwassen zien worden. Ik heb hem trouw beloofd tot de dood ons scheidt en dat neem ik heel serieus. Met mijn tz heb ik een soort relatie op astraal niveau. We zien elkaar in het dagelijks leven wel (nouja, niet letterlijk dagelijks!) maar we ontmoeten elkaar pas echt tijdens onze slaap. Dan vallen alle grenzen weg en dat is iets prachtigs. Dat alleen al is voor mij voldoende om dit tot het einde van mijn leven vol te houden. Ik voel me heel rijk; met mijn aardse partner en kinderen, en met mijn tz als kers op de taart.
(Onbekend)

Antwoord 19
Ja heerlijk is dat een geheime plek voor ons 2 waar we samen 1 kunnen zijn.
(Remco)