Q1009. Zinloos?

Onbekend

Waarom ontmoet je je zl als de tijd schijnbaar nog niet rijp is? Dan is dat toch zinloos?

Antwoord 1
Jou gedachtes maken ervan dat het zinloos is.Jou ziel vindt het niet zinloos en is er om jou iets te leren. De tijd is pas rijp als jij het gevoel hebt dat jij de ware voor jou tweelingziel bent. Pas op wat je zegt wat ze horen en zien alles daar boven.
(Onbekend)

Antwoord 2
Zinloos vind ik het zeker niet, maar ik spreek nu over onze situatie natuurlijk. Wat vind jij precies zinloos? Naarmate je dichter bij elkaar komt wordt het volgens mij tegelijkertijd makkelijker en moeilijker. Meer geluk en zekerheid over de diepe gevoelens voor elkaar en aan de andere kan meer confrontaties met jezelf (bij mij in ieder geval) en meer ongeduld.
(Onbekend)

Antwoord 3
Nee, dat is niet zinloos. Je ZL is namelijk degene die jou een leerproces in duwt, of je dat nu wilt of niet. Hij of zij is er om jou onbewust inzicht in jezelf te verschaffen. In die zin is het doel vaak niet de romantische liefde, maar om heel dicht bij jezelf te komen. In mijn geval was hij er twee jaar geleden opeens en nu pas weet ik dat hij er was om me te inspireren om mijn hart te gaan volgen. Door hem zie ik nu mijn diepste angsten onder ogen en weet ik dat het tijd is om met die angsten te breken en voor mijn droom te gaan! Net als hij voor de zijne gaat. Hij heeft me laten zien dat ik in feite heel vrij ben om gelukkig te worden. Dat ik heel vrij ben om mezelf te zijn, omdat ik constant keuzes heb. In alles. Aan mij om nu de juiste keuzes te maken en te leren van mijn fouten. Is dat zinloos? Nee, integendeel!
(Bloem)

Antwoord 4
@ antwoord 1: zouden ze het daar boven toch al niet weten? Is het beter om te zeggen: Yes!!! Ik heb mijn zl ontmoet, maar gelukkig hoeven we niet bij elkaar te zijn? Fijn dat we ieder onze eigen relatie hebben, en niks met elkaar hoeven te delen?
(Onbekend)

b
@ antwoord 3 (Bloem): jullie bewandelen elk je eigen pad, hebben jullie kontakt? Zo niet, heb je daar dan geen moeite mee?
(Onbekend)

Antwoord 6
@ antwoord 5: Heel af en toe zie ik hem tijdens concerten, maar verder hebben we geen contact. Hij vermijdt dat duidelijk en ik laat hem verder met rust. Daar heb ik een tijd erg veel moeite mee gehad, waardoor ik mezelf verloor in mijn eigen fantasieën over ‘ons’. Maar eindelijk heb ik het contact met de realiteit weer terug en zie ik wat er werkelijk is. Het is heel goed dat hij naar New York gaat voor twee jaar. Anders zou de focus op hem blijven liggen en nu krijg ik juist alle tijd en ruimte om te doen wat hij me heeft doen inzien: MIJN droom waarmaken!
(Onbekend)

Antwoord 7
Ik ben Bloem dan wel niet, maar ik zit in hetzelfde proces als zij en kan zeggen dat het beslist niet zinloos is. Integendeel. Ik ben nog nooit zo hard gegroeid als de laatste twee jaar. Het komt erop neer dat ik heel ben geworden in mezelf, gelukkig ben in mijn eentje (ook al leef ik niet alleen) en niet meer afhankelijk ben van anderen om me gelukkig te voelen. Ook niet van mijn tz. Hij heeft me dit echter wel geleerd (zonder het te weten).
(Onbekend)

Antwoord 8
Je komt juist je ZL tegen wanneer jij sterk genoeg in je schoenen staat. Beide helften moeten op gelijke niveau staan. Na de ontmoeting begint het transformatieproces voor onvoorwaardelijke liefde. Verwerkingsproces, acceptatie, etc. Pas wanneer beiden het transformatieproces hebben voltooid, kan er een onvoorwaardelijke liefde plaats vinden. Negatief denken = ego!
(Onbekend)

Antwoord 9
Ja ik zou haast zeggen zo’n TZ is zinloos, als je er verder toch niks mee kunt (als je zelf al in een relatie zit). In mijn persoonlijke geval ervaar ik soms als een blok aan mn been (sorry) maar heel vaak ook als een reddende engel. Zelf denk ik niet zozeer dat een TZ er is om je iets te leren (in mijn geval heb ik niet het idee dat hij me iets heeft geleerd, heb ik eerder zelf aangeleerd, ben dus autodidactisch), maar wel om elkaar op te vangen, dat denk ik eerder. Nu is iedere TZrelatie natuurlijk heel anders en niet met elkaar te vergelijken. In mijn geval denk ik dus dat TZ er is om elkaar op te vangen in zwaardere tijden.
(Onbekend)

Antwoord 10
Niets is zinloos. Je begint jezelf vragen te stellen, het is het begin van een boeiende reis. Jouw eigen innerlijke reis.
(Onbekend)