Q0998. Welke liedjes halen diepe gevoelens in je naar boven?

Onbekend

Zelf heb ik dat met bepaalde liedjes, als ik ze hoor dan krijg ik kippenvel, denk ik intens aan mijn TZ, en heel soms hoor ik er een dat van hem afkomstig lijkt te zijn. Een liedje dat sinds lang een gevoelige snaar raakt is You can go your own way van Fleetwood Mac. Het raakt me op een of andere manier in mijn hart. Hoe zit het bij jullie?

Antwoord 1
Jason Mraz – I won’t give up
Coldplay – The scientist
(Onbekend)

Antwoord 2
Van Paul Weller you do something to me deep inside.
(Remco)

Antwoord 3
Gek genoeg heb ik alleen met iemand met wie ik ooit een ‘gewone aardse’ relatie had en die best wel diep ging omdat ie wrs een zielsverwant was, wel allerlei romantische en onromantische pijnlijke liedjes, waarvan ik tranen met tuiten moest huilen en zo,op de radio gehoord. Maar sinds ik mijn TZ ontmoette eigenlijk helemaal niet meer, het was afgelopen met die romantische en gevoelige songs! (vanaf toen hoorde ik alleen nog maar oorlogszuchtige songs zoals de Radetzky mars en zo hahaha!) Grappig eigenlijk, maar het is wel een goeie vraag.
(M.)

Antwoord 4
Haha, ik word regelmatig wakker met liedjes idd alsof ze van hem afkomstig zijn. Dit zijn al vele liedjes geweest en ik weet niet of de hele liedtekst altijd van toepassing is, maar het refrein in ieder geval wel. Dat slaat dan precies op een bepaalde situatie of geeft een gevoel aan… Onlangs waren deze liedjes nog: Baby Jane van Rod Stewart (when I give my heart again I know it’s gonna last fore ever) en ook Sorry seems to be the hardest word van Elton John. Ja en die je noemde van Fleetwood Mac heb ik ook altijd iets mee! Herkenbaar dus.
(Onbekend)

Antwoord 5
Het liedje dat ik veel luister is van Waylon lose it. Hij twijfelt zoveel dat ik er gek van word, dit liedje past echt bij hem op het moment. We draaien zo om elkaar heen en het schiet maar niet op, ik heb mijn keus allang gemaakt, nu hij nog.
(Onbekend)

Antwoord 6
Empire of the Sun – ‘We are the People’ In het voorjaar van 2011 wilde mijn zielsverwant het contact verbreken. Dit proces duurde 2 weken en ik voelde mij totaal hulpeloos, omdat ik tussen 2 vuren klem zat. In die tijd ontdekte ik het nummer van ‘We are the People’ van Empire of the Sun. Het refrein sloot nauw aan bij mijn gevoel van die tijd. I can’t do well when I think you’re gonna leave me, but I know I try Are you gonna leave me now? Can’t you be believing now? Iedere keer als ik het hoor, heb ik weer het rotgevoel van die 2 weken. De pijn is er ook nog… het verdriet ook. Ik weet niet of ik haar ooit nog weer ga zien of spreken. Het zij zo.
(Onbekend)

Antwoord 7
Enkele weken na het verbreken van onze band, zag ik Believe Me van Fort Minor op zn hyves…. De tekst hierin.. zo ongelooflijk sprekend!! Hij heeft dit nr wsl geupload omdat ie m leuk vond op dat moment, maar het sloeg bij mij in als een bom! “…Think back then, We was like one and the same, On the right track, But I was on the wrong train, Just like that..” “..Back then, I thought you were just like me, Somebody who could see all the pain I see..” en zo verder. Zijn geuploade nrs bevestigen aan mij wat ik voel van hem: woede… verzet…. of acceptatie.. enkele weken geleden het nummer van Lykke Li: I Follow You… ik weet dat hiermee bedoeld werd dat hij mij op het spirituele vlak aan het volgen is, (hij is zich nog niet bewust van ons volgens mij) en dat bevestigt weer mijn gevoel dat er dingen zijn veranderd de laatste weken… het voelt anders, zachter, dichterbij, liefdevoller… er is weer meer zielscontact…en dat stemt mij enorm vreugdevol. Bovendien ben! ik ontegenzeggelijk trots op hem. Per slot van rekening moet hij nog 18 worden….
(Onbekend)

Antwoord 8
Hello – Lionel Richie Ik hield al van je – Volumia Phil Collins – Against All Odds(Take A Look At Me Now) JESUS CHRIST SUPERSTAR – I Don’t Know How To Love Him Still – Lionel Richie Marco Borsato – Hij had het willen zeggen Lionel Richie & Trijntje Oosterhuis – Face in te Crowd The Baby’s – everytime i think of you
(Onbekend)

Antwoord 9
Ik heb iets met THE script, mijn twin is afkomstig van een ander land en toen ik contact met hem had verloren eind 2007, ging ik in 2008 op reis naar zijn land om hem te zoeken en toen hoorde ik THE man who cantate be moved, het omschrijfde hetgeen ik me voel en zou doen om hem terug te vinden, wat later ging ik terug op vakantie , de tekens leide mij tot de plaats waar ik hem zou terugzien, hier in Brussel waarbij ik dan de liedjes dat me aan hem deden denken steeds meer en meer hoorde en ook zijn naam en wat ook was dat ik het 2 maanden op voorhand voorvoelde en ik voelde me dan raar, een ander mens als ik zijn energie voelde, rustiger en completer… Spijtig genoeg heb ik die keer in Brussel verprutst en ik ben hem weer uit het oog vr. oren,we blijven dansen om elkaar.. Maar ik voel als bij in de buurt is, mijn gidsen communiceren vooral door liedjes, zo weet ik door de frequentie van de liedjes hoelang ik nog zal moeten wachten, de liedjes zijn een deel van de m! agie die ik heb als ik hem bijna zal terugzien, de tweede keer was alles en iedereen raar aant doen, het was alsof wij een groot spiritueel veld creerden ,die anderen konden aanvoelen, toen dacht ik wie ben jij, wie ben ik, erg freaky, toen in die tijd was ik weer op zoek in zijn land en alles was afgestemd op ons, iedereen zei rare dingen en ik wist dat ik hem zou zien, het liedje THE man who cantate be moved speelde elke dag en de dag dat ik hem terugzag meerder keren waarvan 3keer juist achter elkaar, ik werd er letterlijk gek van. Er konmt nog af en toe een liedje op de radio waarvan ik kippenvel van krijg en dat me doet denken aanhem, waarom dat kan ik soms niet verklaren, maar ik weet dat je die liedjes kunt gebruiken als communicatietaal tussen jou,jullie gidsen en je twin …. Ik wacht allesinds vol spanning af wanneer ik nog zoveel tekens krijg, ik heb hem nu al bijna drie jaar niet gezien,waarvan 5 jaar uit relatie en ik hou vol maar het is heel moeilijk, het kont! dichterbij maar kan er geen getalop plakken, sommige van jullie hebbe n dit wel doorgekregen, dat moet wel heel hulpvol zij om vol te houden toch?
(Onbekend)

Antwoord 10
Toen ik het nummer van Sophie B Hawkins- Right Beside You hoorde, kwam ik tot inzicht.
(Onbekend)

Antwoord 11
Het nummer van Trijntje oosterhuis, geschreven door haar vader,”Ken je mij”.. Het gehele proces in een liedje, totale ontroering.
(Onbekend)

Antwoord 12
Pfff… aan de liedjes hoor ik hoever TZ in zijn proces zit en wanneer hij contact gaat opnemen. Jaren 80 muziek waar wij beiden van houden en ik in geboren ben.
Broken Wings – Mr. Mister
Right Here Waiting – Richard Marx
All For Love – Bryan Adams
Please Forgive Me – Bryan Adams
Everything I Do – Bryan Adams etc, etc.
(Alicia S.)

Antwoord 13
Jason Mraz – I won’t give up. I Knew I Loved You Bevore I met You van Savage Garden. Hey! Soulsiter van Train. You belog to me I belong to You van anastcia. Celine Dion My Heart Will Go On. Ja en zo kan ik nog wel even doorgaan maar met deze heb ik het meeste mee, ze komen altijd onverwacht 🙂 Liefs.
(Vlinder)

Antwoord 14
Sorrow – My love Lana Del Rey – Ride
(Onbekend)

Antwoord 15
Tum hi ho van de film aashiqui 2 lees de engels vertaling maar.http://www.youtube.com/watch?v=Cz8PQVSWoxY
(Onbekend)