Q0996. Innerlijke stem, waar zit dat?

Onbekend

Mijn ZL heeft het er regelmatig over dat ik meer moet luisteren naar ‘mijn innerlijke stem’. Nu vraag ik mij af wat hij daarmee precies bedoelt: moet ik luisteren naar mijn ‘Ego’ of naar mijn ‘Zelf’? Erachteraan plakkend zou ik willen vragen: zit je ZL in je Ego of in je Zelf?

Antwoord 1
Naar je gevoel.
Je ego zit in je hoofd en is je interne dialoog. Je ego zijn je gedachten, dus hoe je over jezelf en over anderen denkt.
(Remco)

Antwoord 2
Zelf denk ik dat je TZ in je Zelf zit. Intussen heb ik wat meer inzichten gekregen door te lezen. Persoonlijk ben ik tot de volgende conclusie gekomen: de liefde tussen jou en je tweelingziel zit in je Zelf. Die liefde is puur en zuiver, wat inhoudt dat aan die liefde nooit getornd zal worden. Zolang je met je besef wat je TZ betreft bij je zelf blijft, is er geen ”getrek en geduw” meer en verlang je verder niets meer. Maar zodra je die liefde gaat verplaatsen naar je Ego, dan begint het geduw en getrek, omdat je de dingen wilt die je Ego je voorhouden. Maar je Ego is niet je ware Zelf, dat is iets wat je als een soort 2e natuur ontwikkelt hebt.
(Onbekend)

Antwoord 3
Ego = denken, Intuitie = voelen. Pijn dat je je TZ mist, twijfelen, piekeren, etc. is allemaal ego. Laat het negatieve los en je zal je TZ in je hart voelen.
(Alicia S.)

Antwoord 4
Ik heb een heel andere ervaring. Ben er steeds beter in geslaagd bij mijzelf te blijven en tz los te laten. Toch is het geduw en getrek ergens begonnen en niet meer opgehouden. Dus wat er aan de andere kant gebeurt speelt net zo hard mee. Van 1 kant heb je er geen controle over. Het proces is van beide tz. Er zijn dus ook 2 ego’s in het spel.
(Arundash)

Antwoord 5
Antw 4: ja dat herken ik; het is heel moeiljkj om als je TZ met zijn Ego reageert om dan Niet met je Ego terug te reageren; bij mij is het zo dat ik met mijn verstand heel goed weet dat het zijn Ego is die zo reageert, maar dat ik me (nog) niet ertoe kan brengen alleen met mijn ”Zelf” te reageren.
(Onbekend)

Antwoord 6
@5 Ja, dat is ook deel van het proces, dat je leert om niet met jouw ego terug te reageren maar met je zelf, met liefde dus. Ongeacht de acties van je tz. Dat is moeilijk, het vraagt je met onvoorwaardelijke liefde te kijken naar hem in het geheel, dus met al zijn plus-en minpunten. Ik kan het zelf inmiddels wel, heeft me jaren gekost om het te leren. Mijn tz heeft zoals elk mens ook mindere trekjes. Zo kan hij bijvoorbeeld nogal rechtlijnig denken en bot uit de hoek komen. Eerst werd ik daar (inwendig) boos om, maar nu registreer ik het, en zie dan wat erachter zit, en dat hij nu niet anders kan reageren. En dan voel ik liefde. Ik probeer hem energetisch te helpen om anders naar de wereld te kijken zodat hij ook meer vanuit liefde leert leven.
(Onbekend)

Antwoord 7
In jouw hart moet je zoeken naar jouw innerlijke stem. Dus met zelfliefde gaan zoeken in jou. En heel goed luisteren want ze is zeer stil.
(Onbekend)