Q0981. Anderen

Onbekend

Mijn TZ is nu een jaar bezig om contacten met andere vrouwen te leggen. Heeft hij zelfs gedaan terwijl wij een relatie hadden!! Vandaag zocht hij weer contact en werd ik weer eens uitgemaakt voor bitch. Dat hij een supermooie vrouw wilde. Vrienden hadden ook gezegd dat hij vandaan mij moest blijven en wilde ook geen contact meer. Mijn TZ staat op datingsites en stuurt veel berichten naar andere vrouwen. Eerst dacht ik dat het bij zijn proces hoorde, maar nu begin ik mij toch wel zeer depressief te voelen. Als iemand zulke dingen doet en zegt, dan is dat toch mijn TZ niet?? Kan ik hem zo wel vertrouwen als we weer een relatie krijgen??

Antwoord 1
Nee naar mijn idee is hij jouw tweelingziel niet.
(Wieweet)

Antwoord 2
Wil je dat zelf? tz of niet, ondragelijke pijn van het gemis. Maar had zeker ook het gevoel dat ik dicht bij mezelf moest blijven.Verwondering over het enorme pure gevoel wat mij overkwam.Ook een nieuwsgierigheid waarom juist deze man mij zo diep kon raken .Bewust van het feit dat deze man, eigenlijk “fout”ook zo puur kon voelen.. diepe verbintenis, maar gunde hem zeker zijn weg, mits dat in eerlijkheid besproken zou zijn. Dat kwetste mij enorm.Begrijp zelfs soms niet dat ik dit bijzondere gevoel kan hebben? Heeft me laten wankelen,maar sta nog steeds, laat me ook niet verleiden tot lelijke woorden, uitspraken of jaloezie. Zo voelt het op zielsniveau namelijk niet. Het is de tijd niet voor jullie denk ik, zo voelt het. Neem je tijd, en kracht. Ontdek wat jij wenselijk acht? Sterkte..
(Onbekend)

Antwoord 3
O feest der herkenning, deze vraag. Ook mijn tz heeft een dagtaak aan het bijhouden van zijn profielen op datingsites, het maken van dates en het aflopen van feestjes en festivals. Hij zit zo in een fase van een naarstig op zoek zijn naar de “ware liefde” zoals hij zelf zegt, terwijl hij die allang gevonden heeft. Dat weet hij heel goed in zijn hart, maar hij ontkent en loopt er keihard voor weg. En wat doe ik? Niets, rien du tout. Ik weet dat ik niet mag ingrijpen, hem niet mag vertellen hoe de dingen er werkelijk voor staan, hem niet bij de hand moet nemen. Nee, hij moet het helemaal zelf uitvinden en erin groeien. Hij is in de waan dat hij misschien wel huisje boompje beestje wil met zijn huidige vriendin en ik zou in principe het gesprek met hem kunnen aangaan (hij weet dat ik heldervoelend ben en hem beter ken dan hij zichzelf kent) maar ik weet dus dat ik dat niet moet doen. Hij zal dingen aangaan waarvan hij later spijt zal krijgen omdat ze niet bij hem passen en hem van zijn vrijheid beroven. Maar dat is zijn les. Hij moet leren door ondervinding en ik kom voorlopig niet in dat plaatje voor. Je moet accepteren dat je tz zijn eigen lessen te leren heeft, hoe moeilijk het ook is. Ze zijn geen kinderen meer die je voor vanalles moet behoeden. Nee, het zijn volwassen mensen die soms maar moeten voelen als ze niet willen luisteren (naar hun eigen innerlijk weten!). Dit zeg ik niet uit boosheid maar omdat het zo werkt. Het universum weet precies hoe het ieder individu moet aanpakken en daarin is niets toeval. Vertrouw daar maar op.
(Onbekend)

Antwoord 3
Ik herken dit erg. Die houding die hij kan aannemen om je af te stoten door te zeggen dat je een gestoorde bent. Ik weet ook niet of hij het is maar ik denk nog steeds aan hem elke dag al heb ik hem een jaar niet gezien. Het is een flierefluiter. Ik heb mijn verantwoordelijkheid thuis. Wel zit ik midden in een transformatie proces die door hem is aangewakkerd. Hij kon heel lief zijn maar heel lelijk doen. Het is er eentje die zijn zin wil hebben. Ik mis hem ook in wat voor vorm dan ook. Contact hebben is voor ons geen optie meer. Ik durf hem ook geen twin te noemen. Wel vind ik hem een speciaaltje. Voor mij is het doel duidelijk. Leren loslaten in alle opzichten en mijn echte ik terugvinden. Niets meer niets minder. Mijn aardse relatie is een stuk rustiger. Als ik aan hem denk dan wordt ik heel onrustig opgewonden zeg maar.vage shit eigenlijk.
(Onbekend)