Q0970. Helpen met bewustzijnsverhoging?

Wieweet

Heb jij het gevoel dat je je tweelingziel (zielsconnectie,zielsverwant) helpt met het vergroten of verhogen van zijn/haar bewustzijn? Dat hij/zij door (connectie met) jou een sprong in zijn/haar bewustzijn maakt? En is dat al lang of nog maar kortgeleden?

b
Ja, dat gevoel heb ik wel. Hij is het zich niet bewust dat dit gebeurt, maar ik zie het gebeuren. Sinds een jaar of anderhalf vinden er veranderingen plaats in mijn TZ. Het gaat heel traag overigens. Die veranderingen bestaan uit een groter bewustzijn van zichzelf, anders kijken naar de wereld zowel aards als spiritueel, er is meer telepathie tussen ons gekomen en ik heb hem een keer mogen “genezen”. Dat is een half jaar geleden. We zouden ergens naartoe gaan maar hij belde af omdat hij zich ziek voelde. Ik heb hem toen op afstand en zonder dat hij het wist, energie gestuurd en zijn chakra’s een voor een afgelopen en gereinigd. Later belde hij weer; hij voelde zich opeens beter en kwam toch! Hij zei nog dat hij er niks van snapte, het zou wel aan het glas drank hebben gelegen dat hij gedronken had dat ie zich beter voelde…maar ik wist wel beter. In gesprekken heb ik altijd het sterke gevoel dat zijn ziel feilloos oppikt wat hij nodig heeft, dat hij mijn wijsheid in zich opneemt. Begrijp je wat ik bedoel?
(Onbekend)

Antwoord 2
Ja dat denk ik wel, maar zeker niet eenzijdig. Het is een weg die je samen aflegt naar mijn idee. Heel vaak dacht ik dat verder was dan hij…om dan momenten helemaal stil te vallen van verwondering….zien dat ik degene ben die hier enorm leert van hem. Het is denk ik een proces wat zich vanzelf afspeelt door het contact met elkaar.
(Onbekend)

Antwoord 3
Mijn tz was vanaf onze ontmoeting altijd al verder qua bewustzijnsverruiming. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat mijn bewustzijn sinds de ontmoeting verruimd is. Misschien omdat het wel gebeurde maar op een heel laag pitje. En eerlijk gezegd vind ik die verruiming niet echt prettig. Als ik al gegroeid ben in spiritueel opzicht in de zin van meer kennis, dan is dat niet dankzij mijn tz (eerder ondanks) maar dankzij mijn huidige partner.
(Onbekend)

Antwoord 4
In de afgelopen jaren ben ik steeds intuïtiever geworden, dat ging vanzelf. De geboorte van mijn kind heeft het heel erg versterkt. Ze zeggen wel eens dat – zeker in het eerste half jaar- baby en moeder nog een zijn. Je voelt van een afstandje of er iets is met de baby (gevaar ofzo). En als ik mij goed concentreerde kon ik zelf voelen waar zij pijn had bwvs. Hebben andere moeders dit ook ervaren? Volgens mij ben ik door deze ontwikkeling opener gaan staan voor tz. De bewuste connectie met tz kwam ruim een jaar geleden terug. Volgens mij is hij bewust contact gaan zoeken met mij gaan helpen in mijn ontwikkeling. Die het afgelopen jaar supersnel is gegaan. Je kunt zeker spreken van een sprong in bewustzijn. Grappig is dat ik ruim een half jaar voor de connectie terugkwam daar zelf opeens ook weer heel erg mee bezig was. Met spiritualiteit enzo. Als moeder van een heel klein kind heb je daar toch echt geen tijd voor.
(Onbekend)

Antwoord 5
Mijn tz was altijd veel verder dan ik in ontwikkeling. Op alle gebied volgens mij. Denk dat ik het afgelopen jaar een grote sprong heb gemaakt, maar het duurt even voor de veranderingen zich bestendigen in het dagelijks leven. Mijn tz is heel snel en energiek. Het duurt soms een tijdje voor ik hem begrijp. Haha, maar dat ik hem goed begrijp is al heel wat, is ie niet gewend. En dan heb ik soms opeens een inzicht dat hem verrast. Vindt ie intrigerend, maar misschien baalt ie ook wel een beetje dat ie daar zelf niet op was gekomen, ik weet niet. In het begin vond ik het nl. ook erg irritant dat hij zoveel verder was dan ik in alles (accepteren, accepteren). Dus misschien heeft hij dat ook…
(Onbekend)

Antwoord 6
Antwoord 3 Dat klopt in het dagelijkse leven ontwikkel jezelf ook. Maar dat is heel wat anders dan in de astrale spirituele wereld. Later als we allemaal overgaan hebben we er allemaal al volop voor geleerd en worden we engelen denk ik.
(Onbekend)

Antwoord 7
Grappig: antw 5 had ook mijn antw kunnen zijn. Waaraan ik nog zou willen toevoegen: klopt mijn tz was in vele opzichten verder dan mij vanaf dat we elkaar ontmoet hebben. Maar in 1 opzicht niet en ik weet dat hij daar altijd al van heeft gebaald en misschien nu nog wel. tja je kunt niet alles hebben ;). Wat onderlinge wedijver is nooit verkeerd, dat houdt het spannend. Wat het begrijpen van mijn tz betreft, het zou heel goed kunnen zijn dat ik wat trager op gang kwam , in vergelijking met hem althans. Ik als ”aards” teken volg daarin gewoon mijn natuur, (en dan ben ik nog het beweeglijke teken vd aarde tekens, de andere 2 aarde tekens zijn volgens mij nog wat ”logger” helemaal niks mis mee, je bent wat je moet zijn en ik ben heel blij dat ze er zijn want ik voel me er van nature bij op mijn gemak). Mijn tz echter is luchtteken en bovendien nog het beweeglijke daarvan – dus ja supersnel, hij zou heel goed kunnen tennissen denk ik. Dat is een grote reden geweest waarom ik hem maar niet scheen te begrijpen: hij bleek een ander teken/natuur te hebben dan ik aanvankelijk dacht en in die waan heeft hij me heel lang gelaten (vraag me af waarom). Jammer want dat had veel kunnen oplossen, veel eerder. Maar alles-op-zijn-tijd een motto wat ook hier past neem ik aan. In elk geval heeft mijn huidige partner – die ook een luchtteken is maar vaste teken- ertoe bijgedagen mijn kennis vergroot van hoe die in elkaar zitten. grappig eigenlijk.
(Onbekend)

Antwoord 8
Mijn kind is nu al 7 jaar. Toen ik zwanger van hem was heb ik ook een enorme sprong gemaakt in bewustzijnsverruiming. Zeg wel eens tegen mijn paragnost. Als ik nog een keer zwanger raak, word ik spontaan een yogi of misschien ook wel paragnostisch!
(Onbekend)

Antwoord 9
Antw 5: ”maar dat ik hem goed begrijp is al heel wat, is ie niet gewend”. Waarop ik mij afvraag of andersom niet minstens belangrijk is? Begreep en begrijpt HIJ jou wel?
(Onbekend)

Antwoord 10
Hoi antw. 9: haha, aan de ene kant begrijpt hij meer van mij dat wie dan ook. Aan de andere kant begrijpt hij mij ook niet. En dan gaat het denk ik vooral om keuzes die ik gemaakt heb (vanuit angst en niet vanuit liefde). Misschien komt dat wel doordat hij een stuk verder is. Ik begrijp nu zelf ook niet meer waarom ik bepaalde dingen gedaan heb. Ben nu aan het leren mijn innerlijke stem te volgen en daarnaar te handelen. Eerder kon ik dat niet. Ik weet nu dat ik geen andere keus heb, dan dat, maar het is vallen en opstaan.
(Onbekend)