Q0961. Hoe kijkt je zielsliefde terug op andere relaties?

Onbekend

Ik zou deze vraag graag aan mijn tz willen stellen, maar dat kan niet, dus vraag ik het aan iedereen die deze vraag wél heeft kunnen stellen aan zijn/haar tz: Als je tz voor jou hele sterke tz-gevoelens had, maar toch daarna met iemand anders een relatie aanging, hoe heeft je tz dat dan voor zichzelf kunnen verklaren? Hoe kijkt die daar nu op terug? Hoe kon die opeens net doen alsof die partner de ware was, terwijl hij/zij de tz al had ontmoet? Hoe werkt dat dan met hun gevoelens? Wat was het antwoord van je tz hierop?

Antwoord 1
In mijn geval is het zo dat wij elkaar hebben ontmoet nadat hij al getrouwd was. Ik weet niet of hij voor mij zou hebben gekozen als hij niet al een ander had, want ik kan niet in zijn hoofd kijken, of nog beter in zijn hart. Op dit moment kiest hij echter nog steeds voor zijn partner want hij blijft bij haar terwijl er geen kinderen zijn. Je hoort mij niet klagen maar ik noem gewoon de feiten op. Grappig ik zou deze vraag ook niet aan hem kunnen stellen want hij geeft gewoon geen antwoord en ik vraag me af of dat dezelfde reden is waarom jij die ook niet aan je tz kunt stellen?
(Onbekend)

Antwoord 2
Aan mijn eerdere antw (ik weet nu natuurlijk nog niet welk nr dat gaat krijgen) zou ik dit nog willen toevoegen: ik heb jaren geleden al eens de vraag gesteld aan mijn tz (vertaald naar een heel eenvoudige vraag uit de zeer ingewikkeld gestelde vraag van de vraagsteller):of hij voor mij zou kiezen als ”het licht op groen zou staan” (als hij vrij zou zijn) en zijn antwoord toen was ”neen”. Dat is duidelijk en daar doe ik het mee. Laat ik het zo stellen, zijn onduidelijkheid (ben ik wel zijn tz of niet, kiest hij wel voor mij of niet) maakt het voor mij duidelijk. Ik kan zonder hem verder leven, of hij mijn twin is of niet. Dat heb ik tot nu toe steeds gedaan, dus ik zie niet in waarom ik dat niet zou kunnen continueren.
(Onbekend)

Antwoord 3
Ik had meteen een heel diep onvoorwaardelijk houden van-gevoel voor mijn TZ. Ik voelde me ook tot hem aangetrokken. Maar tegelijkertijd voelde ik dat we geen relatie zouden krijgen omdat we die al gehad hadden in ons vorig leven. Ik had vooral enorme zorg-gevoelens voor hem. Wilde hem helpen met zijn problemen. Op een gegeven moment kreeg ik intuitief door dat hij mijn halfbroer zou zijn. En toch voelde ik me tot hem aangetrokken. Ik wilde graag in zijn buurt zijn. Hij echter, trok me voortdurend aan en stootte me dan weer af. Dat heeft 1,5 jaar geduurd. Toen heb ik hem losgelaten. Vlak daarna ontmoette ik een man waar ik me geweldig bij voel(de). Ik voel(de) zoveel liefde voor deze man, voel(de) me helemaal in mijn element bij hem. Het gevoel voor mijn ZL verdween wat naar de achtergrond, maar zat in zit gewoon in mijn cellen opgeslagen. Het is er en zal niet meer verdwijnen. Maar ook mijn liefde en houden van voor deze nieuwe man zal niet meer verdwijnen, ondanks ! dat onze relatie nu over is. Maar toch voelt het anders, aardser. Maar toch ook diep, ook wij hebben elkaar al in eerdere levens meegemaakt. Wij hebben vooral nog karma uit te werken met elkaar. Voor mijn TZ zou ik blij zijn als hij gelukkig is met een andere vrouw. Bij deze man moet ik er niet aan denken dat hij met een andere vrouw zou gaan! Ik wil wel dat hij gelukkig is, maar met mij!! Dus ja, volgens mij kan het, maar zijn het verschillende soorten van liefde en houden van-gevoelens. Met mijn TZ zou ik graag een vriendschapsrelatie hebben, met deze andere man kan ik geen vriendschapsrelatie hebben, daarvoor zijn mijn gevoelens te hevig, ik wil alleen een liefdesrelatie met hem.
(Onbekend)

Antwoord 4
In mijn geval … ik ben mijn ZL tegengekomen 1.5j geleden en hij was en is getrouwd … ben ik inderdaad een relatie begonnen met iemand anders. Ik dacht dat ik verliefd was, maar mijn gevoelens bleken snel fake te zijn. Verliefd zijn is niet hetzelfde als de gevoelens die je voor je ZL hebt, dat heb ik ondervonden. Trouwens, mijn ZL wilde nooit stappen zetten naar een mogelijke relatie tussen ons, dat heeft hij me van in het begin duidelijk gemaakt. Het was een jaar van aantrekken en afstoten. Die relatie met die ander heeft trouwens maar een weekje geduurd. De gevoelens voor mijn ZL blijven, die kan je niet uit je wegbannen, hij blijft een onuitwisbaar deel uitmaken van mijn ziel, ik voel hem nog dag en nacht. Heb hem gelukkig wel kunnen loslaten, loslaten in de zin van verder gaan met m’n eigen leven, gelukkig proberen te zijn. Door hem ben ik ontzettend veranderd, ben ik mezelf terug tegengekomen en ongelooflijk veel van het leven gaan genieten. Ok hij heeft me volledig uit zijn leven gebannen, maar ik neem hem dat niet kwalijk. Ik blijf onvoorwaardelijk van hem houden, dat staat vast.
(Onbekend)

Antwoord 5
Interessante vraag, waarom kun je deze niet aan je tz stellen? Mijn antwoord: enkele weken voor ik mijn tz na zo’n 2 jaar weer zou zien – ontmoette ik de man met wie ik lang getrouwd ben geweest. Op de avond dat ik die ex-man ontmoette had ik een cassettebandje gekregen (die had je toen nog) met hele bijzondere muziek: een album over de geboorte van een kind. In de auto op weg naar de afspraak met een vriendin (via wie ik mijn ex-man heb ontmoet) draaide ik die muziek, ik verkeerde die hele avond in deze bijzondere sfeer. Ook had ik 2 weken voor de ontmoeting met deze man een bijzondere droom over een man in een soortgelijke situatie als die avond (bleek later). Door die droom dacht ik: ik geef deze man een kans (hij maakte duidelijk dat hij me graag wilde) en gevolg is dat we verliefd werden. We werden verliefd en vlak daarna zou ik tz zien. Ik wist wel dat er tussen ons iets ‘was’, maar had geen idee dat hij misschien wel serieuze gevoelens ten opzichte van mij kon hebben en van tweelingzielen had ik nog nooit gehoord. Denk niet dat ik van deze afspraak wist op het moment dat ik mijn ex-man ontmoette en verliefd werd, maar ik kan het niet met zekerheid zeggen (kan me niet voorstellen dat die verliefdheid dan zo sterk was opgekomen, lijkt wel een wrede speling van het lot). Ik weet wel dat ik vlak voor die afspraak met tz twijfelde en vroeg wie mijn ware liefde was (het antwoord op deze vraag was heel zacht, maar leidde duidelijk naar de plaats waar tz (ongeveer) vandaan kwam, dit is toevalligerwijs dezelfde plaats als waar de familie van mijn vorige ex precies vandaan kwam, met wie het op dat moment 3 jaar uit was en die net 2 maanden daarvoor een relatie aangegaan was met mijn beste vriendin, waar ik toen ook veel moeite mee had, pfff – kun je het nog volgen?).! Ik dacht ik ga kijken hoe het loopt met die afspraak… Toen volgde de afspraak met tz. Het gekke is: ik wilde hem graag zien (was ook heel zenuwachtig van te voren), maar toen ik hem sprak kwamen er geen gevoelens voor hem boven. Ik dacht: zie je wel er is toch niets. Ik snap zelf ook niet hoe dit kan, achteraf denk ik dat ik mijn gevoelens voor hem onderdrukte en dat de nieuwe verliefdheid (ongeveer 3 weken) hem misschien ook voor mij afsloot of zo. Er was iets wat mijn ex-man en mij sterk naar elkaar toe trok (het was geen seksuele passie), maar we hadden altijd een ontzettende behoefte om elkaar te omhelzen en knuffelen. Ik kijk daar nu op terug op twee manieren: de gezinssituatie van ex-man en mij was vergelijkbaar, misschien hebben wij bepaalde dingen op deze manier doorgewerkt, denk dat er ook een deel karma meespeelt en dat wij misschien onze bijzondere dochter moesten krijgen. Gekke is ik bij mijn ex-man ook een soort van lotsbestemming ervoor (alhoewel ik hevig twijfelde toen we trouwden), zoals ik dat nu met tz ervaar… Hoe ik er op terugkijk? Die droom die ik had over mijn ex-man, was dat misleidend of was het voorbestemd dat ik eerst een relatie met hem (en dochter) zou krijgen? Maar tz heb ik nooit kunnen vergeten. Heb nu overigens een sterke droom gehad over tz en een doel waar we allebei mee te maken hebben. Ben benieuwd naar de andere verhalen, wie weet leer ik er iets van, Wil deze droom volgen en vind het lastig om te gaan met de praktische uitwerking/gevolgen…
(Onbekend)

Antwoord 6
Beste vraagsteller exact die vraag zou ik willen stellen aan mijn TZ maar dan ietsepietsie anders dwz in de tt: ”Hoe KAN hij doen alsof zijn partner de ware IS”? en “hoe KAN hij dat voor zichzelf verklaren”…. Mijn TZ ontkent namelijk in alle toonaarden dat ik besta, in de ”echte” wereld. Aan de andere kant trekt hij als een gek aan me en probeert voortdurend contact met me te maken, in de fijnstoffelijke wereld wel te verstaan.In de echte wereld heeft hij me regelmatig voor gek laten staan door glashard te ontkennen dat we ”iets” hebben. Hij schijnt niet te begrijpen dat dat zo niet werkt, dat betekent dat ik niet eeuwig op hem blijf wachten, zeker als hij zijn gedrag niet aanpast , omdraait en zijn excuses aanbiedt.
(Marte)

Antwoord 7
Ik wist al een tijdje dat mijn voormalige partner niet de ware was, toen ik mijn tz herkende. Al dacht ik in het begin wel eens dat mijn ex een soulmate was, omdat hij mij psychologisch zo goed aanvoelde en dat ook duidelijk maakte.
(Onbekend)

Antwoord 8
Nog even van antwoord 5: ik wist het wel eerder van die afspraak (dat kwam gisteren opeens naar me toe in een beeld), ik heb niet gelogen, maar verdrongen. Mijn tz kan het aanvoelen als mensen liegen. Bij mij dus ook. Lastige is dat ik het soms dus zelf niet weet. Door verdringing en verdraaiing en de welbekende ego-illusies. Ondanks dat ik een goed hart heb moet ik zeggen: ich hab es nicht gewusst. Gelukkig zijn er daar wel meer van. En die wisten ook vast niet dat je gedachten enzo worden vastgelegd op een enorm plasmascherm.
(Onbekend)