Q0955. Gedwongen verbinding met elkaar?

Onbekend

Stel dat de 1 niet wilt en je hebt toch een verbinding met elkaar. Hoe ga je daar mee om?

Antwoord 1
Gewoon laten zijn. Loslaten en je leven leiden. De ander moet op eigen tempo tot inzicht komen en er valt niets af te dwingen. Laat los en geniet van je leven, dat is wat je moet doen.
(Onbekend)

Antwoord 2
Ik denk dan voornamelijk aan al die tekens die ons met elkaar verbonden,aan die tien jaar in de straat en buurt waar ik woonde,genoemd naar de plaats die met mijn tz (zijn jeugd) te maken hadden.In dat huis met drie verdiepingen woonden resp.ik,daarboven twee zussen al sinds de jaren dertig (!) onafscheidelijk met elkaar en daar weer boven een einzelgänger buurman,verschrikkelijk aardige man, die zijn hele leven medische instrumentenmaker was (mijn twin is chirurg).Die twee verdiepingen ik woonde er tien jaar lang onder en had geen idee dat dat met mijn lotsbeschikking te maken had…
(Wieweet)

Antwoord 3
Tweelingzielen hebben toch altijd een verbinding of doel je op een specifiek soort verbinding? En lieve vraagsteller is je vraag hypothetisch of niet. Ik bedoel – als het om je eigen situatie gaat – wie wil er dan wat niet? Jij of je tz? Wil een van de twee dan een echte relatie? Dan is er nog de vraag: een liefdesrelatie of andersoortig. Het perspectief van een verbinding op afstand zonder echter relatie vind ik heel moeilijk. Bij onze liefde komt ook veel lust kijken, dat vloeit voortdurend in elkaar over. Hoe zou ik dat kunnen verenigen met louter een vriendschap of eventueel een relatie met iemand anders in de toekomst?
(Onbekend)

Antwoord 4
Ja dat is precies hoe ik me vaak voelde en soms nog en zeker toen ik hem pas kende. Ik voelde me echt gedwongen maar had nog niet in de gaten wat het precies was. Nu weet ik dat mijn tz mij dwong om contact met hem te maken en te houden. Dat vond ik zeker niet prettig, niemand vind t prettig gedwongen te worden. In het begin wist ik er dan ook helemaal niet mee om te gaan, met alle gevolgen van dien. Nu gebruik ik zo mijn inmiddels geleerde en toegepaste methodes.
(Onbekend)

Antwoord 5
Dat is lastig ja, je zou die ander soms wel achter het behang willen plakken … omdat het jouw leven zo enorm beïnvloed emotioneel gezien, en die ander er zo onverschillig mee omgaat. (nu gaan er natuurlijk mensen reageren die zeggen dat ‘achter het behang plakken’ niet aardig is). Ja, als nietig mensje hier op aarde heb je niet altijd alles zelf in de hand, dus je moet er maar gewoon mee leren leven.
(Onbekend)

Antwoord 6
het lijkt er soms op dat dit alles gaat om liefdes die geen antwoord verkrijgen. Dat is dus niet zo. Het is geen simpele verliefheid oid. Het is iets dat inslaat als een bom in je ziel. De ander kan er soms ook niets mee, en wat moet je ermee dat is moeilijk te begrijpen in ons aardse zijn. Misschien is de ene gevoeliger en weet diegene innerlijk iets meer dan de ander, maar voor diegene die beseft is dat niet iets simpels. Begrijpen kun je dit niet nml. Wat moet je ermee? Wachten of? Geen idee.
(Onbekend)

Antwoord 7
Tja, hoe ga je daarmee om. Zelf vind ik het echt moeilijk. Je voelt de ander, maar het wordt niet beantwoord, je kan er niets mee. Veel pijn, verdriet, verlangen. Je mist die ander. Wat voelt die ander dan, en hoe beleeft die het?? Ben benieuwd naar de antwoorden.
(Onbekend)

Antwoord 8
Ik wil iedereen hier aanraden om je eens te verdiepen in het fenomeen wenskracht en het boek The Secret te lezen. Ik was ook sceptisch toen ik eraan begon, maar wat schetst mijn verbazing? Onze gedachten en wensen hebben veel meer invloed dan je ooit zou durven dromen. Als je die energie bewust richt op hetgeen je echt wilt dan komt die ook in je leven. Geloof me, ik maak het dagelijks mee. En ook je tz kun je hiermee dichterbij halen.
(Onbekend)

Antwoord 9
Aan 4: Hoe kan je on vredesnaam een ander dwingen contact te hebben of houden? Lijkt me onmogelijk. Weet je zeker dat het niet gewoon onbewust energetisch contact is? Heb je dat bijvoorbeeld al eens aan die ander gevraagd?
(Arundash)

Antwoord 10
Tja, hoe ga je daarmee om. Zelf vind ik het echt moeilijk. Je voelt de ander, maar het wordt niet beantwoord, je kan er niets mee. Veel pijn, verdriet, verlangen. Je mist die ander. Wat voelt die ander dan, en hoe beleeft die het?? Ben benieuwd naar de antwoorden.
(Onbekend)

Antwoord 11
Het is (in navolging op antwoord 2) wisselend,ik krijg bijvoorbeeld tekens en boodschappen over onze toekomst,hij leest ze en wordt kwaad,dan denk ik soms:”Laat hem dan zelf maar het vuile werk opknappen”.Ja het is af en toe frustrerend ,dat moet je op de koop (welke koop?) toenemen.Het komt altijd goed,al duurt het honderden jaren en meerdere levens.Het ligt eraan wat jullie in vorige levens uitgevreten hebben.
(Wieweet)

Antwoord 12
Antw 5 ”achter behang plakken” is precies zoals ik me soms voelde, dus nee hoor het is juist heel realistisch.
(Onbekend)

Antwoord 13
Accepteren dat je tz het nog niet kan om contact te hebben om welke reden dan ook. Het inderdaad los proberen te laten, zover dat gaat. En geduld en vertrouwen hebben dat ze ‘het’ hierboven allemaal zullen regelen als het de tijd er voor is. Wij willen vaak veel, maar ik heb het idee dat het niet aan ons is om van alles te willen. Ik heb ook wel geprobeerd om contact te krijgen maar daar heb ik nooit een antwoord op gekregen,of het is niet overgekomen. Ik ga het voorlopig niet nog eens proberen, als hij het niet kan contact hebben met mij dan snap ik dat en heb vertrouwen dat het eens misschien wel komt. Al zou ik natuurlijk het liefst zo snel mogelijk contact hebben met mijn tz. Ik bedoel dan aards contact he.
(Onbekend)

Antwoord 14
Vraag 9: dat vraag ik mij ook af, ik ben van antw 4; waarom denk jij dat het onmogelijk is om iemand te dwingen op zielsniveau contact te hebben? heel interessant
(Onbekend)

Antwoord 15
Vraag 9: dit ben ik nog vergeten toe te voegen: ik kan het niet aan mijn tz vragen, die zegt nee, nee en nog eens nee overal op (omdat er veel op het spel staat); hij liegt dus daar heb ik niks aan. Het is idd wel heel logisch: gewoon vragen dat zou ik in het dagelijkse normale leven ook doen. Mijn tz echter zit niet eender inelkaar.
(Onbekend)

Antwoord 16
Een aards contact zal geweldig zijn maar dat zal echt vanuit haar moeten komen. Ik heb mijn pogingen al gedaan jaren geleden toen wilde ze niet. Het 1 en ander is drastische veranderd in onze astale ervaringen. Ik sta open tot een aards contact ze kan mij altijd mailen.
(Remco)

Antwoord 17
Aan Remco; Heb je het gevoel dat het nu van haar kant uit moet komen, als ze er zelf aan toe is, of heb je het idee/de gedachte van ik heb de eerste stap gezet en nu is het haar beurt. Als zij nou wacht tot jij contact opneemt.. als je er wel een goed gevoel bij hebt is het dan erg om ook de tweede stap te zetten.. Ik neem voorlopig geen contact op met mijn tz omdat ik het gevoel heb dat ik dat nou niet moet doen en het eerst moet laten rusten. Misschien heb ik over een maand of misschien volgende week al een ander gevoel erbij, ik weet niet.
(Onbekend)

Antwoord 18
Nee dat gevoel heb ik niet ik heb z`n gevoel van laat het ook maar rusten. Hoe hoeft voor mij ook niet hoor ik ben al tevreden met mijn leven. Maar een vriendschappelijke band zal wel gezellig zijn. Maar als ze niet wilt is het ook goed.
(Remco)

Antwoord 19
Aan 14/15: Ik ben van 9. Heb geen idee hoe je iemand tot contact kunt dwingen. Heb ook geen behoefte om het te kunnen. Kan me voorstellen dat iemand met mij telepathisch contact maakt, maar dat is pas dwang als ik erop in ga. Als ik me LAAT dwingen. Dat is mijn keus. Doe je dat niet, dan is die ander snel ontmoedigd denk ik en is het hele verhaal toch over? Aan 14/15: Heb je er wel eens aan gedacht dat je tz wel de waarheid kan spreken? Dat het misschien toch een onbewust proces is? Dat hij helemaal te goeder trouw is?
(Arundash)

Antwoord 20
Antw 19: 1 ding weet ik zeker en dat is dat mijn tz ”niet helemaal” te goeder trouw is; sterker nog vaker is hij ”helemaal niet” te goeder trouw
(Onbekend)

Antwoord 21
Antw 19: natuurlijk is het geen dwang meer als je er bewust op ingaat. Dat is nu juist het punt, als iemand er onbewust op ingaat weet hij/zij dat niet.
(Onbekend)

Antwoord 22
Aan 20: Hoe kan je dat zo zeker weten, dat hij niet te goeder trouw is? Bewijs? Iemand wantrouwen is niet bevorderlijk voor alle intermenselijk contact, dat geldt ook voor tweelingzielen. en 21: Nu ben ik los. Dit ging toch over vr. 4? Quote: “Nu weet ik dat mijn tz mij dwong om contact met hem te maken en te houden. Dat vond ik zeker niet prettig, niemand vindt prettig gedwongen te worden”. Als je zegt dat je gedwongen werd, het niet prettig vond, was je DUS bewust van iets. Dus gaat het hier niet om onbewust contact, toch? Dan was het toch geen dwang?
(Arindash)

Antwoord 23
Nogmaals aan 20: Ik geloof dat er een misverstand is over dwang. En aan welke kant de onbewuste persoon zit. Voor dwang zijn er 2 nodig, en een dreiging: 1. Iemand die zegt tegen een ander: Ik wil dat je contact opneemt, anders… 2. Een ander die daar op ingaat, omdat die bang is voor de gevolgen. Gaat die ander er niet op in, dan is het ook geen dwang. Er kan ook ingebeelde dwang zijn. In dat geval heeft nummer 1 helemaal niet de bedoeling nummer 2 onder druk te zetten. Er is geen dreiging. Maar 2 voelt dat wel zo, om redenen die alleen aan 2 bekend zijn. Die ingebeelde dwang kan niet onbewust zijn aan de kant van 2, dan zou die geen reden kunnen hebben om op de suggestie van 1 in te gaan, 2 weet het dan namelijk niet eens. Iemand onbewust dwingen is ook onmogelijk. Er is dan namelijk geen dreiging, daarvoor is nodig dat 1 zich bewust is van zijn handeling. De ander kan zich wel dwang inbeelden. Het maakt dus niet uit aan welke kant de onbewuste persoon zit, als er maar 1 van beiden onbewust is, kan er van dwang al geen sprake meer zijn. Geen echte, en ook geen ingebeelde. Tweelingzielen hebben contact met elkaar, of dat nu bewust of onbewust gebeurt. De een kan zich daar wel meer van bewust zijn dan de ander. Je kan je tz dus niet kwalijk nemen dat er contact is. Als je zelf al niet in staat bent om een contact of signaal te negeren, mag je niet van je tz eisen dat die ze niet uitzendt, bewust of onbewust. Je weet zelf misschien niet eens wat jij wel of niet uitzendt naar de ander, en hoe die ander ermee om gaat.
(Arundash)

Antwoord 24
Het gaat allemaal magnetisch op een energetische golf wordt je naar elkaar toe getrokken heb ik ervaren. Die handelingen die worden uitgevoerd dat zijn lessen voor een tweelingziel. Je kan dat zien als dwang maar het gaat gewoon allemaal vanzelf. Ik heb zowel positieve als negatieve ervaringen gehad in de astrale wereld. Daar ben ik sterker door geworden en ik heb alles onder controle gekregen door ervaring.
(Onbekend)

Antwoord 25
@ antw 22 en 23 Arundash (ik ben v antw 4, 20, 21): HOE kun je nu in vredesnaam in twijfel trekken dat ik mij gedwongen voel? Ik verklaar dat ik mij gedwongen voel en als iemand dat in twijfel trekt is dat op zijn minst respectloos te noemen. (over intermenselijke contacten gesproken) Het is hetzelfde als iemand zou zeggen ”ik voel me ziek of ik heb buikpijn” en jij zou daarop antwoorden ”’nee dat is niet waar”?? Dan nog dit: in antw 9 trek je in twijfel dat iemand een ander kan dwingen en in antw 19 zeg je dat je je wel kunt laten dwingen. Dat zijn 2 tegenstrijdige uitlatingen. So what’s it gonna be? zou ik zeggen. Tenslotte: ken je mij of mijn tz persoonlijk? Nee ik dacht niet dat wij in dezelfde kennissenkring verkeren. Dus hoe kun je dan al op voorhand zeggen dat hij wel te goeder trouw is en ik niet? Blijkbaar zitten we niet echt op hetzelfde spoor dus ik laat het hierbij. Wel bedankt nog voor de toelichting.
(Onbekend)

Antwoord 26
Antwoord 25 Ik heb weleens meegemaakt als ik bij mijn tweelingziel was. Dat er andere krachten aanwezig waren die invloed hadden op mij en mijn tweelinzgiel. Dan deden we bepaalde dingen waar mijn tweelingziel niet volledig achterstond. Maar het gebeurde gewoon magnetische en ik denk dat dat lessen waren. Zelf heb ik ook dingen meegemaakt in de astrale wereld waar ik gedwongen werd. De astrale wereld heeft zowel positieve kanten als negatieve kanten. Net zo op de aarde maar dan anders. Heb jij dat ook meegemaakt dat je gedwongen werd?
(Onbekend)