Q0950. Is zielsliefde ‘het nieuwe bewustzijn’?

Onbekend

storm in glas water? Zielsliefde is een eeuwenoud gebeuren, alle filosofen, dichters, songwriters schreven erover… je kunt t met veel mensen hebben, daar kun je ook telepathisch contact mee hebben, als je wil, op allerlei manieren, hoe je zelf wil. sommigen wil je niet, die zijn vervelend, andere wel, bijna als in het normale leven. niet ieder zielsliefdecontact is natuurlijk een twin, of bedoeld om een liefdesverhouding mee te hebben, je hoeft er eigenlijk niet van te schrikken, het is net als een nieuwe vriend maken met een fijn gevoel erbij. het is dus ook niet nodig om je hele leven ervoor op de kop te zetten, behalve dat was je toch al van plan. het gaat er geloof ik over hoe je het integreert in je leven, dan ga je het verder geven, daar hoef je geen sex voor te hebben. zielsliefde is het nieuwe bewustzijn…we moeten leren er een beetje normaal mee om te gaan!

Antwoord 1
Ja dat is allemaal waar vind ik. Zielsliefdes hebben een band met elkaar.Tweelingzielen hebben een buitengewone band met elkaar,en daar wordt handig gebruik van gemaakt,door …..’daarboven’,voor de evolutie van de wereld.Ook iets om aan toe te voegen,aan dat nieuwe (?) bewustzijn,niet echt nieuw want inderdaad al zo oud als de wereld
(Wieweet)

Antwoord 2
Helemaal mee eens. Ik durf zelfs zo ver te gaan om te zeggen dat zielsliefde helemaal niet zo zweverig is. Dat het ook helemaal niet de bedoeling is om het in allerlei raadselen en mysterieën te hullen die veelvuldig op een wat zweverige manier worden uitgelegd. Spiritueel zijn is juist met twee benen op de grond blijven staan. Midden in het huidige moment. Het gaat erom alles heel bewust te ervaren. Dus ook zielsliefde en tweelingzielcontact. Men zegt weleens: ‘It’s very lonely at the top’ en daar ben ik het volledig mee eens. Zweven, hopen, (ver)wachten… het heeft weinig tot geen zin naar mijn mening. We zijn allemaal mens, hier en nu, op planeet aarde. We krijgen de mooie kans om er NU iets moois van te maken met de mensen die met ons meelopen. De ontmoeting met je TZ/zielslief zet aan tot persoonlijke ontwikkeling, het opent je ogen en vraagt je om dichter bij je kern te komen. Dat vraagt lef, doorzettingsvermogen en eigen verantwoordelijkheid. Je moet dus iets DOEN. Dat is de integratie van zielsliefde in je eigen leven. Dat is een keuze en kiezen is een activiteit. Zo heeft ook ieders TZ zoiets als een vrije wil, kiest hij/zij er misschien wel bewust voor om niet bij je te zijn. Daar is niets zweverigs aan. Het is iemands bewuste keuze, gebaseerd op zijn/haar interpretatie van het hier en nu. Dat is juist spiritueel. Het is kiezen: ieder voor zich, óf samen. Naar mijn idee is het juist de vrije wil van de TZ, de keuze voor zijn/haar eigen weg (alleen of met een ander) die het verdriet en het gemis, dat velen van ons hier voelen, kan verklaren.
(Onbekend)

Antwoord 3
Zielsliefde is iets anders dan tweelingzielen liefde. Kun je eigenlijk zga niet vergelijken met elkaar. Je kunt van mensen houden met een intens gevoel alsof je elkaar al eeuwen kent, en dat kan ook kloppen. Misschien uit vorige levens heb je elkaar al heel lang lief. Maar echt een tweelingziel ontmoeten gaat zoveel dieper dan dat alles.
(Onbekend)

Antwoord 4
Er mee leren omgaan is voor mij best lastig. Vooral als er geen contact is. Ik ervaar het wel als iets bijzonders maar het gemist en het verlangen om contact te hebben maakt het juist zo zwaar. Accepteren is wel iets wat moet en de ene dag gaat het beterder dan de andere dag.
(Onbekend)

Antwoord 5
Ik vind zielsliefde, spiritualiteit ook helemaal niet zweverig en ik geloof ook erg in eigen keus tot een bepaalde mate. ik geloof nl. toch ook in een hogere macht ….waarvan wij ook deel uitmaken.
(Onbekend)

Antwoord 6
Mijn mond valt open van verbazing: nu lees ik weer iets nieuws: zielsliefde en tweelingzielenliefde zijn 2 verschillende dingen. Moet ik alles weer helemaal opnieuw gaan analyseren, want is hij nou het een of het andere? Het kan zijn dat het voor anderen niets uitmaakt,maar voor mij wel. Ik wil precies weten hoe het zit, toevallig zit ik zo in elkaar. Nou werk a.d. winkel dus.
(Onbekend)

Antwoord 7
Zielsliefde en tweelingzielen zijn wel hetzelfde, ze horen bij elkaar. Tweelingzielen HEBBEN namelijk zielsliefde voor elkaar. Zielsliefde heb je alleen met je tz. Je kunt er nog wel soulmates naast hebben maar dat is anders dan een tweelingziel. Dat gaat het diepst.
(Onbekend)

Antwoord 8
@ antwoord 5: Ik ben de schrijver van antwoord 2. Helemaal waar, er is absoluut een hogere macht die de dingen samen doet vallen op het juiste moment en op de juiste manier. Het brengt de juiste mensen op het juiste moment bij elkaar, maar of die macht invloed heeft op wat je TZ denkt, zegt en doet betwijfel ik. Daarom denk ik dat het weinig zin heeft om er invloed op proberen uit te oefenen. Wij zijn mensen, dus kunnen wij de dingen niet 100% voorspellen. De hogere macht, ik noem het God, kan dat wel. En daar vertrouw ik volledig op, onderwijl de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven nemend.
(Bloem)

Antwoord 9
antw 8 heel mooi kan ik me helemaal in vinden; nog toevoegend dat ik ook niet geloof dat hogere macht/God invloed heeft op wat je TZ doet of zegt omdat TZ een eigen vrije wil heeft/ego.
(Onbekend)